Muharrem İnce başarı örneği olarak Kılıçdaroğlu’na Erdoğan’ı göstermişti

  • 11.06.2018 00:00

 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı seçimine uzanan kampanya döneminde Cumhurbaşkanı Erdoğan karşısındaki 'nin adayı 'nin, diğer partilerin adaylarını gölgede bıraktığı bir gerçek. Muharrem İnce'yi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da ciddiye aldığı ve hemen her konuşmasında İnce'den söz ettiği görülüyor. Bu açıdan Cumhurbaşkanlığı seçimi tam bir demokratik yarış görüntüsünde...


Ağzı laf yapıyor 
Muharrem İnce'nin 3 Şubat 2018'deki CHP Kurultayı'nda CHP Genel Başkan adaylığı için yaptığı konuşmayı ve son kampanya döneminde yaptığı konuşmaları irdelerseniz ağzının laf yaptığını ama bu lafların pek karşılıklarının olmadığını görebilirsiniz.

Etkisi yok 
İnce CHP Kurultayı'nda "Girdiği ilk seçimden Başbakan çıkmayan parti lideri olamaz" diyerek 'nu yerden yere vururken, başarıya örnek olarak Tayyip Erdoğan'ı da göstermişti. CHP tüzüğüne "Genel Başkan aynı zamanda partinin Cumhurbaşkanı adayıdır"maddesinin de koyulmasını önerirken, bütün bu sözleri Kılıçdaroğlu'nun sadece tebessüm etmesine neden olmuştu.

Ciddiye alınacak mı?
Sonuçta Kılıçdaroğlu adeta küçümsercesine "Gel bakalım" diyerek İnce'yi cumhurbaşkanı adayı gösterdi. Yani kendi partisi liderinin ve delege çoğunluğunun ciddiye almadığı Muharrem İnce'nin, şimdi seçmen çoğunluğu tarafından ciddiye alınması ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a rakip olabilmesi ne kadar mümkündür?

Tutarsızlıklar 
İnce'nin son konuşmalarındaki atıp tutmalarına gelince... Bunlardan bazılarının zemin ve zaman açısından tutarsızlıkları var. Mesela bir generalin apoletlerinin sökülmesi denilince akla sivil demokrasi dönemi değil, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Rüştü Erdelhun'un rütbesinin erliğe indirildiği 27 Mayıs darbesi gelir...

Süpermen modeli 
Bunun yanında "Ben seçilirsem şunu bunu yapacağım" derken, İnce'nin "Benim vaatlerimi gerçekleştirecek ekibim" diye sunabildiği bir kadronun olmadığı da biliniyor. Yani İncesiyasete tek başına her şeyi yapabilecek bir "Süpermen modeli" sunuyor.
Ama sonuçta seçim kampanyasına renk kattığı inkâr edilemez.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums