Ülkenin bütünlüğünü hedef aldıkları yetmezmiş gibi bu defa da ekonomiye saldırdılar

  • 9.01.2018 00:00

 Her şey doğal akışında devam ediyordu...

Üstelik turizm sektörü uzun yılların en büyük ve olumlu rakamları ile yükseliş sezonunu yaşamaktaydı.
Amerika ile aramızdaki ajan papaz Brunson'ın salıverilmesi konulu kriz dışında, dış siyasetimizi zorlayan bir başka mesele de yoktu.

Krizi hissetmek 
Derken bir kriz patlayıverdi.
"Aman ne oluyor" demeye fırsat bulamadan doların değeri Türk lirası karşısında hızla yükselmeye başladı. Bağlı olarak fiyatlar da yükselişe geçti. Kimse elindeki satılık mala talip bulamıyordu. Bir anlamda piyasada yaprak kıpırdamaz duruma düşülmüştü. Belli ki bu tabloyu enflasyondaki dramatik yükselme izleyecekti.

İki büyük operasyon 
Dün Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'nın düzenlediği panelde yaptığı konuşmayı dinlerken, yaz mevsiminin ortasında yaşadığımız ekonomik krizin ne anlama geldiğini anladım. Berat Albayrak, ağustosta Türk ekonomisine kur ve enflasyon noktasında iki büyük operasyon yapıldığını söylüyordu. Bereket Cumhurbaşkanlığı sistemine geçmiştik ve krize karşı bir yandan hızlı reflekslerle cevap verebiliyorduk. Diğer taraftan daekonomi yönetimi olarak güçlü bir koordinasyon içinde tedbirler alabilmiştik.

Kim, neden saldırdı?
Evet... Kim, neden Türk ekonomisine karşı bu operasyonu düzenledi? Her gece Londra ile Uzakdoğu bankaları arasındaki Türk lirasını zayıflatan parasal operasyonları yapanlar kimin güdümündeydiler?
Bu soruların somut cevapları yok. Veya Donald Trump'ın, Brunson yüzünden Türkiye'yi hedef alan yaptırımları mı, krizin ana tetikleyicisiydi, bilemiyoruz.

Tecrübe kazandık 
En doğrusu Berat Albayrak'ın dünkü açıklamaları ile şimdi hangi noktada bulunduğumuzu anlayalım.
"- Bu operasyonlara karşı çok büyük tecrübe kazandık. Mücadele alanlarımızın başına enflasyonu koyduk.
Fiyatlandırmalar bunu daha da büyüttü, daha da önemli hale getirdi. Eylül ayı enflasyon raporuna baktığımızda büyük operasyonu 2 ayda püskürttük."

Bütçe disiplini korundu
"- Bütçe disiplinini gözettik.
Enflasyonla mücadele konusunda yapısal reformlar için adımlar atmaya devam ediyoruz. Enflasyonda kasım ve aralıkta çok daha güçlü adımlar atacağız. Detaylı ticaret verilerine bakıyorum. Rakamlar böyle giderse yılsonu cari denge çok daha büyük bir sürprize gebe. Bu kriz tellallığı ölçüsündeki spekülatif ataklar devam etmeyecek. Çok daha iyi gidiyoruz."

Ülkenin yarınına güveniyoruz
Hepimiz Berat Albayrak'ın Türk ekonomisini hedef alan saldırılara ilişkin sözlerinin gerçekleri yansıttığını, yaşayarak öğrenmiştik. Bundan sonra da ekonomideki düzelmeyi hep birlikte yaşayacağız.
Türkiye'nin hedef alındığı siyasal saldırıları, en son 15 Temmuz 2016 darbe teşebbüsünü yaşayarak görmemiş miydik?
Demek bu defa da ekonomimizi hedef alan bir saldırıyı yaşamışız.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums