Dönüşlerin 30uncu yılı Kocaelinde konuşuldu

 Dönüşlerin 30uncu yılı Kocaelinde konuşuldu
7.12.2017 - 08:29
1481

TBKP (Türkiye Birleşik Komünist Partisi)’ni yasalda kurmak için TKP ve TİP Genel Sekreterlerinin 16 Kasım 1987’de yurda dönüşlerinin 30’uncı yılı Kocaeli’nde yapılan bir toplantıda ele alındı.

Türkiye Komünist Partisi ve Türkiye İşçi Partisi’nin birleşmesiyle oluşan Türkiye Birleşik Komünist Partisi’nin yenilenme, birlik, yasallık mücadelesinin 30’uncu yılı Kocaeli Yüksek Öğrenim Derneği Lokali’nde yapılan bir toplantıyla ele alındı. Tarihsel TKP’nin son Genel Sekreteri Nabi Yağcı (Haydar Kutlu)’nın sunumunun ardından, toplantıya katılanlar, hem Yağcı’ya sorular sordular hem de kendi deneyimlerini aktardılar.

Kocaeli Yüksek Öğrenim Derneği (KYÖD) Lokali'nde Necati Kur'un moderatörlüğünde gerçekleştirilen “Dönüşlerin Otuzuncu Yılında Tarihimize Yorumsal Bakış” başlıklı bu toplantıda bir konuşma yapan Nabi Yağcı, Komünistlerin kendi kimlikleri ile siyaset yapma isteklerinin toplumun demokratikleşmesine yaptığı katkıyı slayt eşliğinde anlattı.

Yağcı’nın sunumundan sonra söz alan Tarihsel TBKP’nin Kocaeli İl Başkanı Mehmet Ali Alçınkaya, yasallaşma mücadelesinin verildiği o günden başlayarak günümüze gelen sürece yorumsal bir değerlendirme yaparak, demokrasi mücadelesinin önemine değindi.

Tarihsel TBKP’nin Politik Büro Üyelerinden Zülfü Dicleli ise, Yasallaşma mücadelesini, illegaliteye mahkûm edilen komünistlerin verdikleri en doğru karar olarak gördüğünü dile getirdi.

Başta İstanbul olmak üzere, Marmara Bölgesi’nin çeşitli illerinden gelen yaklaşık 60 civarında komünist toplantının tamamlanmasının ardından, akşam yemeği ile sohbete devam etti.

 

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums