Kurban edilecek bakanlar

  • 8.12.2014 00:00

 Ankara şu sıralar yine hareketli. 17-25 Aralık yolsuzluk soruşturmasıyla ilgili Meclis’te kurulan komisyon çalışmalarına ağır aksak da olsa devam ediyor. Dört eski bakan, rüşvet almak, yolsuzluk yapmak iddiasıyla komisyona ifade verdiler.

Önceki hafta aramızdaki eski hukuka dayanan samimiyetten dolayı kendisine “saray soytarısı” dediğim bir dostla Ankara’yı, kaçak sarayı ve komisyonda ifade veren bakanlarla ilgili iddiaları konuştuk.

Dostum hırsızlık yapılmadı demeyenlerden. “Çalıştık ve çalışırken de bazılarımız küfesini doldurdu” diyen gruptan. Kaçak sarayla ilgili haberler kendilerini bir hayli yıpratmış. Dört bakanla ilgili ise ilginç bir iddiada bulundu. İddiasını yazımın sonunda sizlerle paylaşacağım. Önce kısa bir hafıza tazeleyelim.

Çevre ve Şehircilik eski Bakanı Erdoğan Bayraktar, komisyonun ilk misafirlerindendi. Yine “Ne yaptımsa dönemin başbakanı Erdoğan’ın bilgisi dâhilinde yaptım” dedi. Ailesinin mal varlığındaki aşırı artış ise komisyondaki muhalefet üyelerinin en çok üzerinde durduğu konulardan biriydi.

Komisyon karşısına çıkan bir diğer isim de “bakara- makaracı” Egemen Bağış’tı. Bağış, Reza Zarrab’ın çikolata kutuları arasında kendisine gönderdiği iddia edilen paralarla ilgili ilginç bir savunma yaptı; “Türk geleneğinde hediyeleşmek var.

Komisyonda en çok tartışılan isimlerden biri de Zafer Çağlayan’dı. Reza Zarrab’ın 700 bin liralık kol saati hediye ettiği Çağlayan, 17 Aralık sonrası meydanlarda “Saat alan da aldı diyen de namerttir, şerefsizdir” diyerek iddialı bir çıkış yapmıştı. Ardından Meclis kürsüsünde bir fatura göstermiş, gazetede gördüğü bir reklam üzerine saati kendisinin aldığını, bedelini ödediğini ve mal varlığına da girdiğini iddia etmişti.

Çok geçmeden saat firması bir açıklama yapmış, gazeteye ilan vermediklerini, fatura ve garanti belgesi üzerinde isim yazmadıklarını açıklamıştı.

Firmanın açıklamasıyla Meclis kürsüsünden gösterilen belgenin sahte olduğunun ortaya çıkmasından sonra saatin gümrük vergisinin de ödenmediği anlaşıldı. Çağlayan’a 250 bin TL’lik ceza kesildi. Her açıklaması yalanlanan Çağlayan, komisyonda ise farklı bir açıklama yaptı; “Reza saati aldı ama ben parasını elden ödedim.” Excel tablosu ve para alışverişi konularında nasıl bir açıklama yaptığını ise gizlilik kararından dolayı şimdilik bilemiyoruz.

Komisyonda en renkli sahneler ise “Senin önüne yatarım Reza” cümlesiyle tarihe geçenMuammer Güler’in ifadesi alınırken yaşandı. Yandaş medya tarafından oğlunun evinden çıkan kasaları polislerin koyduğu ve kamera kayıtları olduğu yalanı ortaya atılmasına rağmen, Güler, hem kasaların hem paraların kendilerine ait olduğunu kabul etti. Sorulan sorulara tatmin edici cevaplar veremeyince de komisyondan “Beni yüce divana göndermeyin” ricasında bulundu.

Saray soytarısı” dostumun anlattığına bakılırsa Ankara şu sıralar yoğun günler yaşıyor. Seçime doğru iki eski bakan bu uğurda kurban seçilecek. Tartışmaların büyümemesi ve “bakın yolsuzlukların üzerine gidiyoruz” algısı için iki bakan Yüce Divan’a yollanacak.

Son anda bir sürpriz yaşanmazsa Zafer Çağlayan ve Muammer Güler kurban olarak seçilen isimler. Her iki ismin partiye sonradan girmesi de en önemli nedenlerden bir. Tabanda, zaten AKP’li değillerdi propagandası yapılacak.

Bayraktar’ın fevri çıkışlarından korkan saray, bu ismi koruma altına almış durumda. Egemen Bağış ise Erdoğan’a yakınlığı ve üç dönem bakan olmasından dolayı korunacağı iddia edilen bir diğer isim. Dostumla uzun uzun konuştuk. Bir ara bana ne düşündüğümü sordu. “Benimle görüşmek istemen bile Ankara’nın her geçen gün köşeye sıkıştığını göstermiyor mu” dedim.

Gülüştük.

Paralel algısı da artık ciddiye alınmayan “Ankara” için yolun sonu artık görünüyor. Bakalım bu girdaptan nasıl çıkacaklar?

mbaransu@gmail.com

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Yorumlar (2)

  • Belkis Tan
    Belkis Tan
    19.10.2012 16:29

    Bir kere akli basinda her hayvansever ayni zamanda vegeteryandir. Kurbanda ya da mezbahada, hayvanlarin katledilmesine karsidirlar. Kurban, Islamdan da cok oncelere dayanan kadim bir gelenektir. Islamin sarti olmadigini savunan fikihcilar da var. Velev ki farz olsun, sokaklarda acemi kasaplar tarafindan kolu bacagi kesilerek iskenceyle oldurulen hayvanlar icinize siniyor mu? Afiyetle yiyin de zulmetmeden olsun mumkunse.

  • Belkis Tan
    Belkis Tan
    19.10.2012 16:29

    Bir kere akli basinda her hayvansever ayni zamanda vegeteryandir. Kurbanda ya da mezbahada, hayvanlarin katledilmesine karsidirlar. Kurban, Islamdan da cok oncelere dayanan kadim bir gelenektir. Islamin sarti olmadigini savunan fikihcilar da var. Velev ki farz olsun, sokaklarda acemi kasaplar tarafindan kolu bacagi kesilerek iskenceyle oldurulen hayvanlar icinize siniyor mu? Afiyetle yiyin de zulmetmeden olsun mumkunse.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums