Mehmet Ali Alçınkaya: Dönüşler Ve Yasallaşma

Mehmet Ali Alçınkaya: Dönüşler Ve Yasallaşma
15.11.2018 - 08:57
1480

 Başlıklı yazıya yorumlar (13.11.2018)

Nabi Yağcı :

Dört gün sonra 16 Kasım 1987'de Nihat Sargın ile benim yurt dışından ülkemize dönüşümüzün 31. yıl dönümü olacak, sevgili yoldaşım Mehmet Ali Alçınkaya bu nedenle aşağıdaki yazıyı kaleme almış ve Marmara Yerel Haber'de yayımlanmış. Yürekten dökülen duyguları ve sade anlatımıyla beni çok etkiledi ve o günlere tekrar götürdü, kendisine yürekten teşekkür ederim. Yitirdiklerimiz de içinde yasallık ve demokrasi için verdiğimiz bu mücadeleye katılan herkesi bir kez daha sevgiyle anıyorum.

 

Eşref Çakar :

Cansın. Yoldaşsın. Bu da tarihe böyle geçsin. Sadece bir katkı olsun. Dönemin komünistleri, sadece kendi özgürlükleri için değil, dönemin anti demokratik yasalarının cenderesinde olan tüm kesimlerin özgürlüğü için mücadele ettiler. Maalesef bu durum bugünlerde bile tam anlaşılamadı. En çarpıcı örneklerdendir. TKP'lilerin dışında pek çok politik göçmen ülkelerine dönebildiler. Çok değerli romanlara imza atmış Oya Baydar hocamız bile bu mücadeleyi Ebru Çapa ile yaptığı nehir söyleşisinde es geçebilmiş. Sitem etmiyorum. Daha alınacak yolun çok olduğunu görüyorum. Ömrümüz yettiği kadarıyla; 31 yıl öncesinde dönemin komünistlerinin tüm ezilenlerin özgürlüğü ve Türkiye'nin demokratikleşmesi için verdiği mücadeleyi anlatacağız. Bu güzel yazı için çok teşekkürler can yoldaşım.

 

Karabey Kalkan :

Sn. Mehmet Ali Alçınkaya ben size katılmıyorum. O günler var olan iki parti bugün yoklar. Sonuç bu. Komünist harekette “YASAL” olacaksın diye bir zorunluluk yoktur.

Kürşat Tosun :“Yasa dışı olma” diye bir zorunluluk olduğunu da sanmıyorum.

Karabey Kalkan :Elbette yok.

Ali Tarakçı :Komünistler yasal. 1987’ye kadar illegaldiler… Tam 67 yıl… Sonra yasallaştılar…

 

Aysel Gümüş :

Eline emeğine sağlık… Yakın tarihe tanıklık edenlerin daha çok yazmaları gerektiğine inanıyorum… Zor günlerdi, süreç zordu, gerçekten de biz kazandık… Ama vermiş olduğumuz mücadeleyi yine biz hafife aldık, bir şeyleri çabuk unutuyoruz… Bir şeylere kısaca değinecektim, olmadı… Yoldaşça sevgiler.

Şevki Çelikçi :

Sevgili M.Ali eline kalemine sağlık. Teşekkürler.

 

Mehmet Kobak :

O uğurlamada ben de vardım. Kasetleri hala saklıyorum.

 

Ahmet Kardam :

Komünist Partisi’ni yasallaştırma mücadelesinde yer alabilmiş olmak siyasi yaşamımın en onurlu, en zevkli, en heyecan verici sayfası oldu. TCK’nun 141. ve 142. Maddelerini kaldırtmayı başarmakla sadece kendimizi değil, bu maddelerin tehdidi altındaki herkesi de özgürleştirdik. TCK’nun 163. Maddesinin kaldırılması, dindarların vicdan özgürlüğüne kavuşmaları için de mücadele ettik ve o maddenin iptal edilmesini de sağladık. Böyle bir mücadelenin neferi olma onurunu bana armağan eden Kutlu ve Sargın başta olmak üzere bütün yoldaşlarımı sevgi ve saygı ile anıyorum.

Hacı Ali Özhan :Ahmet abi çok güzel olmuş yorumunuz… Bu tarihi mücadelede katkısı olan herkes için heyecan verici idi… Sayın Kutlu ve Sargın abilerimiz olmak üzere emeği geçen bütün yoldaşlara selam olsun…

 

Mehmet Büke :

Dönüşü destekledim, dönüş sırasında içerdeydim. Tahliye günü yapılan yemekte de ordaydım. Yaşanan süreçte en doğru zamanda, en doğru kararla dönüş süreci tamamlandı. Ve bu güne bakarak hiçbir özeleştiri yapmadan vur abalıya demeyi doğru bulmuyorum. Katkı sunan, bu konuda bedeli göze alan tüm yoldaşlarımı kutluyorum.

 

Ali İhsan Özeren :

Bitmeyecek bir kafa karışıklığı, bitmeyecek bir muhabbet… Birileri “tu kaka!” demek için sıraya girecek, diğerleri de “neredeyse devrim yaptık!” havalarında olacak… Oysa her şey gerektiği gibi oldu..dünya ve ülke hazırdı..yapılmasıkaçınılmazdı..kuşkusuz bunu görüp bunu tespit edip "hadi!" demiş olmak her durumda övgüyü hakediyor; bazı zorluklar, bazı bedeller ödemiş olanlar da..ama öyle aman aman ve çok büyük bir kazanım yoktu ortalıkta..zaten olmadığı, çok geçmeden çıkartılan 'TERÖRLE MÜCADELE KANUNU'yla görüldü..(hele hele içinde yaşadığımız şu süreç, bizlere bu konuda üç kez susup, bir kez yarım konuşmamızı buyuruyor..)

görülen nedir peki? kazanım, iç dinamiklerin etkisi ve zorlamasıyla değildi..12 Eylül'le birlikte iyice iyice façası bozulan ve özellikle Avrupadan epeyce de fırça yiyen TC bu işe aslında bir açıdan çoktan razıydı..o günden bugüne geride hiçbir şeyin kalmamış olması zaten bunu gösteriyor..

öte yandan yurtdışının da illegal mücadelenin de ne içerde ne dışarıda gerek nesnel ve gerekse psikolojik nedenleri de artık kalmamıştı..daha önce bir yerlerde sıklıkla dediğim gibi, "illegal mücadele, eğer politik hat ve stratejinizde kararlı bir askeri kanadınız yoksa, artık bir lüks tüketim sayılmalıdır!" öyle yani..(askeri kanat artık benim için asla bir hat değil; işim olmaz öyle askeri zımbırtılarla, aranızdan birileri benim işim olur derse de, ona da saygı duyarım ve onun illegal mücadele diyor olmasına da saygı duyarım; ama işte o kadar...) yoksa, örneğin istanbul, avcılar, kimseuğramaz sokakta korsan kuşlama eylemi yapmak için, alt yada üst ilişkinizle yine istanbul, tuzla, geldimyoktun sokakta görüşme yapmanız gerekiyorsa biz buna lüks tüketim sayarız; sonuçta aradaki mesafe için yakacağınız benzin olsun, lükse yazılır..

karikatürize ediyorum farkındayım, "likidatör" sözcüğünü kullanma meraklıları da artık, lütfen, uyansınlar, "sosyalizm vardı da biz mi içtik!?" bu konuda en doğru sözü, kendisi de intihar etmeden önce Mayakovski, yıllar önce yazdı:

"Ve aşkın sandalı hayatın kayalıklarına çarptı."
evet siz bunu pekala "devrimin, sosyalizmin, illegal mücadelenin ve daha kutsal saydığınız neler varsa işte hepsinin sandalı hayatın kayalıklarına çarptı olarak okuyabilirsiniz...

tkp'nin en son yönetimine ben şahsen, çözülmekte ve yıkılmakta olan reel sosyalizmin elinden "parti tarih ve arşivini kurtarabildikleri için" özellikle teşekkür ediyorum..küçümsenecek bir başarı değildir..

gerçekten..
sevgilerimle...

 

 

 

 

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums