1970’lerin siyasetçisi bugünün ittifaklarını anlayabilir miydi?

  • 29.11.2018 00:00

 Bazılarının inandığı bir hayaldir...

Buna göre tedavisi olmayan bir hastalığa yakalanan kişi dondurulur...
Aradan yüz yıl geçtikten ve o hastalığın ilacı bulunduktan sonra kişi eritilip canlandırılır. O ilaçla tedavi edilir ve yüz yıl sonra hayata kaldığı yerden devam eder.

Hayal proje
Bu hayal proje gerçek olsaydı.
Mesela çok hasta olan bir Türk siyasetçi, 40 yıl sonra canlandırılmak üzere 1970'li yıllarda dondurulsaydı.
Ve bugün hayata dönüp, günlük siyaseti izlemeye çalışsaydı acaba ne anlardı?
Diyelim ki önümüzdeki yerel seçimlere dönük olarak CHP'nin yaptığı ittifak çalışmalarını izleseydi...

Kişiler ve görüşler
Kemal Kılıçdaroğlu ile Meral Akşener'in CHP ile İyi Parti'nin ortak belediye başkan adayları çıkarmak için yaptıkları pazarlıkları izlerken, bu iki kişinin hangi siyasi düşünceleri temsilettiklerini anlamaya çalışır mıydı?
Bu arada FETÖ ve HDP gibi kavramlara takılır ve bunların hangi partilere yakın olduklarını da anlamaya çalışır mıydı? Temel Karamollaoğlu ile Kemal Kılıçdaroğlu'nun birlikteliklerine şaşırmaz mıydı?

Eskiler yok olurken
Genel olarak eski ve köklü partiler, bütün dünyada iktidar olamıyorlar.
Hindistan'da Kongre Partisi, Yunanistan'da Pasok ve Yeni Demokrasi, Fransa'da Sosyalist Parti, bu eriyişlere örnektir. Bizde ise dünden bugüne kalan iki parti CHP ile MHP'dir. Ancak CHP'nin nerede olduğunu şimdi kimse kestiremiyor.
Geleceğe dönük hiçbir projesi topluma sunulamayan, sadece ayıplı ifadelerle AK Parti iktidarını ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı sözde eleştiren ve Kurultay zaferleri ile yetinerek hiçbir seçimde varlık gösteremeyen bir kadronun elindedir CHP...

Yeniden buzdolabına
1970'lerin siyasetçisi CHP ile uyuşmaları mümkün olmayan bazı isimlerin bu partinin milletvekilleri ve yöneticileri olduklarını görünce, herhalde "Bunların neden seçim kazanamadıkları ortada" derdi. Kısacası 1970'lerin siyasetçisinin 2018'e uyum göstermesi çok zor olurdu. Ve muhtemelen bu siyasetçi "Beni bu defa CHP ile birlikte yeniden dondursunlar" derdi.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums