IŞİD’le komşu olmaktan mutlu musunuz?

  • 23.05.2015 00:00

 Hükümet istediği kadar yalanlasın, komşu Suriye’de, ister radikal ister ılımlı olsun muhalif unsurlara MİT TIR’larıyla silah sevkiyatı yapıldığı konusunda suçüstü yakalandı.

TIR’larda arama yaptıran savcılar, aramayı yapan asker kişiler, bu araçlarla Suriye’ye silah taşındığını deşifre ettiklerinden dolayı şimdi cezaevindeler. Savcılığa verdikleri ifadelerinde, arama yaptıkları tırlarda çeşitli tipte silah olduğunu doğruladılar. İngiliz Reuters haber ajansı ‘MİT çalışanlarının eşlik ettiği kamyonlarda roket parçaları, mühimmat ve yarı işlenmiş havan toplarının Suriye’ye taşındığını,’ öne sürdü. AKP Genel Başkan Yardımcılarından Yasin Aktay’ın, TIR’ların, muhalif Özgür Suriye Ordusu’na silah taşıdıklarını iddia ettiği söylenen kaseti yayımlandı. Genelkurmay İstihbarat Dairesi eski Başkanı emekli Korgeneral İsmail Hakkı Pekin, emekli bir tuğgeneralin kurduğu ve MİT adına çalıştığını iddia ettiği bir şirketin Suriye’ye paralı asker gönderdiğini Zaman’a hafta başında verdiği mülakatta öne sürdü. Geçenlerde The Independent gazetesi, Türkiye ve Suudi Arabistan’ın, yakın müttefikleri ABD’nin, IŞİD’le birlikte ortadan kaldırmak istediği El Kaide bağlantılı El Nusra cephesine silah sevkiyatı yaptığını yazıyordu. Bu özetlemeye çalıştığım iddialar ile tutuklanan savcı, asker kişilerin delil niteliğindeki açıklamaları, Türkiye’de liderliğin, Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed’e duyduğu şahsi nefret ve takıntı yüzünden bu ülkeyi, Suriye bataklığına çoktan sürüklediği anlamına gelmiyor mu?

ABD’nin, El Nusra ya da benzeri diğer radikal gruplara destek vermemesi için Ankara’yı defalarca uyardığını ilk elden aldığım bilgiler ışığında biliyorum. ABD’nin Suriye Özel Temsilcisi Daniel Rubinstein da önceki günkü açıklamasında, El Nusra’nın, ABD’nin ilan edilmiş düşmanı El Kaide’nin Suriye şubesi olduğuna dikkat çekerek kimsenin ülkesinin bu gruba bakışıyla ilgili bir şüphesi olmaması gerektiğine işaret ediyordu. Rubinstein’ın uyarısının Türkiye’yi de kapsadığından hiç şüpheniz olmasın.

Ama Ankara uslanmıyor. Amaç, bölge insanlarından IŞİD’e karşı savaşçı yetiştirmek olan -fakat sayıları itibarıyla  IŞİD’le savaşın seyrini değiştirmeyecek olan- Amerika’nın başı çektiği eğit, donat programına MİT’in seçtiği kişilerin yüzde 20’si El Nusra’cı çıkmaz mı? Amerika hemen bu isimleri eğitim programından çıkartıyor.

Ankara kurnazlıklar yaptığını zannededursun, IŞİD, dev koalisyon güçlerini mat ederek, komşu Irak’ta Bağdat’a doğru ilerlerken diğer komşu Suriye’nin, artık yarıdan fazlası hem de Türkiye tarafına bakan bölgesinde kontrolü ele geçerdi. Komşumuz artık IŞİD!

NOT: Genç gazeteci Hüseyin Özkaya, önemli ama bir o kadar da riskli haberlere imza attı. Taraf’ın Ahmet Altan sonrası yönetimi, haberlerini manşetlerine taşıdığı Özkaya’ya sahip çıkmadı hem de bu haberlerinden dolayı MİT’in suç duyurusuyla 12 yıl hapis cezasıyla yargılandığı bir sırada. Neyse Özkaya davasından iyi haber geldi önceki gün, İnsana “halen hakkaniyetli yargı adamlarımız da varmış,” dedirtecek cinsten.  Özkaya bu davadan beraat etti ve avukatı Ali Gayıranal, ‘‘İstanbul Anadolu 2. Asliye Ceza Mahkemesi gerçekten basın tarihine geçecek emsal bir karar vermiştir. Yargıya inancın diplerde olduğu ve basın özgürlüğünün önemli ölçüde kısıtlandığı bir dönemde böyle bir kararın çıkması, bir hukukçu olarak şahsımı geleceğimiz açısından ümitlendirmiştir.’’ diyordu. Özkaya hakkında yaptığı bir diğer MİT haberi nedeniyle açılan ve 30 yıl istenen soruşturmada da takipsizlik kararı çıkmıştı. Darısı diğer gazetecilerin başına. Ama yaşamların bir kesitinin yıpratıldığı yılları telafi etmek mümkün olmuyor.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Resmi İlanlar

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums