Gergerlioğlu gerçeği Türkiye’ye öğretti

Gergerlioğlu gerçeği Türkiye’ye öğretti
21.12.2020 - 21:52
3662

 HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun ortaya çıkardığı, Uşak'ta gözaltına alınan 30 üniversite öğrencisi kadının çıplak aramaya maruz bırakılması gerçeği Türkiye gündeminden düşmüyor

 Kocaeli’deki milletvekillerinden en çok çalışan HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, iktidar tarafından saklanılan bir gerçeği gün yüzüne çıkardı. İnsan hakları ihlalleri ve usulsüz uygulamalara karşı gece gündüz çalışan, mecliste en çok soru önergesi veren HDP Kocaeli Milletvekili  Gergelioğlu, geçtiğimiz eylül ayında  yaptığı bir basın açıklamasıyla konuyu gündeme getirmiş ve “Uşak’tan korkunç haberler aldık. 30’a yakın çoğu üniversite öğrencisi genç hanıma Uşak Emniyeti’nde çıplak arama yapılmış” diyerek korkunç gerçeği ilk defa duyurmuştu. Ardından 12 Aralık günü TBMM’de kürsüdeyken yaptığı konuşmada, Uşak'ta gözaltına alınan 30 üniversite öğrencisi kadının çıplak aramaya maruz bırakıldığını açıklayarak "Külotunuzu çıkarın, oturun kalkın bakalım" dendiğini söyleyen Gergerlioğlu, "Yazıklar olsun" demişti.

 AKP’LİLER GERGERLİOĞLU’NU YALANLADI

Gergerlioğlu’nun skandal gerçekleri ortaya çıkarmasının ardından AKP’li Milletvekilleri iddiaları yalanlayarak Gergerlioğlu’na saldırmıştı. AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin, HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun 'Uşak'ta gözaltına alınan 30 üniversite öğrencisi kadının çıplak aramaya maruz bırakıldığı' açıklamasına Ömer Faruk Gergerlioğlu kadar ben Meclis'i terörize eden başka bir milletvekili görmedim. Türkiye'de çıplak arama olduğuna asla inanmıyorum, yok böyle bir şey” ifadelerini kullanmıştı. Ardından Gergerlioğlu’nun iddialarına iktidar partilileri tarafından yalanlama getirilerek, asılsız iddia ortaya atılıyor denilmişti.

 

 KADINLAR ÇIPLAK ARAMALARI ANLATTI

Gergerlioğlu’nun konuyu Meclis’e taşımasının ardından bu duruma maruz bırakılan çok sayıda insan, sosyal medya platformlarından açtıkları  “#ÇıplakAramayaSessizKalma” hashtagıyla,  maruz kaldıkları çıplak arama uygulamalarını anlatarak konuyu gündemde tutmaya devam etti. Kadınlar çıplak aramaya maruz kaldıklarını tweet ve videolar atarak anlatıp, AKP’li Özlem Engin’e tepki göstermişti. Gezi Parkı davasında yargılana Yapıcı Özlem Zengin'in açıklamalarına karşın "Öyle mi? Siz de hiç utanma arlanma yok mu? Bir parkı savundum diye beni 60 yaşımda aşağılayıcı bir şekilde çıplak aramaya maruz bıraktınız ve bunu başka kadınlar yaşamasın diye açık açık ifşa etmek zorunda kaldım...Açtığım dava hala devam ediyor...Susun bari..."diyerek çıplak aramaya maruz kaldığını açıklamıştı.

 

“ARKAMDA DEVLET DEĞİL, MİLLET VAR”

Türkiye gündeminden düşmeyen çıplak arama iddialarına bir çok siyasetçi ve aktivist Gergerlioğlu’nu doğrulayarak destek çıktı. İki gün önce ise ilk olarak Uşak Valiliği daha sonra Uşak Emniyet Müdürü Mesut Gezer ve aralarında il emniyet müdür yardımcılarının da yer aldığı çok sayıda polis, Uşak Adliyesi'ne giderek, Gergerlioğlu hakkında suç duyurusunda bulunmuştu. Gelişmenin ardından Gergerlioğlu sosyal medya hesabından "Topluma çağrımdır: Çıplak aramayı gündem ettim diye yalancılıkla suçlandım, iftiralara uğradım, bir de utanmayıp hakkımda suç duyurusunda bulundular. Allah'a şükür ki arkamda devlet değil, millet var, alnım açık. Hep beraber bu tacizi artık bitirelim, geri adım atmayalım” ifadelerini kullanarak tweeti profiline sabitledi.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums