Al sana bir HES yeğenim

  • 14.12.2011 00:00

 

Al sana bir HES yeğenim    

  



 
 

AKP Grup Başkanvekili Giresun Milletvekili Nurettin Canikli’nin, Giresun bölgesinde yapılacak olan bir santralin ihalesini yakınlarına verdirmek için yönetmeliğe madde eklettirdiği iddia ediliyor.

Edinilen bilgiye göre, Doğu Karadeniz Bölgesi’nde yapılacak HES’lerin kurulumu ve işletmesi için 3 Aralık 2010 tarihinden itibaren, bazı kişi ve firmalar, İl Özel İdareleri’ne müracaatta bulundu. Yapılan müracaatlarda Canikli’nin yeğeninin herhangi bir başvurusu yer almadı.

Enerji Piyasaları Düzenleme Kurulu, bu ihaleleri kapsayan, Giresun’un da içinde bulunduğu Doğu Karadeniz Bölgesi’nde kurulacak HES’lerin kurulumu ve işletmesi ile ilgili Enerji Piyasasında Lisanssız Elektrik Üretimine İlişkin Yönetmelik çıkardı. Çıkarılan yönetmelik, 21 Temmuz 2011’de Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yönetmelik incelendiğinde, ilginç bir madde göze çarpıyordu: “3 Aralık 2010 tarihinden bu Yönetmeliğin Resmî Gazete’de yayımlandığı tarihe kadar, YEK Kanununa ve/veya 3/12/2010 tarihli ve 27774 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Elektrik Piyasasında Lisanssız Elektrik Üretimine İlişkin Yönetmeliğe göre üretim tesisi kurmak amacıyla dağıtım şirketlerine veya il özel idarelerine veya Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü merkez ya da taşra teşkilatlarına yapılmış başvurular, işlem yapılmaksızın sahiplerine iade edilir.”

Bu maddeye göre yönetmelik yürürlüğe girene kadar yapılan bütün başvurular işlem yapılmaksızın sahiplerine iade edilecek yani bir anda başvuralar boşa çıkmış olacaktı. Yönetmeliğin yürürlüğe girmesiyle birlikte de tüm başvurular iptal edildi. Ardından da devreye Canikli’nin yeğeni ve arkadaşları girdi. İhaleye dosya sunuldu.

Yönetmelik çıktıktan sonra HES inşaatlarının yapımı için yaklaşık 15 kadar müracaat dosyası, Nurettin Canikli’nin yeğeni Kemal Canikli ve birlikte hareket ettiği Recep Çörekçi tarafından İl Özel İdaresi’ne ulaştırıldı. Bu paslaşmaya AKP Giresun İl Genel Meclis Üyesi Recep Hıdır’ın da aracılık ettiği iddia ediliyor. İhaleye başvuran kişiler arasında AKP Giresun İl Başkan Vekili Hasan Ali Tütüncü ve AKP Merkez İlçe Başkanı Çetin Çakıroğlu da var. Tütüncü’nün kendisiyle beraber ihaleye giren yedi firmanın isimlerini Nurettin Canikli’nin danışmanına gönderdiği de konuştuğumuz bazı firma yetkilileri tarafından belirtiliyor. Yönetmelik çıkmadan önce il özel idaresine başvuran ve ismi bizde saklı bir işadamı, büyük bir haksızlık yapıldığını belirtirken yine ismi bizde saklı bir başka işadamı ise, “Yönetmeliğe bir madde koyup milyonlar kazanıyorlar. İhale açmak falan palavra. AK Partililer bir şekilde işi kılıfına uydurup ihaleyi alıyorlar” diye konuştu.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums