Türkiye’nin Suriye’nin bir karış toprağında bile gözü yok ki...

  • 29.12.2018 00:00

 Siyasette hedefinizi açık ve seçik belirlediyseniz ve bu hedefi içselleştirdiyseniz, pek çok muhtemel sorun kendiliğinden devre dışı kalır. Bu iç siyasette de dış politikada da böyledir.


Suriye ve Türkiye
Şu anda bu söylediklerimizi en somut biçimde uygulayabileceğimiz durum, Suriye topraklarınave özellikle Fırat'ın doğusuna ilişkin gelişmeler üzerindedir. Türkiye çok açık ve seçik biçimde,Suriye'nin toprak bütünlüğünden yanadır. Türkiye'nin bir karış Suriye toprağı üzerinde ne iddiası ne de gözü vardır.

Teröre hayır
Türkiye Suriye topraklarında sekiz yıldır süregelen iç savaşın sonunda doğan otorite boşluğunun, Türkiye sınırları boyunca oluşan terör kuşakları tarafından doldurulmasındanrahatsızdır. Bu rahatsızlığın sonucu olarak iki askeri harekâtla, iki bölge teröristlerden temizlenmiştir. Ancak Fırat'ın doğusu olarak bilinen ve Münbiç'in de içinde bulunduğu çokgeniş alanda PKK/PYD teröristlerinin ABD himayesindeki varlıkları da, bir askeri harekâtın hedefindeydi.

Esad güçleri Münbiç'te
Trump'ın Suriye'den çekilme kararı yeni bir durum doğurdu... Ve son haberlere göre, Münbiç'in kırsal bölgelerine Esad güçlerinin girdikleri öğrenilmiş bulunuyor. Kremlin'den yapılan açıklamada ise, "Kürt bölgesinin kontrolü Suriye ordusuna geçti, bu durumdan memnunuz" denildi. Durum tam olarak açıklığa kavuştuğunda gelişmelere ayrıntıları ile vakıf olacağız. Örneğin PKK/PYD oluşumu ile Esad güçlerinin ne tür bir pazarlık yaptıkları henüz tam olarak bilinmiyor.

Esad ayakta kaldı
Şunu açıkça belirtmeliyiz. Sekiz yıllık iç savaşın sonunda Suriye'deki meşru yönetimi temsil eden Beşşar Esad yönetimi ayakta kalmıştır. Bu ülkenin toprak bütünlüğünü korumayı savunan veAstana sürecindeki ortakları ile aynı çizgiyi izleyen Türkiye, sonuçta Esad yönetiminin Suriye'yiteröristlerden temizlemesinden sadece mutluluk duyacaktır. Ayrıca bu şekilde Türkiye'deki üçmilyonu aşkın Suriyeli sığınmacının da evlerine dönmeleri imkânı doğacaktır.
Kısacası bekleyip göreceğiz. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları, şu andaki durumu tahlil eder niteliktedir...

Erdoğan konuştu
"- Yarın sabah biliyorsunuz buradan benim heyetim Moskova'ya gidecek. DışişleriBakanım, Savunma Bakanım, İstihbarat Başkanım, aynı zamanda özel temsilcim veBüyükelçim dörtlü bir ekiple oraya gidecekler ve orada bu konuları etraflıca ele alacaklar. Ardından benim de sayın Putin ile hem telefon hem Moskova veya Soçi ziyaretim olabilir. Bunları çok ciddi olarak ele almamız gerekiyor. Olay sadece Münbiç değil, oradaki terörörgütlerini yok etmeye yönelik çalışmamızdır. Tedbirimizi aldık, silahlı kuvvetlerimiz çalışmalarını sürdürüyor."

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums