‘Muhteşem On Yıl’

  • 29.11.2012 00:00

 Anlaşılan bizim başbakan 10. Osmanlı Padişahı Kanunî Sultan Süleyman’ı Red Kit’le karıştırıyor.


“Kanuni’nin 30 yılı at üstünde geçmiştir.”

Bir defa o kadar yıl at üstünde olan bir insanın beliyle ilgili ciddi sıkıntıları olur.

Tarihçiler Ahmet Altan’dan, Ahmet Altan da benden daha iyi bilir ama hatırladığım kadarıyla Kanunî Sultan Süleyman’ın yıllarca bel ağrısı çektiği gibi bir bilgiye rastlanmamıştır.

Hem beliyle ilgili sorunu olan biri için haremler cennetten çok cehennem olurdu. Tarihî kayıtlarda 10 çocuklu Kanunî Sultan Süleyman’ın haremle ilgili bir sıkıntısı olduğuna dair bir bilgiye de rastlanmamıştır. Dolayısıyla Kanunî Sultan Süleyman’ın otuz yıl at üstünde olduğu büyük bir yalandır.

Ünlü tarihçi, psikolog, mimar, müteahhit, jinekolog Prof. Erdoğan bu konuda yanılmaktadır vesselam.


Ben evinden uzak yalnız bir kovboyum...


Ve bu yalnız kovboyun gezecek daha çok yeri var...

Çocukluğumun en önemli kahramanlarındandı Vahşi Batı’nın yalnız kovboyu Red Kit. Bakmayın yıllar sonra bir Kabasakal’a dönüştüğüme ama bir de Temel Reis’i severdim.

Gölgesinden bile hızlı silah çeken Red Kit gelince kasabanın sorunlarının çözüleceğine emin olurdum.

Silahını akrobatik hareketlerle ustaca kullanmasını, kurşunlarını akla gelmeyecek yerlerden sektirerek düşmanlarını çaresiz bırakmasını hayran hayran izlerdim.

En çok da yerli halkla kasaba sakinleri arasında bir “arabulucu” rolü üstlenmesi ve onlarla olan dostane ilişkileri hoşuma giderdi.

Her biri birbirinden saf dört kardeş olan Daltonların en büyük düşmanıydı. Kanunsuz Daltonların Red Kit yüzünden başları dertten hiç kurtulmazdı.

Bu da en çok, aralarındaki en “zeki” kardeş olan Joe’yu sinirlendirirdi.

Öyle ki, maceraların birçoğunda Daltonlar asıl “işleri” olan hırsızlığı unutup Red Kit’i ortadan kaldırmak için planlar yapıp dururdu.

Ama kahraman Red Kit hepsinden daha zeki ve hepsinden daha “iyi”ydi.

Ve her maceranın sonunda “nasıl da kurtardım sizi”, “ne kadar da iyiyim ben”, “her şeyi en iyi ben bilirim” diye övünmeden, güneş batarken, kasabanın sakinleri güven içinde uyurken o “kötülükle” olan savaşına devam etmek için yola koyulurdu.


Ben evinden uzak yalnız bir kovboyum...


Ve bu yalnız kovboyun gezecek daha çok yeri var...

Aslında bizim başbakanın da Red Kit’e benzediği dönemler oldu. Onun gelip “kasabadaki” çözülemez denen sorunları çözdüğünü gördük. Tökezlediği, attan düştüğü zamanlar da oldu Başbakan’ın ama tevazuu elden bırakmadan, çözülmek için sırada bekleyen sorunları da çözeceğine inandırdı bizleri.

Fakat sonra kasabanın yarısı ona oy verince, Başbakan, Red Kit olmaktan vazgeçip bir Dalton’a dönüştü.

“Hangi Dalton” diye sormayacağınızı umarak devam edeyim.

Kendisine duyulan güven onda her şeyi yapabileceği, her bir şeye müdahale edebileceği inancını kuvvetlendirdi.

Nefes alamamaya başladı insanlar. Televizyon dizilerinden köşe yazılarına, bayram kutlamalarından üniversitelerde insanların ne içip ne içmeyeceğine ya da Arda Turan’ın saçına kadar Başbakan her şeye karışıyor artık.

Nazilerin “Nihai Çözüm” kararını aldığı toplantıyı anlatan Komplo (Conspiracy) isimli belgesel filmin bir yerinde Nazi subaylarından biri karşısındakine “Führer’in ağzından çıkan her şey kanundur” diyor.

Bizim başbakanın ağzının içine bakan yetkililer de zaten hemen gereğini yapıyor.

Başbakan’a hürmette sınır tanımayan, Başbakan’ın bir dediğini iki etmeyen Ferit Şahenk’in, kanalında yayınlanan Muhteşem Yüzyıl dizisine Başbakan’ın bu açık “ricası”ndan sonra müdahale etmeyeceğini beklemek garip olur. Neyse biz yine de umalım ki kalkıp da 71 yaşında hayatını kaybeden Kanunî Sultan Süleyman’ı sarayın içinde bile atla dolaştırmaya kalkmasınlar.

Ama belki de bizler yanılıyoruzdur. Belki de iyi niyetli ışıldakların iddia edebileceği gibi Başbakan aslında arka planda müthiş bir şey yapıyordur ve bu tip saçma sapan çıkışlarla insanları oyalamaya çalışıyordur. “Başbakan saçmaladıkça iyi işler olacak” teorisine güvenirsek Başbakan’ın son zamanlardaki konuşmalarına bakarak artık “mükemmel işlere” yaklaştığını söyleyebiliriz.

Türkiye “hayali bir mükemmeliyete” doğru yol alırken AKP iktidarı da Başbakan’ın liderliğinde duraklama devrinden çöküş devrine doğru hızla ilerliyor.

Red Kit gitti.

Kasaba Daltonlara kaldı.


“Muhteşem On Yıl” acıklı bitti.


keremaltan@gmail.com

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums