Herkes barışa destek versin

  • 19.01.2013 00:00

 CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Çin gezisinin son durağı olan Urumçi’den barış mesajı gönderdi. MİT - İmralı görüşmelerini ve barış sürecini değerlendiren Kılıçdaroğlu, “Biz barış istiyoruz. Toplumun her kesiminin barışa destek vermesi gerekir” dedi.


Paris’te suikasta kurban giden üç PKK’lı kadının önceki gün Diyarbakır’da düzenlenen cenaze töreninin olaysız geçmesinin memnuniyet verici olduğuna temas eden Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: “Diyarbakır’da olay çıkmaması memnuniyet vericidir. Biz barışın olmasını istiyoruz. Toplumsal uzlaşma sağlamak gerekir. Toplumun her kesiminin barışa destek vermesi ve katkı sunması gerekir. Diyarbakır’da olay çıkmamasının memnuniyet verici olduğunu onun için söyledim. Onun dışında bir şey söylemek çok erken.”
 

MGK’nın bilgisi var mı

Kılıçdaroğlu, İmralı görüşmeleri hakkındaki soruları yanıtlarken CHP Milletvekili Osman Korutürk’ün, MİT’in İmralı ile görüşme yürütmek gibi bir yetkisi olup olmadığına ilişkin bir soru önergesi verdiğini ve bu tür kararların Milli Güvenlik Kurulu’nda alınması gerektiği yönünde fikir beyan ettiğini anımsattı. Kılıçdaroğlu, “MGK’nın bilgisi var mı? Onun da aydınlığa kavuşması lazım. Korutürk’ün soru önergesine yanıt verileceğini de sanmıyorum” diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, “Hükümetin İmralı girişimlerinin 2014’teki Cumhurbaşkanlığı seçimine yönelik bir taktik olup olmadığı” yönündeki soruya ise “Öyle görünüyor” diye karşılık verdi.
 

Tüm aşamalarda anadilde savunma

AKP’nin, Hüseyin Aygün’ün Sakine Cansız’ın ailesine taziye ziyaretinde bulunmasını bahane ederek kendilerine çattığını söyleyen Kılıçdaroğlu, CHP içinde, Hüseyin Aygün’ü eleştirenleri savunmaya geçtiği yolundaki eleştiriler üzerine, “Savunmaya falan geçtiğimiz yok. Bir gidelim bakalım. Gazeteciler soru soruyor, yanıt verince de özel açıklama diyorlar” diye konuştu. Kılıçdaroğlu, anadilde savunma ile ilgili soruya ise şu karşılığı verdi: “Biz, CHP olarak önerge verdik kabul edilmedi. Anadilde savunma demek yanlış. İnsan kendisini hangi dilde daha iyi ifade edebiliyorsa öyle savunabilmeli. Örneğin Almanya’da büyümüş bir Türk Almanca savunma yapabilmeli. Bu konudaki hükümet önerisi bu anlamla bizce yeterli değil. AKP, sadece yargı aşamasında anadilde savunma önerisi verdi. Bize göre tüm aşamalarda (polis ve savcılık sorgulaması) olması lazım.”
 

Kılıçdaroğlu’na fahri doktora...

Kılıçdaroğlu’na gezisinin son durağı Urumçi’de, Sincan Üniversitesi tarafından fahri doktora unvanı verildi.

 

Kılıçdaroğlu: Yeri gelir siyaseti bırakırım

Sincan Özerk bölgesinden Türkiye’ye dönerken uçakta gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, siyasetin ömür boyu yapılabilecek bir iş olmadığını ve iyi bir genel başkan adayı çıkarsa siyaseti bırakabileceğini söyledi. Dün, Sincan Üniversitesi’nden fahri doktora ünvanı alan Kılıçdaroğlu, törenden sonra, siyaseti bırakmasının ardından bu üniversitede ders verebileceğini söylemişti. Dönüş yolunda kendisine bu sözlerinin hatırlatılması ve “Bu yönde bir takvim var mı?” denmesi üzerine Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: “Yo hayır öyle bir takvimim yok aslında. Ama siyaset ömür boyu yapılacak bir iş değil. Yeri zamanı gelir, koşullar uygun olur, iyi bir genel başkan adayı çıkar hep beraber destekleriz onu. Genel başkan yaparız. Ben de siyaseti bırakırım.”

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums