Bolton Türk-Amerikan diyaloğunu tahrip ederek Ankara’dan ayrıldı

  • 9.02.2019 00:00

 Trump'ın Ulusal Güvenlik Danışmanı John 'un İsrail'de geçirdiği güzel günlerden sonra 'da yaşadıkları herhalde onda şok etkisi yaratmıştır. İsrail'deyken Netanyahu ile birlikte kanka görüntüleri veren Bolton'u Ankara'da Cumhurbaşkanı Erdoğan kabul etmemekle kalmadı, onun İsrail'deyken söylediği Kürtler hakkındaki sözlerini de kınadı.


Ankara'dan ayrıldı
Ve Bolton patronu Trump'ın Türkiye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan ile kurduğu dostça diyaloğu tahrip ederek alelacele Ankara'dan ayrıldı. Bolton dün sabah Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, MİT Başkan Yardımcısı ve diğer yetkililerle buluşmuştu.  bu konuda "Sayın Cumhurbaşkanımızın Sayın Bolton'a teyitli bir randevu sözü yoktu. Böyle bir talepsöz konusuydu ama teyit etmemiştik" dedi.

Bir gece ansızın...
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da  grup toplantısının ardından TBMM'de gazetecilere konuşurken Bolton'un muhatabının İbrahim Kalın olduğunu söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan Trump ile her an bir görüşme yapabileceğini söylerken şu anda bir randevulaşma olmadığını ama her an bir görüşme yapabileceğinin altını çizdi. "Operasyon ne zaman olacak" diye sorulduğunda "Bizim biliyorsunuz bir zamanlar Ayşe tatile çıkmıştı. Biz de bir gece ansızın gelebiliriz. Her an olabilir. Bu ziyaretten sonra hemen bir irtibata geçmek gerekebilir."

Bolton hata yaptı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AK Parti grup toplantısında Bolton'un seslendirdiği ABD'nin YPG'ye güvence şartı için "YPG PKK kimdir tanımıyorlar. Hiçbir zaman PKK terör örgütü PYD terör örgütü benim Kürt kardeşlerimizin temsilcisi olamaz. Bolton çok ciddi yanlış yapmıştır, taviz vermeyiz" dedi. Erdoğan konuşmasında ayrıca, "Askeri harekat için hazırlıklarımızı tamamladık.
Çok yakında Suriye topraklarındaki terör gruplarını etkisiz hale getirmek için hareketegeçeceğiz" diye konuştu.

Pompeo konuştu
 Bakanı Pompeo, Suriye'den çekilmeye ilişkin, "Zaman çizelgeleri hakkındakonuşamayız ancak başkan bir vaatte bulundu. Sahadaki yaklaşık 2 bin üniformalıpersonelimizi Suriye'den çekeceğiz" dedi. ABD 'ndan yapılan açıklamaya göre, Pompeo 7 ülkeyi kapsayacak Ortadoğu turuna giderken uçakta basın mensuplarınaaçıklamalarda bulundu. Pompeo, Ortadoğu turu kapsamında Ürdün, Mısır, Bahreyn, Katar, Suudi Arabistan, Umman ve Kuveyt'i ziyaret edecek.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Resmi İlanlar

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums