Gebze’de beton blok işçilerin üzerine düştü: 3 işçi hayatını kaybetti, 1 işçi yaralı

Gebze’de beton blok işçilerin üzerine düştü: 3 işçi hayatını kaybetti, 1 işçi yaralı
28.11.2018 - 19:20
1143

 Kuzey Marmara Otoyolu'nun Kocaeli Gebze kesimindeki viyadük çalışmaları sırasında beton blok işçilerin üzerine düştü. Enkaz altında kalan 3 işçi hayatını kaybederken, 1 işçi yaralı olarak kurtarıldı. Enkaz altında kalan işçilerden birinin cansız bedenine ulaşılırken, beton blok altında kalan diğer iki işçiyi arama çalışmaları sürüyor.

Kuzey Marmara Otoyolu projesi kapsamında Gebze Tavşanlı mevkiinde yapılan 7 nolu viyadük inşaatında çökme meydana geldi. 3 işçinin öldüğü, birinin ise yaralı kurtarıldığı kazada, betn blok altında kalan işçilerden birinin cansız bedenine ulaşıldı.

Viyadük başlık ayağı montajının yapıldığı sırada gerçekleşen çökme sonucu yaklaşık 30 metre yükseklikte bulunan viyadükte çalışan 4 işçi enkaz altında kaldı.İşçilerin kurtarılması için süren çalışma kapsamında üç işçinin cenazesine ulaşıldı. Bir işçi ise yaralı olarak kurtarıldı.

Yaralı işçi, ilk müdahalenin ardından yoğun bakım ünitesinde tedaviye alındı.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, olayla ilgili 2 müfettiş görevlendirdiğini ve inceleme başlatıldığını açıkladı.

Gebze 1. Sulh Ceza Hakimliği,  kazaya ilişkin yayın yasağı kararı aldı. Yasağın, yazılı ve görsel basın ile internet medyasında birtakım yanlış bilgiler ve görüntülerle kamuoyunun yanlış bilgilendirilmemesi ve çalışmaların sekteye uğramaması için alındığı kaydedildi.

Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, "Arama kurtarma çalışmaları sürüyor. Enkaz altında kaç kişi olduğu konusunda somut tespit yok. 4 civarında olduğu belirtiliyor. Enkaz altındaki bir kişinin bilincinin açık olduğu yönünde bilgiler var. Kurtarma çalışmalarında ulaşmada herhangi bir engelimiz söz konusu değil. Kazanın nedeni teknik incelemeden sonra ortaya çıkacaktır" dedi.

Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, yaptığı açıklamada, olay yerine intikal ettiğini belirterek, "Blok engelli bir zemine düştüğü için hayat boşluğu dediğimiz bir alan var, umudumuzu koruyoruz. 5 işçimiz beton blokun altında kalmış, seslerinin geldiğini de söylüyorlar. İnşallah sağ bir şekilde kurtarırız" ifadelerini kullandı.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums