Sakaryada fındık işçilerine saldıranlar gözaltına alındı

Sakaryada fındık işçilerine saldıranlar gözaltına alındı
6.09.2020 - 10:27
1187

 Mardin'den Sakarya'ya fındık toplamaya giden Demir ailesinin fındık bahçesi sahibi ve oğulları tarafından saldırıya uğradıkları ve olay anına ait olduğu öne sürülen görüntüler, sosyal medyada büyük tepki topladı.

BBC'ye konuşan Kasım Demir, kendilerini bugün Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım'ın telefonla arayarak, saldırıyı gerçekleştirdiği iddia edilen kişilerin gözaltına alındığı bilgisini paylaştığını söyledi. İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı da saldırının 'münferit bir asayiş olayı' olduğunu belirterek 'İlgililer, kendilerinin bir şikayetlerinin olmadığını, bundan sonra da şikayette bulunmayı düşünmediklerini ifade ettiler' diye konuştu. AA'ya konuşan işçilerden Rojda Demir ise 'Saldırıya uğradık. Hakkımızı sonuna kadar savunacağız, o insanların cezalandırılmasını istiyoruz' dedi.

 Mardin'in Mazıdağı ilçesinden Sakarya'ya fındık toplamaya giden Demir ailesinin çalıştıkları tarlanın sahibi olduğu söylenen kişiler tarafından saldırıya uğradıkları yönündeki iddialar ve olay anına ait olduğu öne sürülen görüntüler, sosyal medyada büyük tepki topladı.

"OLAYIN BÜYÜMESİNİ İSTEMEDİK, MARDİN'E DÖNÜYORUZ"

BBC Türkçe'den Hatice Kamer'e konuşan Demir ailesinin üyeleri, görüntüleri 'ırkçı bir saldırı' olarak niteledi. Aile üyeleri, Ortaköy Sütmahalle'de maruz kaldıkları saldırının büyümemesi için olaydan hemen sonra köyden ayrılarak Mardin'e gitmek üzere yola çıktılarını aktardı. 

 "FINDIK BAHÇESİNİN SAHİBİ VE OĞULLARI SALDIRDI"

İşçiler, saldırıyı yapanların çalıştıkları fındık bahçesinin sahibi ve oğulları olduğunu öne sürdü. Görüntülerin internette yayınlanmasının ardından #sakaryadaişçileresaldırı etiketiyle sosyal medyada birçok kişi olaya tepki gösterdi.

 SALDIRI İLE İLGİLİ İDDİALAR NELER?

Yaşları 25 ile 14 yaş arasında değişen ve çoğu akraba olan işçilere çavuşluk yapan Kasım Demir, tarla sahibinin oğlunun önce kendisine saldırdığını, araya girip engel olmak isteyen yeğenlerinin de bu esnada darp edildiklerini söyledi.

"İLK GÜNDEN BERİ KÖTÜ DAVRANDILAR"

Kasım Demir, BBC Türkçe'ye yaptıkları açıklamada olayın yaşandığı Cebecioğlu ailesine ait fındık bahçesinde 4 gün önce çalışmaya başladıklarını belirterek, bahçenin sahiplerinin ilk günden beri kendilerine kötü davrandığını öne sürdü.

"KOCA ADAMLAR KÜÇÜK ÇOCUKLARA SALDIRDI"

Demir "Koca koca adamlar, küçük çocuklara saldırdılar. Adamların kızımı dövdüğünü görmedim, kadınlara vurduklarını görseydim olay çok daha farklı sonuçlanabilirdi'' dedi ve Şilan'ın saldırıdan sonra psikolojisinin bozulduğunu, dünden beri ağlayıp içine kapandığını aktardı.

Farklı bahçelerde çalışan Mardinli işçilere ait bir minibüsün tesadüfen oradan geçtiğini söyleyen Kasım Demir "Tesadüfen gelen o minibüs olmasaydı, belki daha büyük bir saldırıya maruz kalırdık'' diye konuştu.

"SAKARYA VALİSİ ARADI, GÖZALTINA ALINMIŞLAR"

Kasım Demir, kendilerini bugün Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım'ın telefonla arayarak, saldırıyı gerçekleştirdiği iddia edilen kişilerin gözaltına alındığı bilgisini paylaştığını ve yaşananlardan dolayı duyduğu üzüntüyü aktardığını söyledi.

Demir, "Vali Kaldırım, bize ırkçılıkla mücadele ettiklerini ve böylesi saldırıların bir daha yaşanmaması için çalışacaklarını söyledi'' dedi.

İki ayrı olay birbirine nasıl karıştırıldı? 

Cuma günü saat 11 sıralarında Kocaali Köyyeri Köyü'nde  (Tangaz-Sırt Mahalle) 16 fındık işçisine yönelik saldırı olayı ile 22 Ağustos'ta Kocaali Selahiye Köyü'ndeki olay birbirine karıştırıldı.

TARİH: 4 EYLÜL

YER: KOCAALİ KÖYYERİ MAHALLESİ 

T54'ün ulaştığı bilgilere Mardin'den gelen fındık işçileri ile Kocaali Köyyeri Köyyeri Mahallesi'nde (Tangaz-Sırt Mahalle) C. ailesi arasında dün sabah bir tartışma yaşandı. Fındık işçileri kendilerine hakaret edildiği iddia ederek barındıkları C. ailesinin fındık evine gittiler. Saat 11 sıralarında buraya gelen K.C ve çocukları fındık işçilerinden fındık toplamaya devam etmelerini istediler. Kabul etmeyince de kavga çıktı. Kavga sırasında bir fındık işçisi de sosyal medyaya yansıyan görüntüleri çekti. Sonrasında olay yerine gelen bir minibüse binen fındık işçileri ücretlerini falan beklemeden Kocaali ve Sakarya'dan ayrılarak memleketlerine döndüler. İşçiler bu saldırı olayıyla ilgili Jandarma ve Emniyete şikeyette bulunmadığı için bir kayıt tutulmadı. 

İşçiler daha sonra Jandarma'ya haber verdiklerini ancak gelen olmadığını bildirdi. Bu olay yerine ne jandarma geldi, ne ambulans. 

TARİH: 22 AĞUSTOS 

YER: KOCAALİ SELAHİYE MAHALLESİ 

KOCAALİ SELAHİYE KÖYÜNDE 22 AĞUSTOSTA 

T54’ün ulaştığı bilgilere Sakarya'da jandarma ve emniyet sorumluluk bölgesinde ağustos ve Eylül aylarında iddiaya benzer tek olay Kocaali’ye bağlı Selahiye Köyü (Mahalle) hisseli bir fındık bahçesinde fındık toplama sırasından kaynaklanan bir kavganın büyümesiyle başladı. 22 Ağustos tarihinde K. K. İsimli şahıs yanında fındık işçileriyle birlikte fındık toplarken, bahçeye gelen tarlada hisse ortağı olduğu H. Ş. Beraberinde R.T.Ş ve E.G ile K.K’den işçileri alıp bahçeden çıkmasını istedi.

ADLİ KONTROLLE SERBEST BIRAKILDILAR

Ancak K.K fındık toplama sırasının kendisinde olduğunu belirterek buna itiraz etti.Sinirlenen Hızır Ş. K.K. ve tarlada fındık toplayan işçilere saldırmaya başladı. Bu esnada yanındaki R.T.Ş ve E.G de kendisine yardım etti. Hızını alamayan H.Ş. kullandığı otomobille olay yerinden ayrılırken 3 işçiye çarptı.. Yaralanan 3 işçi hastaneye kaldırıldı. K.K daha sonra jandarma karakoluna giderek şikayetçi oldu. Gözaltına alınan H. Ş, R.T.Ş ve E.G sorgularının ardından çıkarıldıkları mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldılar.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums