Yıldırım, Öcalan’la görüştü

  • 16.08.2013 00:00

 

Yıldırım, Öcalan’la görüştüSiyasetin başkenti Ankara’ya yaptığım iki günlük ziyaretin ardından kaleme aldığım Ankara Notları kulisim beklediğim gibi tartışmalara neden oldu. Kulislerde konuşulan kimi konular yalanlanırken, kimileri de sessizlikle geçiştirildi.

Bugün muhatapların verdiği cevaplara geçmeden önce Ankara Notları’ndan son bir notu sizlerle paylaşayım. Benim açımdan sona bıraktığım en çarpıcı notla yazıma başlayayım.

Hatırlarsınız, aylar önce kamuoyu cezaevlerindeki PKK’lıların ölüm oruçlarına kilitlenmiş ve haftalar sonra İmralı’ya yapılan ziyaretlerin ardından eylem sonlandırılmıştı. Kamuoyu BDP’lilerin adaya gitmesini konuşurken, Ankara’da ilginç bir bilgi öğrendim. Ölüm oruçları sırasında Abdullah Öcalan’la görüşme yapıp, ölüm oruçlarını bitiren bu kişi bir bakanmış ve kimliği doğrusu benim açımdan şaşırtıcı oldu.

Bu bilginin ardından da olayın doğru olup olmadığını teyit etmek için AK Parti içinden üç ayrı isimle konuştum. Görüştüğüm tüm isimler olayı doğruladığı için bu kulis bilgisini sizlerle paylaşmaya karar verdim.

Ölüm oruçlarının tartışıldığı o sıcak günlerde Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım İmralı Adası’na giderek PKK lideri Abdullah Öcalan’la görüşmüş. İkilinin ne görüştükleri konusunda herhangi bir bilgi öğrenemesem de adaya gitme nedeni ölüm oruçlarını sonlandırmakmış. Bu görüşmenin ardından da Öcalan, “Ölüm oruçlarını bitirin” mesajını vermiş.

MİT Müsteşarı Hakan Fidan dururken, Bakan Yıldırım’ın neden böyle bir ziyaret gerçekleştirdiği ya da bu ismin niçin adaya gönderildiğini en az sizler kadar ben de merak ediyorum. Bu habere bir yalanlama gelip gelmeyeceği de ayrı bir konu.

Ankara’da aldığım notların arasında, devlet ve hükümetin Öcalan’la her konuda anlaştığı da var. Detaylara girmeseler de sürecin yol haritasının hem devlet hem Öcalan açısından net ve yazılı olduğu izlenimi aldım. Sürecin sonunda Öcalan ev hapsine çıkarılacak gibi. Kamuoyuna açıklanmasa da bunun da anlaşması yapılmış. Zamana yayarak, kamuoyu alıştırılmaya çalışılıyormuş. Bu ülkeye barış gelecekse doğrusu bu planlamanın da doğru bir strateji olduğu notunu düşeyim.

Gelelim iki gündür yazdığım notlarla ilgili yapılan yalanlamalara. İlk yalanlama AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş’tan geldi. Cemaatin oyunun yüzde üç olduğu yönünde bir anket yaptırmadığını, böyle bir söyleminin olmadığını açıkladı. Doğrusu AK Parti ve AK Plaza’da konuşulan bu olayların doğrulanmasını beklemiyordum. Yalanlama benim açımdan sürpriz olmadı.

İkinci yalanlama ise İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve kendisiyle görüşen İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi, Nak Kargo’nun sahibi Koç Ali Al’dan geldi. Her iki isim de AK Parti’ye geçme iddiasını yalanladılar. Kocaoğlu da ölünceye kadar CHP’li kalacağını açıkladı. Yapılan açıklamalara saygı duymakla birlikte şu notu düşeyim. Ankara’da siyaseti yakından takip eden isimlerin hemen hemen hepsinin bildiği, konuştuğu konuları köşeme taşıdım ve yalanlamasını da anlayabiliyorum.

Sayın Kocaoğlu’na şu bilgiyi de vereyim. Perde arkasında yaptığı söylenen ziyaret ve görüşmeler, CHP Genel Merkezi’nde de yakından takip ediliyor. Yaptığı temasları CHP’liler de Ankara’da konuşuyor. Bu açıdan adaylığı net değil. Bugünkü tabloya göre kendisi aday gösterilmeyecek. AK Parti temaslarının nedenini de CHP’liler buna bağlıyor.

Sayın Kocaoğlu da sınırım bu bilgilerin ve gelişmelerin farkında. Önceki gün yaptığı yalanlamada “önümüzdeki dönemde partim aday gösterirse İzmir’e tekrar hizmet etmeye hazırım” yönünde açıklamalar yapmış.

Ankara Notları’na bir itiraz da havalimanında pankart açtığı söylenen Muhsin Yazıcıoğlu’nun yol arkadaşlarından geldi. Mehmet Akın, konuştuğum AK Partili’yi bildiklerini iddia ederek şunları söyledi: “Biz kimsenin talimatıyla pankart açmadık. İnandığımız için bu pankartı açtık. Başbakan’ın nezdinde ülkeye operasyon yapıldığını gördük, iki saat içinde pankartı hazırlayıp, açtık. Bize kimse böyle bir emir veremez. AK Parti’yle bizim diyaloğumuz yok. Bireysel tepki koyduk.”

 

mbaransu@gmail.com

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums