AK Parti İstanbul Sözleşmesi’nden çekilmeye hazırlanıyor

AK Parti İstanbul Sözleşmesi’nden çekilmeye hazırlanıyor
3.08.2020 - 16:19
1423

  Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "İstanbul Sözleşmesi'nden çekilebiliriz" açıklamasının ardından kamuoyunun gündeminden düşmeyen İstanbul Sözleşmesiyle ilgili, AK Parti'nin 'çekilme' kararı aldığı ileri sürüldü.

 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, kurmaylarına, “Çalışıp, gözden geçirin. Halk istiyorsa kaldırın. Halkın talebi kaldırılması yönündeyse, buna göre bir karar verilsin. Halk ne derse o olur” talimatı verdiği, İstanbul Sözleşmesi’yle ilgili AK Parti'nin “beklenen karar”ı verdiği ileri sürüldü.

Milliyet gazetesi yazarı Didem Özel Tümer’in köşesinde yazdığı kulis bilgisine göre, 14 Temmuz tarihli AK Parti MYK’da sözleşmeden çekilme yönünde karar alındı.

Haberde yer alan bilgiye göre, AK Parti’nin son 3-4 MYK toplantısının gündem maddesi olan sözleşmeye ilişkin, ‘fesh mi edilecek yoksa tartışmalı maddeleri için bir çözüm mü bulunacak?’ sorusu, 14 Temmuz tarihli son toplantıda ‘çekilelim’ cevabını buldu. Çekilme kararının Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasını taşıyacak bir kararname ile yapılabileceğinin konuşulduğu belirtilirken, buna karşın kararın aktarımındaki “ihtiyat” payının Erdoğan’ın o zamandan bu yana geçen sürede farklı değerlendirme ve telkinleri dikkate alması olasılığından kaynaklandığı dile getiriliyor.

“AK PARTİ'Lİ KADINLARIN TAMAMINA YAKINI ÇEKİLME KARARINA DİRENEN TARAF OLDU"

Didem Özel Tümer, AK Parti’de yoğun tartışmalara neden olan konuyla ilgili sözlerine şöyle devam etti:

“Yaptığım görüşmelerden edindiğim izlenim, partide çekilme kararının alınmasının kolay olmadığı. Görüşüne başvurduklarım, AK Parti’nin uzun süredir İstanbul Sözleşmesi kadar parti içinde uzun, sert tartışmalara neden olan ve üzerinde uzlaşma sağlanması güç olan bir gündem maddesi olmadığını söyledi. Partili kadınların neredeyse tamamına yakını tartışmalarda sözleşmeden çekilmeye “direnen” taraf olmuş. Partili kadınların savunmada gösterdikleri direncin ve argümanlarının parti yönetimindeki erkekleri ‘şaşırttığını’ söyleyebilirim. Ancak AK Partili kadınlar görüşmelerde ‘şerhlerini’ düşseler dahi, sonunda çoğunluğa ulaşan çekilme kararına uyacakları anlaşılıyor”

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums