Genel seçimin erkene alınması da Erdoğan-Bahçeli uzlaşması ile olmuştu...

  • 24.11.2018 00:00

 1 Mart 2019 Pazar günü kentimizin belediye başkanını ve belediye meclisi üyelerini seçmek için sandık başına gideceğiz. Bu oylama önümüzdeki dönemin son seçimi olacak.

Bu şekilde dört yıl siyaseti seçimle değil iktidarın icraatıyla ya da muhalefetin eleştirileri ile yaşayacağız.

İyi ki erkene alınmış
Bu vesile ile söylemeliyim ki, Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimleri iyi ki öne alınmış...
Önümüzdeki yerel seçimlerden sonra önümüzde 2019 Kasımı'nda yapılacak bir de genel seçim bulunsaydı, yaşayacağımız bitmez tükenmez gergin günlerin ne tür kavgalarla dolu olacaklarını tahmin edebiliriz.

Erdoğan ve Bahçeli
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin Cumhur İttifakı'nı 31 Mart yerel seçimlerine taşımaları kararında olduğu gibi, genel seçimlerin erkene alınması kararı da aynı biçimde yaşanmıştı. Kasım 2019'da olması beklenen genel seçimler MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin "Ağustos 2019'da erken seçim olsun" sözleri ile yeniden tartışılmaya başlanmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin 18 Nisan'da yaptıkları erken seçim görüşmesinden sonra da, 24 Haziran 2018 erken seçimin tarihi olarak belirlenmişti.

Cumhur İttifakı adayları
Yerel seçimlerde AK Parti adaylarının Ankara, İstanbul ve İzmir'de Cumhur İttifakı'nın da adayları olacağı biliniyor.
Yani bu illerde MHP aday göstermeyecek.
Buna karşı AK Parti'nin hangi illerde aday göstermeyeceği de galiba bugün anlaşılacak.
Bu arada Binali Yıldırım'ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olacağı da herhalde bugün Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan tarafından açıklanacak.

CHP-HDP ittifakı
Yerel seçimlerde Millet İttifakı'nın CHP ve İyi Parti arasındaki bölümü tabii ki ilgi çekici olacak. Ancak adı konulmayan asıl ittifak, özellikle Batı kentlerinde CHP ve HDP arasında yapılacaktır. CHP-HDP birlikteliği yerel seçimlere dönük heyecanı da kesinlikle artıracaktır. Tabii bir de CHP'de "Muharrem İnce sorunsalı nasıl çözümlenecek" meselesi var.
Böylece 2019'un 31 Martı'ndaki yerel seçimlere gidiyoruz.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Resmi İlanlar

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums