Gelir Sıralamasındaki Yerimiz

  • 23.11.2020 00:00

 Bu alt bölümdeki tablolar https://www.knoema.com/ sitesinden alınmıştır (söz konusu site de bu verileri IMF’den (https://www.imf.org/en/Publications/WEO/weo-database/2020/October), IMF de bu verileri ülkelerden almıştır.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tabloların incelenmesinden görülebileceği gibi Türkiye 1990 yılında da 2019 yılında da GSYH büyüklüğü olarak dünyada 19’uncu sırada yer alıyor. Kişi Başına Gelir sıralamasında ise 1990’da 49’uncu sıradayken 2019’da 74’üncü sıraya gerilemiş görünüyor. Aradan geçen 30 yılda Türkiye GSYH’sini ve kişi başına gelirini artırmış görünse de diğer ülkelerin artışları yanında ilave bir ilerleme sağlayamamış hatta kişi başına gelir sıralamasında ciddi bir düşüş yaşamış bulunuyor.

 

Faizi, kuru, borsayı bir yana bırakıp üretime, verimliliğe, rekabete dönük kalıcı sosyal, siyasal ve ekonomik çözümlere girişmenin zamanı geldi de geçiyor. Dünyada faizi artırarak ya da indirerek ileri gidebilmiş ülke yok. 

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums