Yaşar Kemal ölüm yıldönümünde Hamburgda anılacak

Yaşar Kemal ölüm yıldönümünde Hamburgda anılacak
24.02.2019 - 16:30
1037

 Edebiyat dünyasının çınarı, usta yazar Yaşar Kemal, ölüm yıldönümünde Almanya’nın Hamburg kentinde düzenlenecek etkinliklerle anılacak. "Yaşar Kemal Edebiyat ve Tiyatro Günleri" üç gün sürecek.

Interkulturelle Denkfabrik Derneği öncülüğünde Hamburg Kültür Bakanlığı, Altona Kültür Vakfı ve Rosa-Luxemburg Vakfı tarafından desteklenen etkinlik, 1 Mart tarihinde Cuma günü Altona Belediye Sarayı'nda düzenlenecek resmi bir açılışla başlayacak.

Etkinlik Sosyal Demokrat Partili Altona İlçe Belediye Başkanı Liane Melzer, PEN Yazarlar Derneği Almanya Şubesi Başkanı Regula Venske, yazar ve yönetmen Nebil Özgentürk, yönetmen Osman Okkan ve Denkfabrik Derneği’nden Hasan Burgucuoğlu’nun konuşmalarıyla başlayacak.

Altona Belediye Sarayı'nda, saat 14.00’te düzenlenecek etkinliğin ikinci gününde ise yazar ve çevirmen Ragıp Zarakolu, Suzan Samancı, Hakkı Yazıcı, Şeyhmus Diken, Sinan Öztürk, Viola Livera ve Sabine Adatepe konuşma gerçekleştirecek. Fatma Aydın, Yaşar Kemal’in romanlarından örnekler okuyacak.

Etkinliğin üçüncü gününde ise Ankara Tiyatro Fabrikası, Gogol'un "Müfettiş" adlı oyunu sergileyecek. Oyunda baskı ve zulmün egemen olduğu her yerde yolsuzluk, rüşvet, haksızlık, vurgunculuk, soygun ve zulmün de yaşanabileceğini anlatılıyor.

"Müfettiş" aynı zamanda soygun ve sömürü düzenlerinin biçimler değişse bile öz olarak aynı olduklarını, ezilenlerin itirazlarının iktidara dönüşememesi halinde ise bu oyunun egemenler ve onların sahte dünyalarında başka biçimlerde ama sonsuza dek oynayıp duracağını da anlatıyor.

Ankara Tiyatro Fabrikası, oyunu, 3 Mart tarihinde saat 18.00’de Gausstr.71 Bahrenfelder Schule’de sahneleyecek.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums