‘Kullanışlı aptallar’

  • 22.12.2014 00:00

 Yazıya başlamadan şu notu düşeyim. Başlık bana ait değil. Muhatabın, muhatapların kendileri için kullandıkları bir tanımlama bu.

Fuat Avni sosyal medyadaki hesabından “Tahşiye operasyonu” kapsamında gözaltına alınacağımı yazdığında ilk tepkim “tahşiye ne” olmuştu.

İlk kez duyduğum bir kelimeydi. Operasyonla birlikte kelimenin anlamını öğrendim.

İktidarın senaryosuna göre Fethullah Gülen, 2009 yılında bir konuşma yapmış, Zaman gazetesi bu konuşmayı haberleştirmiş, ardından Samanyolu televizyonu “Tek Türkiye” adlı dizisinde bunu senaryolaştırmış, bir sonraki adımda da polis Tahşiye grubuna operasyon düzenlemiş ve Gülen’in emriyle “kumpas” kurmuş.

Basına yönelik intikam operasyonu başlayınca bu senaryonun perde arkasını aralamaya çalıştım. Çarpıcı ize ise Samanyolu Medya Grup Başkanı Hidayet Karaca’nın ifadesinde rastladım. Twitter’dan da kısmen olayın perde arkasını yazdım.

Yazmamla birlikte bir dönem masa komşum olan en “kullanışlı aptal”, parti bülteninde tam da iktidarın senaryosuna uygun yazı yazdı. Ya da kendisine yazdırıldı.

Savcı, sorgulama öncesi Karaca’nın avukatlarına bazı belgeleri göstermiş. Savcının gösterdiği belgeler arasında çarpıcı bir bölüm var.

Fethullah Gülen’in Tahşiye konuşmasından bir yıl önce Neriman Aydın ve Ali Özoğlu adlı iki kişi Şubat 2008 yılında Tahşiye’yi konuşmakla kalmamış, not defterine bazı önemli notlar düşmüşler. Tahşiye grubuyla ilgilenilmesi, içlerine sızılması, kullanılması gibi ifadeler…

Her iki ismin de Ergenekon operasyonu kapsamında bir dönem tutuklu kaldığını, “kullanışlı aptalın” yazarlık kariyerini Ali Özoğlu üzerine yaptığı “haşiyesini” düşeyim.

Bu olay, Karaca’nın savcılık ifadesinde iki sayfada anlatılıyor. Avukatlara, savcının kendilerine gösterdiği belgeyi sordum. Kısıtlama kararından dolayı Aydın- Özoğlu bölümü kendilerinden saklanmış. Tahşiye iddianamesinde de bu bölüme kısmen değinilmiş.

Saklanmasının nedeni ise savcının iddiasını tamamen çöpe gönderecek belgeler olması. Neden mi; savcılık ve iktidarın iddiası Tahşiye grubunun Fethullah Gülen tarafından ilk kez kullanılıp, kumpas kurulduğu savı. Ancak savcılar, ellerine teslim edilen dosyayı okumadıkları için, 2008 yılı Şubat ayındaki Aydın- Özoğlu bölümünü atlamışlar. Avukatların görmesiyle de “kısıtlılık kararı var veremeyiz” demişler.

Bu ayrıntı neden mi önemli? Önce Nerimen Aydın ve Ali Özoğlu’nun kim olduklarına bakalım. Aydın, sivil bir kadın. Ergenekon iddianamesi ve tapelere yansıyan bilgilere göre kardeşiyle birlikte orduda genç subayları örgütleyen bir isim. Harp Okulu’nda okuyan, askeriyede görevli muvazzaflarla belge alışverişi dâhil birçok yasadışı icraata imza atmışlar. Askerî öğrencileri cemaatler ve sivil toplum örgütleri içine sokup, fişleme yaptırmışlar.

Ali Özoğlu da sivil bir vatandaş. Ancak basına da yansıyan o meşhur fotoğrafla generaller, albaylar karşısında esas duruşta duruyor. Anlaşılan bir yapının “paralel örgütlenmesinin” sivil kanatları.

İşte bu iki isim Tahşiye grubuna sızmayı, onları kullanmayı 2008 yılı Şubat ayında konuşmuş.

Bu bilgiler ışığında ortaya çıkan sonuç ise şu; Genelkurmay Başkanlığı bünyesinde oluşturulan bir grup, 2008 yılı itibariyle bazı cemaatlere sızıp, bunları kullanarak AK Parti’yi zor durumda bırakıp, kapatma davasında yaptıracakları eylemleri delil olarak kullanacaklardı. Kapatma davası 14 Mart 2008’de açıldı. Şubat 2008’de Aydın- Özoğlu’nun konuşması bu açıdan ilginç. Taraf’ın yayınladığı Lahika belgesinde de bu planın özünü görmek mümkün.

Polis istihbaratın sızdığı Tahşiye grubuna operasyon yapınca plan birilerinin ellerinde patladı ve Nisan 2009’da İrticayla Mücadele Eylem Planı hayata kondu.

Yerim kalmadı… Bu konuya devam edeceğim.

mbaransu@gmail.com

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums