‘Fuat Avni', ‘dur' diyebilir

  • 2.02.2015 00:00

 Kendisi de bir medya kuruluşu olduğu farz edilen NTV'nin, öğlen programının ilk haberi, seçim hükümetinin bakanlarının Anıtkabir ziyareti, saygı duruşu gibi detaylarla doluydu.

Medya sahipliği de olan Koza İpek şirketler grubuna dün sabah saatlerinde yapılan polis baskınları, çok açık ki, muktedirler kendisine dokunmadığı sürece yine önemli bir havadis değildi. Zaten bu kanal, Koza'ya baskın haberini, patronu Akın İpek'i, “örgüt yöneticiliği,” gruplarını da, “örgüte yardım,” vs. gibi üretilmiş gerekçelere dayanarak duyuruyordu. Bu baskınların, alenen medyayı dolayısıyla toplumu sindirme, susturma operasyonunun devamı olduğunu, ne bu kanal ne de diğer birçoğu itiraf edebilir, patron ipoteği altında kaldıkları sürece.     

Katıksız yandaş ve bir kısmına bizzat tanık olduğum üzere tetikçiliğe soyunan kimi sözde gazetecilerin, zaten muhalif medyaya yönelik yeniden düğmeye basılan polisiye operasyonları, muktedirlerden farklı görmeleri, trajik de olsa beklenmiyor.

Koza İpek'e yapılan baskına, siyasetçi kimliğiyle MHP lideri Bahçeli'nin verdiği tepki ise çelişkilerle doluydu. 7 Haziran seçimlerinin akşamı, yüzde 60'lık bir koalisyon seçeneğini elinin tersiyle itip, seçimleri kaybeden partiye gümüş tepsiyle yeniden parçalı da olsa iktidar sunan Bahçeli, Koza İpek'e yapılan baskını, “Gidişat hayırlı değil,” diye nitelendiriyordu.

Oysaki gidişat hayırlı olmamaktan öte, çok tehlikeli mecrada ilerliyordu ta ki seçmen AKP'ye, 7 Haziran'da tek başına iktidar olanağını vermeyene dek. Bu gidişat işte o, 7 Haziran günü çıkan sonuçlarla, MHP'nin de katkısıyla değiştirilebilir, ciddi hasarlar onarılma sürecine girebilirdi. Ama bu parti, ülke çıkarlarını heba etti.

Twitter fenomeni, her şeyi bilen Fuat Avni hesabından, haftalardır muhalif medyaya yönelik olası operasyonların duyurusu yeniden yapılmaya başlanmıştı. 7 Haziran'da seçmenin vermediği iktidar yetkisini, yukarıda belirttiğim üzere kimi siyasilerin gümüş tepside sunmasıyla birlikte AKP yeniden kendini güçlü hissedince, uzun süredir havadisleri dolaşan medya operasyonunda ortamı müsait buldu, düğmeye bastı.        

Yalnız bir husus var gözden kaçırılan. Fuat Avni'nin, Amerikan casusluk örgütü CIA kaynaklı olduğuna dair artan biçimde dış kaynaklı bilgiler almaya başladım. Bu bilgiler, vatandaşlar komplo teorilerine yatkın hale getirilerek böylece her dönem olduğu gibi bu dönemde de, yaygın hukuksuzlukların örtbas edilmesinden nemalananların çıkardığı bir zırva değil.

Fuat Avni, uzunca süredir AB ve ABD tarafından da verdiği bilgilerin doğruluğuna inanılmış, kaynak gösterilen bir hesap.

Bu yakından takip edilen hesabın, CIA içinde gizli bir hesap olduğu, Türkiye'de artan otoriterleşmeyi deşifre etmeyi amaçladığı intibaı çok güçlü.

Fuat Avni hesabı, güç sahiplerinin özel görüşmelerini hem dinleyebiliyor hem de yazışmalarını okuma kapasitesine sahip.

Daha sonra bu hesap, bu faaliyetleri sonucu ele geçirdiği bilgilerin çoğunu yayımlıyor. Bazen de yanlış olan bilgileri kasıtlı sızdırarak, hedefindekilerin kafalarının karışmasını böylece bilgilerin nasıl sızdırıldığını tespit etmelerini engelliyor.

Demem o ki,  Türkiye'deki tehlikeli gidişata artık dışarıdan müdahale ile “dur” denilebilir. Bu “dur”  deme hali ise bizim kara gözümüz kara kaşımız için değil, Türkiye'nin, Allah vergisi coğrafi konumu ve NATO üyesi olması sebebiyle, “otoriterleşmesine,” izin verilmeyecek olmasından kaynaklanabilir.   

Bu bağlamda, ABD'nin geçtiğimiz haftalarda Türkiye'ye dair yayımladığı, medyaya baskıların da vurgulandığı yakın tarihin en ağır insan hakları raporunun bir daha okunmasını tavsiye ederim.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums