Bazıları seçimle iktidarı değiştirmeyi değil devirmeyi amaçlayabilirler

  • 31.03.2019 00:00

  S kazanıp iktidar olmuş bir partiyi, hangi yolları kullanarak iktidardan uzaklaştırabilirsiniz? Bu konuda deneyim sahibi bir toplumuz. Yine de belleklerimizi tazeleyip, yaşadıklarımız hatırlayalım ve bir seçilmiş iktidarı iktidardan nasıl uzaklaştırabileceğimizin yollarını hatırlayalım...


Seçim
1-Seçilmiş bir iktidarı yine seçim yoluyla iktidardan uzaklaştırabiliriz. Bunun yakın tarihimizdeki en somut örneği, 14 Mayıs 1950'de yapılan seçimlerle 27 yıllık  iktidarının sona ermesi ve Demokrat Parti'nin iktidar olmasıdır.

Darbe
2-Seçilmiş bir iktidarı askeri darbe yoluyla iktidardan uzaklaştırabilirsiniz. Bizler 27 Mayıs 1960, 12 Mart 1971 ve 12 Eylül 1980 askeri darbelerinde iktidarların nasıl devrildiklerini hatırlıyoruz.

Post-modern darbe
3- Seçilmiş bir iktidarı askeri arkanıza alarak post-modern darbe yöntemi ile sivil darbe yaparak devirebilirsiniz. 28 Şubat 1997'deki post-modern darbede, Cumhurbaşkanı Demirel askerin baskısını kullanarak Erbakan-Çiller koalisyonunu sona erdirmiş ve Çiller'in DYP'sini bölerek seçilmişlerin iktidarına son vermişti.

FETÖ darbesi
4- Bir dini cemaat kisvesi arkasında Amerikan desteği ile devletin ordusuna, emniyetine ve adliyesine sızarak, iktidara el koymak için uygun zamanın gelmesini beklersiniz. 'nün darbe girişimlerinin sonuncusunu 15 Temmuz 2016'da yaşadık. Bu darbeyi halkın bilinci başarısızlığa uğrattı.

Artık bilinçliyiz
Bugün bir genel seçim havasındaki yerel seçimler için oyumuzu kullanırken, kimlerin seçimlerle darbeleri karıştırdığını unutmayalım. Demokraside amaç seçimlerle iktidarı değiştirebilmektirde... Ama karmaşık bir geçmişten kaynaklanan düşünce sapmaları sonucu, bazıları değiştirmeyi değil devirmeyi düşünebilirler. Türk seçmeninin uzun yıllar ve yoğun deneyler sonucu, kimlerin neyi amaçladıklarını göreceğinden eminim.
'yi geçmişin tatsız yıllarına geri taşımayalım.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums