AŞK KELLE KOPARTTIRIYOR KADINA

  • 19.10.2012 00:00

 Akıl deliliği nasıl içinde taşıyorsa…

 


Aşkta;ihaneti,şehveti,korkuyu,haz-ı,heyecanı,acıyı, ıstırabı ve merhametsizliği,riyakarlığı,yalanı içinde barındırarak yaşatıyor  insana ve insanın  kanını donduracak cinayet işletiyor,ne ararsan var içinde bu üç harflik sihirli  demode olmayan kavramda…Aşk için söylenen yalan da insanı rahatsız etmiyor..uykunun tutmadığı yerde,İmkansızı yaşıyorsan aşk oluyor,yoksa  nikah memurunun kıydığı, nikah şahitlerinin kefil olduğu, davetlilerin huzurunda  yapılan ise geleneksel görevi teslim almak gibi bir şey..Aşk hem haz veriyor hem de baş kestiriyor..aklı boşaltan kalbi dolduran bir duygudur aşk.Aşkın ahdi vefa duygusu yoktur..Aynı zaman da hepimiz aşkın birer ürünü değil miyiz?.Tarifi yapılamayan aşktan kısa bir tanımlama ile yazıya giriş yaptım..

 


Merakınızı  gidermek için hemen konuya gireyim ..

 


Hatırlar mısınız 30 Ağustos 2012 tarihinde Isparta’nın Yalvaç İlçesinde  evli iki çocuk annesi 26 yaşındaki Nevin Yıldırım,kendisine zaman zaman silah zoruyla tecavüz eden ve uygunsuz fotoğraflarını yayacağını tehdidinde bulunan 35 yaşındaki Nurettin Gider’i av tüfeğiyle vurduktan sonra ,kendisini tehdit eden erkeğin başını keserek çuval içinde getirip köy meydanında atan kadın” kahvedeki erkeklere dönerek arkamdan konuşmayın,namusumla oynayan adamın işte kellesi,namusumu temizledim” diyerek adamın gövdesinden ayırdığı başını kahvenin önüne bırakır..Bu olay  gazetelerde ve televizyonlarda haber olarak yer buldu ama her cinayet gibi üstüne gidilmeyerek unutuldu..

 


İşin tuhaf yanı kendinse tecavüz eden adamdan Nevin Yıldırım beş aylık hamile olması da düşündürücü bir şeydi.Neden düşündürücü; çünkü bir kadın tecavüze uğradığı adamdan iradesinin dışında hamile kalmasıdır..Nasıl bir genetik yapısı var ki kadınların istemediği halde tecavüze maruz kaldığı erkekten hamile kalışı, beni hep düşündürmüştür.Bu  kadının biyolojik bir yapısı ve önlenemez bir varlığı olarak kadınlarda hep olacak, yaradılışının kaderimi demeliyiz buna..Cinayet işleyen kadın çocuğu doğurmak istemediğini söylüyordu..N e kötü bir duygu bedeninde olan canlı parçanı kabullenmiyorsun, hangi psikolojiyle  anlatıla bilir?

 


Benim asıl  üstünde  durmak istediğim erkeklerin beyaz mürekkebini kadının rahmine boşaltmadıkça  ve aşk yaşadığı kadını kendisine mahkum edemiyorsa,mutlaka kadınları en hassas yerinden yaralamaları ve teşhir etmeleridir..

 


Ataerkil toplumlarda bütün ahlaksızlığını kadının iffeti üzerinden yorumlayan,kendini ifade eden alçak erkeklerin vaaz geçemedikleri bir yöntemdir bu...Nedense hiçbir kadın da ahlakını,namusunu birlikte olduğu erkeğin üzerinden tanımlamaz ve yaşadığı aşkı da teşhir etmez..

 


Neden erkekler kadın üzerinden ahlakını ve namusunu tanımlar?..

 


Çünkü bu doğu toplumlarında asırlardır süre gelen ilkel bir gelenektir,kadına tacizi,tecavüzü ve teşhiri kendisine verilmiş,yapılması gereken bir görev olarak yaşam biçimi seçer erkekler.Eril iktidarlarda kadınların bedeni kadınlara ait değildir ve onun bedeninin kararı veren de erkeklerdedir.Şehvet duygusunu kendisi karar vermediği gibi bedenine de kadın sahip değildir, evliliğine de,kıyafetine de  erkekler karar verir.Siz hiçbir toplumda erkeklerin kıyafeti üzerine tartışmalar yapıldığını duydunuz mu?..

 


Kadına şiddet nerede başlar ?..Ailede..

 


Herk erkek gücünü,cesaretini, kavgasını kadınlar üzerinden geliştirmiş,ilk yumruğunu veya tokadını,tekmesini,kafa atmayı kadınlarda öğrenmiştir.

 


İlk önce kız kardeşini veya ablasını döverek, sonra karısını daha sonra da kızına şiddet uygulayarak kadınları yönetmeye ve  hükmetmiştir  erkekler..

 


Bizim ülkemizde de olan töre cinayetleri,hep kadın üzerinden sürer ve yaygındır da..Recim olarak tanımlanan(taşlanarak öldürülen kadınlar yaygın olmasa da)bir bizde vardır bir de Nijerya da..

 


Daha ilkel bir şey uygulanır doğu toplumlarında; kadınların şehvet duygusunu ve orgazm heyecanını körletmek için sünnet ettirilmesi vardır.

 


Tekrar kadına cinnet geçirttiren bu cinayet üzerinde duralım ;niye erkekler aşk yaşadığı kadının bir gün kendisinden ayrılmak istediğin de, kadınları tehdit,teşhir etmeye kalkar ? Bu teşhir olayını sadece eğitimsiz insanlar yapmıyor,eğitimli olanlarda da teşhir  ve kadına şiddet uyguluyor.Aşağıda okuyacağınız bir kurgu değil yaşanmış bir gerçek:

 


Ulusal hem de TRT televizyonun ana haber bültenini sunan bir kadın ile evli olan bir profesör, bir de çocukları  olan bu çift; yatak odalarında bir fantezi yaşıyorlar ve bu fanteziyi de kayda alıyorlar,aradan bir zaman geçiyor ve anlaşamadıkları için kadın ayrılmak istiyor,adı şanı bilim adamı olan bu alçak, kadın ayrılmaktan vaaz geçmeyince,bu kayda aldıkları görüntüleri internet ortamına atıyor…İnsan bunu düşünürken ürperiyor ama bu kurgu değil  hem de yaşanılan bir vaka..Bu adi adam nasıl ileride çocuğunun yüzüne  bakacak,toplumun karşısına çıkacak veya hiç bir şey olmamış gibi aramızda  dolaşacak ..Ama dolaşıyor..

 


Gerçi internet çağında çok yaygın yaşanılan haberler  bunlar artık ama biz akademik bir unvanı olan bir erkeği  verdik bu istisna da değil..Kadına şiddet uygulayan çok eğitimli erkekleri uzağa gitmeden çevrenizde gözlemleyebilirsiniz,biraz dikkat ettiğinizde..Sanki kadına şiddet uygulamak erkeğin görevlerinden biri haline gelmiş..

 


Türkiye İstatistik Kurumunun (TÜİK) verilerine göre bizim ülkemizde kadınların yüzde 40’ı şiddete maruz kalıyor.Bu veri bana göre düşük daha fazla olduğunu tahmin ediyorum.

 


Çünkü her gün televizyonların ana haber bültenlerinde ve gazete sayfalarının birinci sayfasında kadına uygulanan şiddet ve cinayet haberleri n den  geçilmiyor.

 


Peki kadınlara  uygulan bu şiddet nasıl önlenebilir?

 


Dayağın cennetten çıkma görüldüğü ve eğitim aracı olarak kullanıldığı,kızını dövmeyen dizini döver,kadını hafta da bir kere dövmezsen başına şeytan yuva yapar,diye algılayan  ilkel bir toplumsal kültürü nasıl etkisiz hale getireceksiniz.Kadın kocasından sopa yediği için polise baş vuruyor,komiser kocanın vurduğu yerde gül biter hem sever hem döver,diyerek bir işlem yapmadan kadını tekrar ,kocası denilen caninin yanına gönderiyor.Erkeğin vurduğu yerde biten gül nerede yetişiyor acaba ;erkeğin yumruk yaptığı avucunun içinde mi,yoksa namluya sürdüğü merminin açtığı yaranın çukurunda mı?

 


Peki çözüm ne diye duyar gibiyim.

 


Çözüm kadının ilk önce ekonomik bağımsızlığını kazanması,temel ihtiyaçlarını karşılayacak bir alım gücüne  ve meslek sahibi olması,yaşadığı toplumun içinde aktif olarak örgütlenmesi,demokrasiyi ve hukuku  yaşam biçimi seçmesi,üretimde,yönetimde ve temsil de söz sahibi olmanın mücadelesini vermesi..sosyal ve siyasi olarak da  statü elde etmesi ve birey olmasından geçiyor..Birde kadınlar üzülerek söyleyeyim ki,kadının kurdu kadın,kadınlar kendilerini aşağılayan eril iktidara karşı ve  cinsiyetinden olanlara yapılan ayrımcılığa ve şiddete karşı tepkisiz olması..

 


İnsan hakları toplumsal kültürümüzde bir hak olarak kadın haklarını da içine alarak, hala hak ettiği yerini almış değil ama bu şiddete maruz kalan kadınlar insan soyunu yaşatmaya devam ediyor,bu barbar egoist erkeklere rağmen..

 


Bir kadının yaşadığı dramatik aşk cinayetinden yola çıkarak; tarihsel,kültürel  ve sosyolojik bir analiz yapmaya çalıştım kadınların dünyasından.

 


Kadınlar özgür olsa yerinden oynar mı dünya..

 


Yoksa bugünleri aratırlar mı?

 


                                                                                                                                         

 

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums