ODTÜ'nün IŞİD uyarısı

  • 30.12.2015 00:00

 Bugünkü yazımda, Türkiye'nin İsrail'le ilişkilerini normalleştirmesinde son pürüz olan Gazze'ye deniz ablukası kaldırılmasa bile insani yardım için giriş çıkışların kolaylaştırılmasına bile Mısır'ın koyduğu engel bağlamında Türk dış politikasının devasa sorunlarını ele alacaktım.

Keza, yine müttefikken düşmana dönüştürülen Mısır'ın, İslam Konferansı Örgütü'nün önümüzdeki nisan ayında İstanbul'da yapılacak zirve toplantısını sabote edip, iktidarı zor durumda bırakma planlarını  yazmayı düşünüyordum. Nitekim, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dünkü Suudi Arabistan ziyaretinde, Mısır engelinin aşılması için Riyad'dan nüfuzunu kullanmasını istediğini yazacaktım. Tam da bu noktada iç ve dış siyasetin artan biçimde inanç üzerinden, mezhepsel düzeyde götürülüyor olmasının etkilerinin üniversitelere yerleşme tehlikesi baş gösterdi. Bu tehlikeden hareketle, kısaca ODTÜ dediğimiz Ortadoğu Teknik Üniversitesi'nin linç edilmesi girişimleri üzerinde durmanın, IŞİD'cilerin eğitim yuvalarını ele geçirmeye çalıştığı bir dönemde hayatiyet taşıdığını görmezden gelemezdim.

Öğrencilerin bir bölümünün dini ibadetlerini yerine getirmelerine diğer öğrencilerce engel olunduğu şeklindeki algı operasyonunun şimdilerdeki hedefi ODTÜ'de gerçekte neler oluyor? Bu üniversite üzerinden, zaten can çekişen eğitim sistemi üzerine bir de radikal dinci hareketlerin gölgesi mi düşüyor?

ODTÜ'lüler,  “Mesele, ibadetini yerine getirenler değil, bu kutsal ibadet yerlerinin IŞİD propagandasına dönüştürülüyor olması” gibi tüyler ürperten, iktidarın tam tersine hızla önlem almasını gerektiren bir faciaya dikkat çekiyor.

IŞİD'e karşı bilim yuvalarında teyakkuzda olunması gerekirken iş-güç bırakılmış şimdi de farklı görüşteki gençler birbirlerine düşürülmeye çalışılıyor. Biz bu filmi, 12 Eylül kanlı darbesine giden sağ-sol çatışmaları ile görmemiş miydik? Şimdi de dindarlıkla ilgisi olmayan dinci yaklaşımlarla gençler birbirine düşürülmeye mi çalışılıyor?  

Eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, önceki günkü konuşmasında, şair Necip Fazıl Kısakürek'in,  “Darbeler birçok engeller zaman oldu ki öz yurdumuzda garip öz vatanımızda parya olduğumuz dönemler oldu” dizesini okuyarak,   “Çok şükür bunlar geçip gitti” diyordu.

Hatırlatalım: Öz vatanlarında bir dönem parya olanlar, hem de kendilerini parya yapanlarla birlikte, reformist yıllarında kendilerine güçlü destek verenleri bugün nasıl da acımasızca harcıyorlar.

Bakın ODTÜ'de gerçekten neler yaşandığını ilk ağızdan, Fikir Kulüpleri Federasyonu ODTÜ Temsilcisi Sinan Bölükbaşı'ndan, özetle okuyalım; (Açık Gazete, 28 12 2015)

 “Bizi ibadet eden insanlar değil ibadet mekanını siyasi faaliyet yeri olarak kullananlar rahatsız ediyor. Bu durumdan, ODTÜ mescitlerinde namaz kılan birçok arkadaşımız da rahatsız. Siyasi faaliyet derken, basit bir faaliyetten değil, Suriye'de kafa kesen ve IŞİD ile sınırlı olmayan cihatçı grupların propagandasından bahsediyoruz.  IŞİD'e katılan ODTÜ'lü Raşit Tuğral'ın hikayesini bilmiyorsunuz sanırım. ODTÜ'de bir cami ve 15 mescit var. Yıllardır bu cami ve mescitlerde isteyen ODTÜ'lü ibadetini yapıyor. 15 mescit dururken basketbol sahasında namaz kılınmasının (Şimdi içeride mi dışarıda mı olduğu belli olmayan IŞİD'çi Bayancuk'un, İstanbul'da cami dururken sokakta namaz kıldırdığı aklıma geldi) siyasi şov olduğunu herkes görüyor. Siyasal İslam'ın ülkeyi ve bölgeyi ne hale getirdiğini görüyoruz. ODTÜ'de Sünni Müslümanlar için, birçok ibadet yeri var. Ancak başka dine ya da mezhebe mensup olanlar için bir ibadet yeri yok. Sorun varsa, onlar için var.”

Gerçek ODTÜ hikayesine sahip çıkmak ilme sahip çıkmaktır.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums