Putin Rusyası Libya’da Haftercilerle birlikte Türkiye’ye karşı rol oynuyor

  • 15.12.2019 00:00

  T ile Libya arasında imzalanan ve deniz sınırlarını yeniden belirleyen anlaşma, bir çeşit ayıraç görevi yapıyor. Bu anlaşmayı imzalayan Libya Hükümeti'ni silah zoruyla devirmeye çalışan Hafter Çetesi'ni destekleyenler, bu anlaşmaya da karşı çıkıyor. İnanması zor olan durum ise, 'sının da, Haftercilerin safında ve Türkiye'nin karşısında yer almasıdır.


ABD, Rusya ve AB aynı saftalar
ABD'nin Yunanistan Büyükelçisi Geoffrey Pyatt, 'nın belirlediği deniz sınırlarının geçersiz olduğunu ileri sürdü. Hafter güçlerini bine yakın askerle destekleyen Rusya'nın Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, 16 Aralık'ta 'daki politik krizlerin siyasi çözümleri için Arap devletlerinin misyon başkanlarıyla ve  ile görüşeceğini duyurdu. Avrupa Birliği ise, Türkiye ile Libya arasında imzalanan mutabakat muhtırasının üçüncü ülkelerin egemenlik haklarını ihlal ettiğini, deniz hukuku sözleşmesine aykırı olduğunu ve üçüncü ülkeler için yasal sonuç doğuramayacağını ileri sürdü.

İtiraflar
Bu arada 'e bağlı güçler bünyesindeki bir komutanın Birleşik Arap Emirlikleri'nin insansız hava araçlarını yönettiğini, Rusların ise Trablus'a karşı 8 aydan fazladır devam eden saldırılar kapsamında karadaki ilerleyişi planladığını itiraf ettiği belirtildi.

Ruslar da oradalar
Hafter'e bağlı hava gücünde komutan yardımcısı olarak görev yapan Amir Yusuf el-Cekam ilk geldiklerinden bu yana Rusların teknik ve teknolojik destek sunduklarını ve alandaki çatışmaların gidişatını planladıklarını Trablus'un 90 kilometre güneydoğusundaki Terhune kenti ve başkentin güneyindeki Kasr bin Gaşir bölgesindeki belli bölgelerde konuşlandıklarını vurguladı.

Çoklu kuvvetler
Cekam itiraflarını şöyle sürdürdü:
"Misrata kenti, Mitika havalimanı, Zuvvara ve Tacura kentlerine düzenlenen hava saldırıları BAE savaş uçakları tarafından gerçekleştirildi. Bu gibi operasyonlarda Libya hava kuvvetlerinin bir ilgisi yoktur. Trablus'un 170 kilometre güneybatısında Hafter'in kontrolündeki Vatiyye Hava Üssü'nde Ruslar, Suhoy ve hizmet dışı kalmış diğer bazı uçakların bakımını yaptı."

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums