Barış Hemen Şimdi

  • 11.01.2011 00:00

Nankör Kedi . Kedi , kedi gibiydi . Köpek , Köpek . İnsan , İnsan gibi . Kedi , Kedi gibiydi . Köpek biraz köpek , biraz insan . İnsan , İnsan gibi . Kedi , Kedi gibiydi . Köpek İnsan . İnsan hem İnsan , hem köpek gibi . Kedi tedirgindi . Köpek umarsız . İnsan köpekti . Köpek kimliksiz . Kedi nankördü . Çekti gitti .

Yalvaç Ural’ın bu şiiri günümüz Türkiye’sinin iç ve dış siyasetinin gözlemleyerek yazılmış gibi . Siyaset teori ve pratik aktörleri aracılığıyla parti programları kapsamında değişerek hızla çoğalıyorlar . Her gün yeni partiler aracılığıyla Küresel Kapitalizmin krizinin bedelini emekçilere , mağdurlara ödetiyorlar.

 

Milyonlarca yoksul genç zorunlu askerliğe karşı çıkarken , vicdani retçiler bedel ödeyerek yasaların değişmesinin istiyorlar . AKP hükümeti komşularla sıfır problem diyerek füze rampasını kime karşı kullanacak ? NATO’nun silahlanma politikasını onaylayarak barışçı politikalara yönelmesi mümkün mü? İsrail’e katil derken Adana İncirlik üssünden havalanan savaş uçakları Irak’a , Afganistan’a ekmek ve ilaç mı dağıttılar ? NATO’nun ikinci büyük ordusu niye ? Milli Güvenlik Siyaset Belgesi yeniden onaylandı . 12 Eylül’cülere , darbecileri yargılamak için suç duyurusunda bulunanlara gözdağı mı? Genel Kurmay Başkanlığının Milli Savunma Bakanlığına bağlamadan askerlik hizmetlerini sosyal hizmet statüsüne almazsınız . Üç Generalin görevden alınmasını göklere çıkaranlar 29 Ekim’de tatilde idler galiba . Avrupa Birliğinde sendikalı olan güvenlik görevlileri bizde askeri yargı sistemi dahil Cumhuriyeti kuruluşundan bu yana düşmanlık ve savaş zihniyeti egemen . Sonuçta Türkiye uluslar arası ilişkilerde bölgesel askeri güç olma , vasi , himayeci güç projeleriyle barış merkezli olmaktan çok uzak . Çelişkileriyle devam eden Küreselleşmenin barış ve demokrasiye yansıyan yanını göremiyoruz . Dünyada var olan hak ve özgürlük standartları siyasi demeçlerle kazanılmıyor . Yaşamın her alanında değişim ve dönüşüme ihtiyaç var . Eşitlikçi , özgürlükçü , barışı temel alan , cinsiyetçi olmayan , doğa ve çevreyi koruyan , evrensel yeni bir sol , özgürlükçü sosyalist siyasete ne dersiniz ? Avrupa Sol’u tartışıyor , biz seyrediyoruz .    

  

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums