ERGENEKON YOK, FAİLİ MEÇHUL ÇOK!

  • 13.07.2019 00:00

  Türkiye’nin Nato’ya girişinden bu yana Gladyo (Özel Harp Dairesi) adını alan yasadışı yapılanmanın ilk eylemlerinden birisi 6-7 Eylül İstanbul olaylarıdır. Devrin daire başkanı Sabri Yirmibeşoğlu açıkca bu eylem için iyi bir iş kotardıklarını övünerek açıklamıştır. 27 Mayıs darbesini, 12 Mart 1971 Muhtırasını, 12 Eylül darbesini, 28 Şubat darbelerini, Maraş, Çorum, Sivas çatışmalarını hazırlayan ve organize eden, ABD’nin bizim oğlanlar dediği askerler bu örgütün has elemanlarıdır. Uğur Mumcu, Bahriye Üçok, Hamit Fendoğlu, Eşref Bitlis ve nicelerinin katilleri meçhuldür. Ayrıca 26 yıl geçmesine karşın hala toplumun dinmeyen acısı olan Madımak ve Başbağlar katliamının failleri tam olarak belirlenmiş değil..Gazeteci Cüneyt Özdemir’in itirafı bu derin yapılanmanın olaydaki rolünü net olarak ortaya koyuyor. Ne diyor; ‘Otelin önüne getirilen silahlı askerler bir süre sonra geri çekildi. Orada göstericilere karşı küçük bir müdahale olsaydı katliam gerçekleşmezdi. Biz bu görüntüleri korkudan vermedik. İçimde kalan bir uktedir’. Demek ki; Madımak’ta bu katliam yapılsın istendi, milyonlara ‘Kahrolsun Şeriat’ diye bağrıtıldı. Sakallı, cübbeli, başörtülü kişileri gören laikler niye feryadı basıyor. O tohumlar oralarda atıldı. Hemen bir iki gün sonra Başbağlar’da 33 vatandaşımız PKK tarafından katledildi. Toplum dindar-laik, Türk- Kürt kutuplaşmasının ateşlendiği en öne önemli olaylardır. Diğer ilginç bir olayda Sabancı suikastıdır. Dev-Sol’a yaptırılan bu eylem de derin yapılanmanın mahsülüdür. Çünkü bu yapının girmediği, kullanmadığı illegal terör örgütü yoktur. Bazen Türk milliyetçilerini, bazen solcuları, bazen de Kürt milliyetçilerini hem kullanmış, hem de birbirlerini yok etmeleri için her türlü provakasyonu üretmişlerdir.

2007 yılında yakalanan el bombaları üzerinden yola çıkarak açılan Ergenekon soruşturması toplumun geniş kesiminden destek görmüştür. İnsanlar devletin bu yapılardan arınacağını ummuşlardır. İlk zamanlarda bu imaj yaratılmış, fakat zamanla derin yapının elemanlarının değişmesi için yapıldığı anlaşılmış. Mit krizi, Gezi ayaklanması, 17-25 Aralık gibi operasyonlar işin rengini afişe etmişti. Yalnız şu unutulmasın; Fetö yapılanması Yeşil Kuşak teorisinin 1960 lardan bu yana ABD’nin finanse ettiği bir örgüttür. Gerçi laikçi kesimler bu yapıya ‘Şeriat’çı diye karşı çıkarken, sonradan Fetö olduktan sonra Erdoğan’ı yok etmek için işbirliği bile yapmışlardır. ABD bunları tasfiye edip, yerlerine Fetö’cüleri ikame edince demokrasi kahramanı kesilmişlerdir. İşte kamuoyunda Ergenekon diye tanınan örgütün mahkemece varlığı ispat edilmemiş olması nedeniyle yıllarca hapis yatan elemanlarının tamamı beraat etmiş. Bakmayın kasım kasım kasılmalarına, mahkemede beraat etseler de  kamuoyu vicdanında darbeci zihniyet mahkum olmuştur. İşin en çarpıcı yanı yıllarca Gladyo, Derin Devlet, Ergenekon diye ABD’nin çıkarlarına hizmet eden bu yapıya karşı çıkan bazı çevreler, Fetö olayından sonra ne Derin devletin, ne Ergenekon’un ve ne de Gladyo’un ismini ağızlarına almamışlardır. Ayrıca içerde ve Ortadoğu’da ABD’nin politikalarını destekler duruma gelmişlerdir. Nerden nereye!

CİCİM AYLARINI GERİDE BIRAKTIK

31 Mart ve 23 Haziran seçimlerinde CHP-İP-SP’nin oluşturduğu ittifaka HDP aday göstermeyerek destek verdi. Hatta Kandil’deki yöneticileri açık açık İmamoğlu’nu destekliyeceğiz diye demeç üstüne demeç verdiler. Lakin ne Kılıçdaroğlu, ne de İmamoğlu bu konuda ağızlarını açıp tek kelime etmediler. Mecliste İP’nin sözcüsü PKK ve Öcalan’a sataşınca HDP grup başkan vekili Fatma Kurtulan İP’ye hitaben bu koltuklarda HDP’ye ve PKK’ya gönül vermişlerin oylarıyla oturuyorsunuz diye cevap verince meclis buz gibi oldu. İP yöneticileri ağızlarını açamadılar.CHP’liler de sıra kendilerine gelecek korkusuyla kem küm ederek olayı yumuşatmaya çalıştılar. Anlayacağınız cicim ayları 4 ay içinde başka aylara dönüşüverdi. İlerde olacakları da cabası. Ne demişler Karamanın Koyunu sonra çıkar oyunu..

İKİ AYRI İBRETLİK OLAY

Bingöl- Erzurum arasında yol çalışması sırasında firmaya ait olan kamyonun motor bölümüne yuva yapan kuş rahatsız edilmesin diye kuşlar yuvadan ayrılıncaya kadar kamyonu seferden çekmişler. 6 yumurtadan 5 yavru çıkmış. Haberi okuyunca neden  Dünya’ya umutla baktığımı anladınız mı?

İkinci olayda ise tam insanlık dışı bir olayla karşı karşıyayız. Pendik’de yol vermedi diye arabanın önünü kesen trafik teröristleri arabada hamile kadın olmasına karşın arabaya saldırmaları, aynalarını tahrip etmeleri, kaput üzerine tepinmeleri karşısında tüm kamuoyu seferber oldu. Kısa sürede yakalanıp tutuklandılar. Karakol kapısında hoş geldin diye karşılayan komserinde açığa alınması ayrı bir güzellikti. Bugün CS.sı iddianameyi hazırlamış 20 yıla yakın ceza istemiş.Umarım verilen ceza diğer trafik teröristlerine de korku verir ve caydırıcı olur. Her şerde bir hayır vardır. Kalın Sağlıcakla.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums