AK Partililerin cevap vermesi gereken soru

  • 17.01.2017 00:00

 İktidar mensuplarının, cevabını önce topluma sonra da kendi vicdanlarına vermeleri gereken bir soru var.

Soru şu: 14 yıldır ülkeyi yöneten AK Parti’nin “aldatılmadığı”, “kandırılmadığı”, veyahut sonu hüsranla bitmemiş tek bir politikası yok. Buna rağmen “başkanlık” konusunda da yanılmadığınızdan, hata yapmadığınızdan, aldatılmadığınızdan nasıl emin oluyorsunuz?

İyi düşünün lütfen. İktidarın uyguladığı, cansiperane savunduğu; karşı çıkanlara, “düşman”, “vatan haini” muamelesi çektiği tek bir politikası var mı ki sonunda karşı çıkanlar yanılmış, iktidar haklı çıkmış olsun?

Abartmıyorum. Yol, köprü gibi altyapı hizmetlerinden bahsetmiyorum.

Bir ülkeye istikamet veren büyük politikalardan bahsediyorum.

İtiraz edenlerin haksız, iktidarın haklı çıktığı tek bir politika var mı?

Varsa söyleyin.

Mesela Suriye politikası.

“Bu politika önce Suriye’yi sonra ülkemizi felakete götürür” diyenlere “Esadcı” dediniz.

Ne oldu sonunda? Suriye politikasının yanlış olduğunu siz de kabul ettiniz.

En son Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş yaptığı açıklamada Suriye politikasının başından beri yanlış olduğunu söyledi.

Fakat o yanlış politikanın bıraktığı ağır bir enkaz var. Harap olmuş bir ülke. Ölen yüzbinlerce kadın, çocuk… Ülkesini terk etmek zorunda kalmış milyonlarca insan.

Ve bizim ülkemize saldıran teröristlere kaynaklık eden bir bataklık.

Mesela Balyoz ve Ergenekon davaları.

“Kumpas kuruluyor, iftira atılıyor, darbecilerle hesaplaşıyoruz bahanesi ile yanlış işler yapılıyor” diyen herkese “Ergenekoncu” yaftası vurdunuz.

Ne oldu sonunda? “Yanıldığınızı”, “aldatıldığınızı”, “kandırıldığınızı” söylediniz.

Fakat eleştirileri dikkate almadığınız itiraz edenlere “vatan haini” dediğiniz o süreçte binlerce insanın hayatı cehenneme döndü. Kurumlar tahrip edildi. Ülkenin çivisi çıktı. Devlet adeta kevgire döndü.

Mesela Cemaat ile ittifak meselesi.

Cemaatin size dost olduğundan çok emindiniz. “Bunlar kurumları ele geçirmek için kumpas kurup iftira atıyorlar. Devlette korkunç derecede kadrolaşıyorlar” uyarısı yapanlara “fitneci”, “düşman” diyerek ateş püskürüyordunuz.

Ne oldu sonunda?

“Allah bizi affetsin, yanılmışız” demek zorunda kaldınız.

Fakat ülke büyük yara aldı. Kurumlar tahrip oldu. İnsanlar zarar gördü.

Mesela barış süreci.

“Bu yaklaşımla barış sağlayamazsınız. Böyle yaparsanız buradan barış değil daha büyük bir savaş çıkar” diyenlere adeta öfke kustunuz. “Süreç istismar ediliyor, o nedenle elinizi çabuk tutun” diyenlere “barışı hazmedemeyen azgın muhalif” dediniz. Ne oldu sonunda?

“Yanıldık”, “kandırıldık”, “hata ettik” diyerek bu politikadan da geri döndünüz.

Süreç çöktü ve eskisinden daha ağır çatışmalar başladı.

Siz yanlış yaptınız, “aldatıldınız” ama asker, polis, sivil binlerce insanımızı kaybettik. Şehirler yıkıldı. Ülke büyük bir yara aldı.

Mesela Rus uçağının düşürülme meselesi.

Uçak düşürüldüğünde bu eylemi savunan, “Var mı bize yan bakan” naraları atan, bunun “büyük devlet olmanın bir gereği” olduğunu savunan sizdiniz.

“Yapmayın, Batı ile ilişkisi zedelenmiş Türkiye’nin bir de Rusya ile ilişkisi bozulursa bu ülkemiz için çok büyük sorun olur” diye itiraz eden farklı tutum öneren herkesi kendi ülkesini değil Rusya’yı tutan korkaklar diye aşağıladınız. “Sakin olun” diyenlerle, “Burayı hâlâ eski Türkiye mi sanıyorsunuz? Gerekirse tezek yakarız” diye alay ettiniz.

Ne oldu sonunda?

“Biz değil FETÖ düşürmüş. Rusya ile ilişkimizi çekemeyenler yaptılar” diye özür dileyip bu politikadan da çark ettiniz. Ahmet Davutoğlu uçağı düşüren pilotun FETÖ’cü olmadığını açıkladı. Yani sizin kararınız.

Ama olan oldu. Milyarlarca dolar kaybı ile itibarı zedelenen ve neticesinden Rusya’ya mecbur, onun bir dediğini iki edemeyen bir ülke kaldı ortada.

Mesela ekonomi politikaları.

Bağımsız kurumların varlığına dikkat çekenlere, “demokrasi, bağımsız yargı, özgürlük olmazsa ekonomi çöker” diyenlere, dünya ile entegre bir ekonomik modeli savunanlara “korkak”, “hain” damgası vurdunuz.

Ne oldu sonunda?

Döviz durdurulamıyor. Yabancı yatırımcı kaçıyor. Ülke kan kaybediyor.

Sonu hüsranla bitmiş böyle onlarca yanlış politika daha sayabilirim.

Fakat hepsini saymaya gerek yok.

Sadece şunu diyorum: Savunduğunuz, uyguladığınız itiraz edenlere, farklı öneride bulunanlara “vatan haini” dediğiniz sonunda ülkenin fayda gördüğü tek bir politikanız var mı?

Varsa buyurun siz söyleyin.

Yok. Siz de biliyorsunuz.

Peki buna rağmen hangi mantıkla, hangi gerekçeyle, hangi akılla aynı tepkileri, aynı yaklaşımı başkanlık denen, bütün yetkileri tek bir kişiye devreden anayasa değişikliği konusunda yapıyorsunuz?

Geçmişteki hatalarınızın nedeni ortada: Yanılgılarınızı azaltacak; farklı görüşlere itibar etmemek. Onları düşman görmek.

Hal böyleyken çok sesliliği bütünüyle yok etmek, farklı görüşleri, önerileri bütünüyle devre dışı bırakacak bütün yetkiyi tek bir kişiye devrederek hatayı, yanlışı kalıcı hale getirmeye çalışmak…

Hakikaten akıl alır gibi değil.

Diğer taraftan her konuda yanılmış, “yanıltılmış”, “kandırılmış” bir iktidarın ve mensuplarının anayasa değişikliği konusunda bu kadar emin olmaları, itirazlara yine aynı yaklaşımla cevap vermeleri, eleştirileri görmezden gelmeleri çok tuhaf.

Hiç şüpheniz olmasın ki gelecekte aynen Suriye meselesinde, cemaat ile ittifak meselesinde, Rus uçağı meselesinde ve Mavi Marmara gibi diğer bir çok konuda olduğu gibi “başkanlık” meselesinde de “yanıldık”, “hata ettik”, “kandırıldık”, “yanlış yaptık” diye dizinizi döveceksiniz.

Hem ülkeye hem de Erdoğan’a büyük zarar verecek bu değişikliğin ağır bir yıkım getirdiğini gördüğünüzde hatanızı anlayacaksınız ama iş işten geçmiş olacak.

Çünkü her yanlışınızın bir bedeli, bir faturası var.

Mesela “Suriye’de yanlış yaptık” dediğinizde kurtulmuş olmuyorsunuz.

Ölen çocukların, evsiz yurtsuz kalan ve zarar gören insanların ahında siz de varsınız.

Her şey bu kadar apaçık ortadayken bütün itirazlara, uyarılara rağmen sizi yanılgıya götüren, hata yapmanıza neden olan yaklaşımı sürdürmek ve sonra da “Biz değil üst akıl yaptı” diye feveran etmek…

Bu kadar hata, bu kadar yanlış ve bu yanlışları inatla sürdürmek?

Sizce normal mi Allah aşkına?

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums