YSK’nın kararına saygı göstermek, demokratların ayıracı olacaktır

  • 6.05.2019 00:00

  Sabrın sonu selamettir... Neticede 31 Mart gününden beri sabrediyoruz. İstanbul'daki seçimde kullanılan oylara ne tür hilelerin karıştırıldığını anlamak için, gözlerimizi ve kulaklarımızı 'ya diktik.


Bugün toplanıyor
YSK, nihai kararını vermek için yarın toplanıyor. AK Parti'nin İstanbul geneli ve Büyükçekmece ile MHP'nin İstanbul geneli ve Maltepe için yaptıkları olağanüstü itirazların sonuçları belli olmak üzere. İlçelerin araştırma sonuçları YSK'ya ve parti temsilcilerine ulaştırılmış.

FETÖ parmağı
Ancak bu arada kuşkularımızın gerçek olduğunu gösteren haberler de gelmeye başladı. İstanbul'da seçimlerde usulsüzlük iddiasıyla Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü sandık kurulu başkan ve üyeleri hakkındaki soruşturmada 43 şüphelinin 'yle irtibatı tespit edilmiş. Soruşturma kapsamında yapılan incelemelerde, şu ana kadar tespit edilen 43 şüpheliden 2'sinin kriptolu haberleşme programı ByLock kullanıcısı olduğu tespit edilmiş.

Diğer kanıtlar
Ayrıca şüphelilerden 41'inin FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in talimatıyla Bank Asya'daki hesabına para yatırdığı belirlenmiş. Araştırmalarda, bu 41 şüpheliden 2'sinin ayrıca FETÖ'ye müzahirsendika üyeliğinin bulunduğu, birinin de FETÖ'ye müzahir bir şirkette SGK kaydının olduğu ortaya çıkmış.

Karara saygı
Evet... hepimiz gözlerimizi ve kulaklarımızı YSK'ya diktik, kararı bekliyoruz. Seçimlerin yenilenmesine dönük karar da çıkabilir, İmamoğlu'nun belediye başkanlığını devam ettirecek bir karar da gelebilir YSK'dan. Kendilerini kim bilir hangi mevkide gören bazı aklı evveller, yenilenirse CHP'liler bunu boykot etsin diyorlar. Bu kafa yapısındakilerin iç ve dış barışın yitirildiği Suriye'ye, Filistin'e, Venezuela'ya özendikleri kesindir. Bunların güvenli ve istikrarlı bir ülkede yaşamaktan huzursuzluk duydukları söylenebilir.

Demokrasiye bağlıyız
Ancak Türkiye'nin büyük çoğunluğu hukuka saygıdan ve istikrarlı demokrasiden yanadır. Bu konuda farklı eğilimde olanlar son kez 2016'nın 15 Temmuz'unda ortaya çıkmışlar ve halktarafından cezalandırılmışlardı. Kısacası YSK'nın kararı karşısındaki tutumlar, partilerin ve kişilerin demokrasi karşısındaki tutumlarını da belirleyecektir.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums