Bahçeli milliyetçiliğin ırkçılık olmadığını yine vurguladı

  • 12.02.2019 00:00

 Geçen hafta çok partili demokrasimizin çok önemli öğesi MHP'nin kuruluşunun 50'nci yıldönümüydü. Genel Başkan Devlet Bahçeli'nin bu yıldönümü dolayısıyla yaptığı önemli konuşma, gündemin yoğunluğu yüzünden dikkatlerden kaçmış olabilir. Bu konuşmanın özellikle "Milliyetçilik"i tanımlayan bölümü, Türk siyasetinin ideolojik yapısını derinine izleyenler için çok önemliydi.

Konuşmanın bazı bölümlerini kayda geçirmek amacıyla alıntılıyorum...

50 yıl önce
"-Tarih yine 1969'un 9 Şubat'ıydı.
Cumhuriyetçi Köylü Millet Partisi'nin olağanüstü kongresi Adana'da toplanmıştı... Millet Partisi'nden Milliyetçi Hareket Partisi'ne etap etap ulaşıldı... Elleri öpülesi ecdadımız olmak üzere, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ten Mareşal Fevzi Çakmak'a, Osman Bölükbaşı'dan Alparslan Türkeş'e kadar iftihar kaynaklarımıza, siyasetlerimizin kutup başlarına cenabı Allah'tan rahmetler niyaz ediyorum."

Kafatası ölçümleri...
"-Soysuzluk başka, ırkçılık bambaşkadır.
Biz Türklüğümüzü kafatası ölçümleriyle keşfetmedik. Bütün milletin fertleri arasında; anı da birdir, acı da birdir. Beyaz Türk, zenci Türk ayrımı sakattır. Türkiye'de hiç kimse ikinci sınıf insan değildir. Hiç kimse önemsiz ve değersiz değildir.
Türk milletinin hiçbir ferdi eşitsiz ve orantısız ilişkinin tarafı olmamıştır.
Milletin ismi ezelden bellidir, ebediyete kadar Türktür. Devletin ismi ise kim ne söylerse söylesin, ne yaparsa yapsın Türk kalacaktır."

Değişim gerçeği
"-Diyarbakırlı, Vanlı, Adanalı, İstanbullu, Mersinli, İzmirli, Ankaralı, Yozgatlı, Taşkentli, Karabağlı, Kaşgarlı, Kerküklü, Üsküplü, Batı Trakyalı, Bişkekli, Kıbrıslı... Özet olarak aynı cevherin damarlarıdır.
Tartışmasız bir şekilde söylemek lazımdır ki, değişmek hayatın dinamiğinde vardır."

Alparslan Türkeş Üniversitesi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kendisini arayarak, Adana Bilim ve Teknoloj Üniversitesi'nin ismini değiştirmeyi düşündüğünü söyleyen Bahçeli, "Sayın Cumhurbaşkanışahsımı telefonla arayarak Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi'nin ismini Alparslan Türkeş Üniversitesi olarak değiştirmeyi düşündüklerini ifade etmiştir.
Sayın Cumhurbaşkanı'nın böyle bir düşünce ve tasarrufu 50. kuruluş yıl dönümümüz için müstesna ve muazzez bir armağan olmuştur." ifadelerini kullandı.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums