Böcek de kapatılır!

  • 23.09.2013 00:00

 Türkiye gazetesi, yarım asra dayanan yayın hayatının ardından, Nuh Albayrak yönetiminde , “Yeni Türkiye” sloganıyla geçen hafta radikal bir değişikliğe imza attı. Gazete baştan aşağı yenilendi. Bünyesine eski Taraf çalışanlarından bazı isimleri de katarak, önemli bir değişiklikle okurlarının karşısına çıktı.

Başta gazetenin kaptanı Nuh Albayrak olmak üzere, çalışanlara, yeni isimlere, okurlara, basın dünyasına bu değişim hayırlı uğurlu olsun.

43 yıllık Türkiye gazetesi, bizim jenerasyon açısından “babalarımızın” gazetesiydi. 90 öncesi iyi işlere imza atmış, muhafazakâr, sağ kesimde önemli bir boşluğu doldurmuştu. Ancak gazete, 90 sonrası bir duraklama dönemine girdi. Özal’la başlayan değişime ayak uyduramadı. İçe kapanık bir yayın politikasıyla, etki alanını sınırladı.

1994 yılında gazetecilik mesleğine adım attığımda, gazetecilerin, yazıişlerinin bile okumadığı birTürkiye gazetesiyle karşılaşmıştım. Okunmak bir yana çoğu gazetenin, gazete takımları arasında bile yer almıyordu. Zaman zaman önemli haberlere imza atsalar da yaklaşık 25 yıldır bu durum değişmeden devam etti.

Ancak “Yeni Türkiye” sloganıyla geçen hafta yaşanan değişimin ardından artık bu durumun eskisi gibi olmayacağına inanıyorum. Gazete yakından takip edilmek zorunda kalacak.

Geçen hafta gazete önemli bir habere imza attı. Sevgili Arzu Yıldız, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı’na iki AK Partili kadının böcek yerleştirdiğini yazdı. Olayın arkasında İran uyruklu bir kişiden de söz ediliyordu.

Her skandalı Cemaat’e bağlayanlar, bu yeni durum karşısında ne yazacaklarını şaşırdılar. “Cemaatyalanını dolaşıma sokamamanın sıkıntısı iktidar kalemlerinin uykusunu kaçırdı. Bu kez “aşkskandalı yalanına sığındılar. Kamuoyu bu yalana itibar etmedi.

Özel hayatın gizliliğini ihlal, dinleme, izleme, takip, kayıt, tehdit vb. uzun yıllar eski Türkiye’nin sahipleri tarafından kullanılan yöntemlerden biriydi. Ergenekon ve Balyoz davalarında bunun yüzlerce örneğini gördük.

Ancak, iktidarın el değiştirmesiyle birlikte, bu kez yeni Türkiye’nin sahipleri benzer hastalığa yakalandı. Aynı yöntemi kullanmaya başladılar. Kirlenmiş siyaset, siyasetçi, bürokrat, devlet, kirlerini kirli yöntemlerle kapatma telaşına girdi. MİT, Emniyet yasadışı izleme, dinleme, fişleme merkezine dönüştü. Taraf’ta tüm belgeleri yayımlamıştık.

Böcek soruşturmasında bazı isimler gözaltına alındı. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor. Ancak bu soruşturmadan bir sonuç çıkmayacak. İktidar ve kalemleri bu olayı kapatmak için ellerinden geleni yapacaklar.

Neden mi?

Bu kez, skandalı üzerine atacakları bir yapı yok. Kendi elemanları iş üstünde yakalandı. Tıpkı MİT olayında olduğu gibi.

Hatırlarsanız, MİT benim de içinde bulunduğum Taraf yazarlarını yasa dışı dinlemiş, bununla da yetinmeyerek peşimize ajanlarını takmıştı. Bu ajanlardan ikisini yakalatmıştım. Yasadışı dinleme belgelerinin de tamamını yayımlamıştık.

Olayın ardından sorumlular hakkında soruşturma açıldı. AK Parti kendi suçlularını korumak için Meclis’ten gece yarısı bir madde geçirdi. Suç işleyen MİT’çilerin yargılanmasını, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın iznine bağladı.


Taraf
 çalışanlarının yasa dışı dinlenmesi, takip edilmem soruşturmaları yargılama için Başbakan Erdoğan’ın önüne gitti ve o da suçluların yargılanmasına izin vermedi. Böcek olayında da benzer tiyatro izleyeceğiz.

Unutmadan; yıllar önce Başbakan Erdoğan’ın Hikmetyar’ın karşısında diz çöktüğü fotoğrafla siyaset yapılmıştı. Şimdi de iktidar kalemleri Koç’un denize işime görüntüsüyle aynı şeyi yapıyor. Aktörler değişti, yöntemler değişmiyor.


mbaransu@gmail.com

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums