13 HAZİRANDA GÖREVLERİMİZ

  • 9.06.2011 00:00

     Seçim öncesi seçilecek milletvekillerinin yüzde doksanı belli. Çoğu vatandaşlar bitse de şu gürültüden kurtulsak diyorlar. Liderlerin söylemleri demokratikleşme ve sorunların çözümü açısından umut vermiyor. Kemal beyler ve Tayyip beylerden liderler suntasına tapımcılığı teşvikten başka söylem yok Vaatlerle umut tacirliği yapıyorlar. Kapitalist matematik hesabıyla göz boyamaya çalışıyorlar çünkü demokrasi ve adaletten , eşit , özgür ve vicdanlı toplum fikrinden nasipleri almamışlar.kendi fikir dünyalarındaki otokrasi nedeniyle ülkenin demokratikleşmesinin önünü tıkıyorlar.AKP’si de CHP’ si de kavgalı görünseler de insanca yaşam hedefinin yeminli düşmanları gibi davranıyorlar.12 Eylülcülerin , darbecilerin , susurlukçuların ,işkencecilerin yargılanma süreci başlaması önemli bir aşama bugün ne zaman milliyetçi ne zaman muhafazakar olacağı belli olmayan AKP; diğer yanda darbecilere kol kanat geren (nerde bu Ergenekon gidip üye olacağım ), üstelik solculuk yarışında mangalda kül bırakmayan ulusalcı , milliyetçi CHP’nin yer aldığı siyasal yapılanmalar bizleri umutsuzluğa yöneltmemeli. Liberal savrulmalarla , ulusalcı söylemler arasında sıkışmaya mahkum değiliz. Ehvenişer , kötünün iyisi , gibi teslimiyetçi , cumhuriyetin kazanımları , Kemalizm’e sığınma , antiemperyalizm gibi gerici söylemler kullanım tarihi geçmiş nasyonal sosyalist söylemlerdir.
     Esasında umudun yolcuları, güneşin çocukları olarak 13 Hazirandaki görevlerimizi biliyoruz. Bu ülkenin onurlu , umutlu ve cesur insanları , eşit ve özgür bir gelecek hayalini yaşatan yurttaşları olarak birlikte mücadele etmenin önemini artık öğrenmeliyiz. 13 Hazirandan itibaren eşit , demokratik ve özgür bir ülkeyi kurmak için hep birlikte yürüme fırsatı elimizde daha önceki güç birliklerinden ders alarak , emek, demokrasi , özgürlük bloğunun seçim kazanımlarıyla yeni bir anayasayı yapma olanağı elimizde 1982 Darbe anayasasının hiçbir meşruiyetinin kalmadığı bir dönemde özgürlükçü , eşitlikçi , halktan yana anayasa isteğimizi 12 Eylül referandumunda gösterdik.
      Kapitalist küreselleşmenin yıkıcı ekonomi politikaları karşısına insanca yaşamı yerleştiren özgürlükçü ve demokratik seçenek kararlılığını gerektiriyor.
      Öznesi olduğumuz eşitlik ve demokrasi partisinin mücadelede kararlı , hedefe kilitlenen sonuç alıcı çalışmalar yapan bizler bu toplumun vicdanıyız. Karamsarlığa , yılgınlığa , solaklığa, salaklığa yer yok barış içinde kardeşçe , anadilimizle , farklılıklarımızla eşit şartlarda insanca yaşamanın tam zamanıdır. Sosyal ve demokratik bir cumhuriyet için yan yana , omuz omuza…
 NOT: Özgürlükçü sosyalistlerin oyu Düzce’de EDP ( Eşitlik ve Demokrasi Partisine ).
 

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums