Düzce’de seçimi hangi siyaset kazandı?

  • 13.04.2014 00:00

 

Yerel yönetim seçim sonuçları açıklandı.Değişik alanlarda seçim kurulları hile karıştırıldığı gerekçesiyle seçimleri iptal etti ve 1 haziranda yeniden seçime karar verdi.

Seçim süreci ve demokratik temsil işlerliği,12 eylül siyasi partiler yasası,seçim sistemi gereği hazineden kaynak aktarılması noktaları dahil AKP Düzce’de vatandaş ifadesiyle “silme” kazandı mı?

Ve ya MHP seçim maliyetini açıklamasa dahi kazanma savaşında gerçekte kendi seçmen temsili yetini aldığı oylarla kanıtladı mı?

CHP’yi Düzce ve Türkiye genelinde yaşadığı hezimetten Allah kurtarsın.MHP ile iç içe; olmadı Perinçgillerle olsaydı içindeki  “ sol bukalemunlardan” kurtulur aslına dönüşürdü.

Ayşe Hür,Radikal’de kaleme aldığı  6 haziran tarihli yazısında, MİT (Milli istihbarat dönüşmesi).MHP’lileşmeyi başardı. MHP seçim bürosu cadde tarafında asılan yerel gazete haberi.

Aslında beş yılda bir yerel yönetimleri gündeme getiren,adayları merkezden belirleyen,lider sultası tek adam siyasetleri(bkn.tek adam Atatürk,İkinci adam,Suyu arayan adam.Şefket Süreyya Aydemir eserleri) maalesef şehrimizi,yaşam alanlarımızı rant amacıyla talana,yağmaya devam edecekleri seçim sistemi.Katılımcı,çoğulcu,ekoloji gibi demokratik ilkeleri ara ki bulasın.

Bu çerçevede Düzce’deki siyasi partiler de demokrasi sınavında  aldığı not çok başarısız.Özellikle başkan adaylarının kişiselliğine odaklanan,olmayan vasıflarla öne çıkarılan,(Karslıoğlu yapar,bizim Ömer,Mehmet Keleşle birlikte Düzce’yiz)kolektif çalışmayı ve de kent insanını yok sayan,piyasaya mal pazarlayan,rekabetçi tarzı siyaset aktörleri.

 Bu arada Düzce seçim tarihinde unutulmayacak olan HDP (Halkların Demokratik Partisi) bayraklarının indirilmesi,Türk bayrağının asılması idi.Bu ırkçı,Kürt düşmanı provokasyonuna tümünün seyirci olması hangi demokrasiyle bağdaşıyor?

Düzce özelinde on siyasi partinin katıldığı bu seçim çalışmalarında Kürt seçmenlerin ablukaya alınması,parti tabelasının astırılmaması karşısında geçmiş olsun ziyaretinden korkan siyasetçiler nasıl demokrat olular?

Evet,  eşit koşulların olmadığı bu seçimler meşruiyet tartışmasını gündeme getiriyor.Eskinin devamı olan yönetim anlayışlarının sorgulanmaya açık olduğu ortada.Bu doğrultuda  ilçe belediyeleri dahil, yapılacak çalışmaların izlenmesi,eleştirilmesi,zorunlu hallerde yanlış uygulamaların önlenmesi için yasal başvurularda bulunulması demokratik hak olarak düşünebiliriz.

Örneğin, Samandere HES (hidro elektrik santral) projesinin bölge idare mahkemesince durdurulması.Çok kültürlü,çok dilli yerinden yönetim anlayışının yaşam bulması için önerilerde bulunmak,yurttaş inisiyatifi oluşturmak,kendine ve kentine sahip çıkmanın  adresi demokrasi olmalı.

Seçimler beklenmeden talepler programı oluşturulmalı,belediye çalışanlarının sendikal hakları dahil yerel yönetimlerin ticari alan olmaktan çıkarılması hedeflenmeli.Ödenen vergiler,su depozito paraları vb.gelir kaynakları taşeronlara,müteahhitlere değil mağdurlara yönlendirilmeli.

Sonuç olarak, Türkiye genelinde olduğu gibi Düzce’de de AKP kazanmadı,HDP hariç CHP,MHP tarafından kazandırıldı.Yüz yıllık yerel yönetim anlayışının değiştirilerek özerk yerinden yönetime evrilmesi için,bir arada yaşamın geliştirilmesi için,umudun siyasetini birlikte büyütmek için AKP’liler dahil tüm Düzceliler görev başına…

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums