Demirtaş’a akıl vermeyi bırakın

  • 21.09.2015 00:00

 “Seni başkan yaptırmayacağız” cümlesinin sahibi Selahattin Demirtaş ve partisi hedefe kondu.

Eski- yeni siyasetçisi, gazetecisi, “aydını”, Demirtaş’ın PKK’yı sert bir şekilde eleştirmesini ve örgütle arasına mesafe koymasını istiyorlar.

Çok da büyük laf ediyorlar; “şöyle yap Selahattin, bunu söyle Selahattin”. Görenler hepsinin birer “Braveheart” olduğunu düşünecekler. HDP’ye akıl üstüne akıl veriyorlar.

Demirtaş terör ve ölümler karşısında elinden geleni yapıyor. Örgüte “ellerinizi tetikten çekin” derken, devlete de “operasyonlardan vazgeçin” diyor. Her geçen gün tepkisini ve sesini yükseltiyor. Leyla Zana, akan kanın durması için gerekirse ölüm orucuna yatacağını söyledi.

HDP cephesi cesurca bu çıkışları yaparken onlara akıl verenlerin durumu ise içler acısı.

Adlarının önemi yok. Kimi siyasetçi, kimi gazeteci, kimi Saray “aydını entelektüel”.

Sorsan hepsi cesurlar, korkusuzlar, hayatta hep dik durduklarını iddia ederler. Kimi, içinde Hz. Hamza ruhu taşıdığını zanneder, kimi, Uğur Mumcu. O derece “cesurlar”.

Demirtaş’a akıl verirken, aynada kendilerine bakabilseler kendilerinden tiksinecekler. Demirtaş kadar cesaretleri olsa kendi yüzlerine bile tükürebilirler.

Lafa gelince Allah’tan başkasından korkmuyorlar. Allah’tan korkmadıklarını da bu süreçte yaşayarak gördük. Erdoğan ismi uykularını kaçırıyor. Gölgesinden bile korkuyorlar.

Bu “cesur” korkaklara bir ayna tutalım.

Demirtaş’ın, PKK’yı eleştirdiği gibi gelin siz de 17/25 Aralık, rüşvet, yolsuzluk ve hırsızlık hakkında birkaç söz söyleyin. AKP’nin askerî vesayetle iş tutması, çözüm süreci hataları, Suriye politikası, demokrasi ve hukuku yerle bir etmesi hakkında birkaç kelam edin.

Gazeteciler tutuklanıyor, gazete binaları basılıyor. Hukuksuz soruşturmalar tam gaz ilerliyor. 28 Şubat sürecine rahmet okutuluyor. Cizre’de 10 yaşındaki kız çocuğu öldürülüp cesedi iki gün buzdolabına konulmak zorunda kalınıyor. Ama Allah’tan çok Erdoğan’dan korkan sizler iki cümle yazmak yerine Demirtaş’a akıl verme aymazlığını ve utanmazlığını sergiliyorsunuz.

Utanma perdesi yırtıldığında ortaya siz çıkıyorsunuz. Demirtaş’ın cesaretinin zekâtı kadar, sizlerden bir çıkış beklemek de bizim hakkımız.

İsterseniz 17-25 Aralık’la başlayabiliriz. Demirtaş’a, “PKK ile aranıza mesafe koyun” diyen sizler Saray’la aranıza mesafe koyacak mısınız? Hırsızlıkla siyaseti ayırabilecek misiniz?

Var mısınız Saray’ın William Wallace’ları?

 

AĞLA “DİNDAR” AKP’LİM

Koltuğunu, makamını, ekonomik çıkarını kaybeden AKP’liler son günlerde satır aralarında bir dizi açıklama yapmaya başladılar.

Yakın zamana kadar kimi köşkte, kimi bakanlıkta, kimi de parti yönetiminde bulundular. Hepsi kaybettiklerinin öfkesiyle olsa gerek, medya önüne çıkıp, konuşuyor gibi yapıp lafları ağızlarında geveliyorlar. Hepsi Allah’tan daha çok Saray’dan korktukları için ülkenin içinde bulunduğu hukuksuzluğu açık bir dille eleştiremiyorlar.

Dinin, Kur’an-ı Kerim’in, içi boşaltılırken “hırsızlık yolsuzluk değildir” diye fetvalar verilirken, ülke soyulup soğana çevrilirken, “Tayyip’e dokunmak ibadettir, Allah’ın tüm vasıflarını O üzerinde taşıyor” türü şirk cümleleri sarf edilirken susanlar, makam gidince ekranlara çıkmaya başladılar.

Ümmet, dava” ayakkabı kutularına sığdırılırken sustular. Tıpkı paraların sıfırlanması gibi, din, kitap, ahlak sıfırlanırken sessiz kaldılar. Onlara göre birileri “çalıyor ama çalışıyorlardı”.

Kirlendikçe, hırsızlığa, yolsuzluğa battıkça din de, kutsal kitap da güne uydurulmaya çalışıldı. Yeni bir din icat edildi. Hem de kendine “dindar” diyenlerin eliyle.

Bir de utanmadan ekranlara çıkıyorlar. İnsan doğrusu merak ve “hayret” ediyor. Din bu kadar tahrip edilirken neredeydiniz?

Sizinki ağlanacak hâline ağlayamama durumu. Haram para, yaptığınız hukuksuzluklar gözyaşlarınızı kuruttu. Yok etti vicdanlarınızı, yok etti değerlerinizi…

Partideki özgül ağırlığından şikâyet edenler, gözyaşı dökenler, Allah katındaki özgül ağırlığı unuttular.

Ağla “dindar” AKP’lim. Kur’an’ın içini boşalttığın için ağla. Üzdüğün Peygamberin için ağla.

Selahattin Demirtaş’a laf söylemeden aynada bir kendinize bakın isterseniz.

(Silivri F Tipi Cezaevi)

mbaransu@gmail.com

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums