Ongun ile Mildanoğlu 1915 Ermeni olaylarını konuştu

Gazeteci-Yazar Ayhan Ongun’un hazırlayıp sunduğu, Bodrum Kent TV ekranlarında canlı olarak yayınlanan Açık Görüş programının bu haftaki konuğu Agos Gazetesi yazarı, araştırmacı, mimar Zakarya Mildanoğlu oldu.

 Ongun ile Mildanoğlu  1915 Ermeni olaylarını konuştu
29.03.2015 - 19:28
2967

 

Gazeteci-Yazar Ayhan Ongun’un hazırlayıp sunduğu, Bodrum Kent TV ekranlarında canlı olarak yayınlanan Açık Görüş programının bu haftaki konuğu Agos Gazetesi yazarı, araştırmacı, mimar Zakarya Mildanoğlu oldu.

Bir grup sivil aktivistin düzenlediği ve 2 Mart tarihinden bu yana çeşitli söyleşi, film gösterisi, çalıştay ve toplantıların yer aldığı etkinlikler nedeniyle iki günlük bir program için Bodrum'a gelen Mildanoğlu, Anadolu'da 1915'de yaşanan ve Ermenilerin tehciriyle sonuçlanan taraflar arasında hala tartışılan olaylarla ilgili ilginç açıklamalarda bulundu.

Toplumda oluşturulmaya çalışan algının aksine Ermeni halkının toprak talebi olmadığını, geçmişte yaşanan olaylardan dolayı bir yüzleşme yaşanması ve Ermenilerin elinden alınan değerlerin iadesini talep ettiklerini savunan Zakarya Mildanoğlu, Ermeni tarihiyle ilgili de şu saptamaları yaptı;

Ermeni halkı Anadolu’nun asli unsurudur

“Ermeni halkı Anadolu’nun asli unsurlarıdır ve bu bölgede Klikya Krallığı dahil çok zengin bir uygarlığın sahipleridir. Kimilerinin iddia ettiği gibi Ermeniler Türklere saldırmamıştır. Rusya'da ve Fransa'da yaşayan Ermeniler doğal olarak o ülkelerin askerleriyle birlikte savaşa dahil olmuşlardır. Onların yaptıklarından Türkiye'de yaşayan Ermenileri sorumlu tutmaya ve bundan dolayı suçlamaya kimsenin hakkı yoktur. Bu kavram kargaşasından ve kafa karışıklığından kurtulmak, gerçekleri görebilmek için tarihle yüzleşmek gerekir. Ancak bu o kadar kolay bir şey değildir.İnsanların olmasa bile hafızanın bir vicdanı vardır ve bu vicdanın rahatlatılması için de mutlaka gerçek anlamda bir yüzleşme zorunludur.

Anadolu’nun her karışında Ermeni kültürüne rastlarsınız

Anadolu’nun kadim halkları asırlarca barış içerisinde, kardeşçe yaşamışlardır. Bugün Anadolu’nun neresine gitseniz binlerce yıl öncesine ait Ermeni kültür varlıklarının izlerine rastlarsınız. Bu konuyla ilgili tüm bilgi ve belgeler Osmanlı arşivlerinde vardır. Cumhuriyet döneminden itibaren uygulanan inkar ve asimilasyon, yok etme, yok sayma politikaları Türkiye’nin bir ayıbıdır ve eninde sonunda bu ayıptan kurtulacağız. Son yıllarda barış süreciyle birlikte bazı olumlu adımlar atılmış olsa bile, bu bize sunulmuş bir lütuf değildir” dedi.

412 yılında 38 harfli bir alfabeye sahiptik

Araştırmacı-Yazar Zakarya Mildanoğlu ayrıca bazı tarihsel rakamlar vererek Ermenilerin, 412 yılında 38 harfli bir alfabeye sahip olduklarını ve 1512 yılında ilk Ermenice kitabı yayınladıklarını söyledi. Mildanoğlu, Osmanlı arşivlerinde kayıtları bulunan belgelerden görüleceği üzere sadece Van ilinde o dönemde 2300 kilise ve manastır, 2 bin okul ve 200 bin öğrencinin bulunduğunu ve 25 adet Ermenice gazete çıkarıldığı gerçeğini unutmamak gerektiğini dile getirdi.

        http://www.kenttv.net/haber.php?id=30326

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums