Ahlaksız parolaya ceza yok

  • 3.06.2012 00:00

 

Ahlaksız parolaya ceza yok   Astsubay Güler’in “Parola: Âdi Başbakan”dan değil, askerî CD bulundurduğu için ordudan atıldığı ortaya çıktı. Askerî Mahkeme ise dosyayı Yargıtay’a geç gönderdi 





 
 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a ve Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlık makamına alenen hakaret yapılan “Parola: Adi Başbakan” skandalında Astsubay Çağrı Güler’in paroladan değil, evinde askeri CD’ler bulundurmak suçlamasıyla ordudan atıldığı ortaya çıktı. Askeri mahkeme parola suçuyla ilgili görevsizlik kararı vermesine rağmen, dosyayı iki yıldır Askeri Yargıtay’a göndermeyerek, sumenaltı etti. Konuyu gündeme getirmemin ardından askeri mahkeme alelacele dosyayı Askeri Yargıtay’a elden teslim etti.

“Parola Adi Başbakan” skandalında Erdek Deniz Üs Komutanlığı’nda Tümamiral Atilla Kezek, Albay Bülent Keçeci ve Astsubay Çağrı Güler’in Başbakana, parola-işaret yöntemiyle hakaret ettikleri ortaya çıkmıştı. Taraf’ın skandalı duyurmasının ardından soruşturma açılarak konu mahkemeye taşınmıştı. Ancak, Tümamiral Kezek, ağabeyinin Başbakan Erdoğan’la görüşmesi üzerine soruşturmadan kurtulmuş, Albay Keçeci de mahkeme sonucu suçsuz bulunmuştu. Astsubay Çağrı Güler’in ise ordudan atıldığı açıklanmıştı. Ancak Güler’in bu olaydan değil, başka nedenlerden dolayı atıldığı ortaya çıktı. Askeri Mahkeme, yargılama sonucu Güler’i, “evinde yapılan aramalarda askeri belgeler bulundurmak ile belgeleri izinsiz birlik dışına çıkarmaktan mahkum etti, Başbakana hakaretten ise görevsizlik kararı verdi.
 

Dosyayı sumenaltı ettiler

Astsubay Güler, Askeri Mahkemenin kararına itiraz ederek, dosyanın Askeri Yargıtay’da incelenmesini istedi. Dosyaya göndermekle yetkili isimler öncelikle Mahkeme Yazı İşleri Müdürü. Yazı İşleri Müdürü Kemal Çalışır, iki yıl boyunca dosyada işlem yapmayıp elinde bekletti. Dosyayla ilgili mahkemenin kararına başkanlık eden Askeri Hakim Yarbay Ahmet Şıklar da dosyanın takibini yapmayıp sumen altı edilmesine göz yumdu. Şıklar, 2011 yaz ayında Donanma Komutanlığı Adli Müşavirliği görevine atandı. 2010’da askeri mahkemelerin kararlarını denetleyen MSB Askeri Adalet Teftiş Kurulu müfettişlerinden karacı Albay Levent Yıldırım da dosyanın Askeri Yargıtay’a gönderilmediğini görmesine rağmen, denetim yaparken dosyanın tüm işlemlerinin bittiğini, yapılacak bir şey olmadığını, her şeyin hukuka uygun şekilde usulünce yapıldığını belirterek, dosyanın işi bitti diyerek kayıtlara aldırdı. Böylece mahkeme kaleminde olduğu halde dosya Yargıtay’a gitmiş gibi kararlar onandı. Astsubay Güler‘le ilgili görevsizlik kararı ise, Erdek Adliye Mahkemesi’ne gönderilmiş gibi kabul edilerek konu örtbas edildi. Suçluların sivil mahkemede yargılanması da sahtecilikle böylece engellendi.
 

Elden teslim edildi

2011 yılı yaz ayında Donanma Askeri Mahkemesi Kıdemli Hakimliği’ne atanan Hakim Binbaşı Özcan Celep de, mahkemeyi denetlemediği için bu usulsüzlükle ilgili hiçbir işlem yapmadı. Normalde mahkeme kıdemli hakiminin yılda en az bir kez mahkemedeki dosyaları saydırıp, bu tür sorunlu hususları tespit etmesi ve işlem yapması gerekiyor. Bu da yapılmadığı için dosya sahte belgelerle sumen altında bekletildi. Karar 2010’da verilmesine rağmen, 2012 mayıs ayına kadar dosya Yargıtay’a gönderilmedi. Konuyu geçen hafta gündeme getirmemin ardından Celep, dosyayı iki gün içinde Askeri Yargıtay’a elden teslim etti.

Konuyla ilgili bilgi veren askeri bir yetkili, mahkemede kararı veren hakimlerden Başkan Yarbay Ahmet Şıklar, üyeler Hakim Yüzbaşı Kani Yolcu, Hakim Üsteğmen İrfan Ay’ın açılacak bir soruşturmada ceza almayacaklarını, sorumlu tutulamayacaklarını ancak diğer işlemleri yapan kişilerle ilgili soruşturma açılması gerektiğini söyledi. Mahkeme Başkanı ile ilgili ise bir şerh koydu; “Başkan süreci takip etmediği, dosyanın kapatılmasına göz yumduğu için olaydan sorumlu tutulabilir.”

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums