SOĞUK SAVAŞ DÖNEMİ VE AKP

  • 26.06.2013 00:00

 Son yıllarda kentsel dönüşüm adı altında rant sağlama amacıyla onlarca uygulamaya tanık olduk.

Ekoloji,doğa,çevre duyarlılığı açısından maden arama,HESler(hidro elektrik santraller)le ilgili mücadele ve tepki olaylarını da yaşadık.Benzer hak arama olayları ve en önemlisi Kürt sorunu nedeniyle yaşadığımız toplumsal travmalar.

Türkiye dipten gelen dalgayı yaşıyor!Kürt halkı yok sayılmanın,asimilasyonun karşısında direne,direne kimlik ve özgürlük mücadelesini verdi,veriyor.

Yeni anayasa,demokratik talepler ve akil insanlar süreci barış umutlarımızı geliştirdi.Geleceğimizle ilgili,bir arada eşit,özgür yaşamla ilgili evrensel hukuk normlarını tartışır olduk.Medya aynılar aynı,ayrılar ayrı sermaye gruplarıyla aşk-i memnu yolculuğunu sürdürdü,sürdüyor.Askeri vesayet sistemi rant ekonomisiyle nikahından vazgeçmiyor.

Dünya küresel ekonominin sancılarıyla değişiyor.1. ve 2. paylaşım savaşlarında olduğu gibi.Türkiye nerden nereye?Nato duruyor,Varşova paktı yok.Küresel kapitalist yağma sistemi sürüyor,sosyalist sistem yok.

Peki bu savaş ve rant ekonomisi nereye?Şu anda bankaların yüzde 50si,borsanın yüzde 70i,sigorta şirketlerinin yüzde 90ı küresel şirketlerin elinde.2012de en büyük 10 vergi rekormeninden 8i banka sermayesi.Yani AKP faizden besleniyor.Türkiye’nin dış borç stoku 340 milyar dolar.Bunun 200 milyar doları AKP  zamanında gerçekleşmiştir.İç borç ise 410 milyar tl.Yine bu hükümet 155 milyardan alıp buralara getirmiştir.Borç ekonomisinin tehlike sinyalleri çalıyor.

Şimdi anlıyoruz ki sn.Başbakanın moralinin bozulması Taksim ve başka yerlerdeki tepki olaylarıyla ortaya çıktı.

Eylemlerin ardında iç ve dış mihrak arama çabası hele de faiz lobileriyle ilişkinlendirmek demokrası kültürünün nerede olduğu veya soğuk savaş dönemindeki gibi düşman yaratma,hedef gösterme politikası değilde nedir?(Kominizm tehlikesi)Kemalist seçkinlerin,ulusalcıların gafleti bugünkü hükümeti bu hastalığa yakanlanmış gösteriyor.

Sayelerinde ’’Kemalist İslamcı vesayet’’ (Baskın Oran) kavramınıda öğrenmiş olduk.Demokrasi mitingleri değilde milli birlik çağrısını izliyoruz.Yine twitter yerine besmele mesajı toplumu ayrıştırma ve kamplaşma,solu yatlardakilerle hedef gösterme hangi anlayışın ürünü?Sn.Cumhurbaşkanı Gül ‘’Demokrasi sadece seçim demek değil,hukukun üstünlüğü,kişilerin tenkit hakları vardır’’ şeklindeki demeci hükümetin otoriter halini gözler önüne seriyor.

Bugün yaşanan halk hareketi ve evrensel dayanışma hükümetinde,ulusalcı muhalefetinde ders alması gereken boyuttadır.Şiddet içermeyen,özellikle ‘’Duran Adam’’ eylemliliğine yönelen bu hareket ‘’Demokrasi ve Barış hemen şimdi’’istemi ertelenemez.Sonuçta bu eylemlerden Sol’unda kendi payına düşen dersi almasıdır.Otoriter sol artık tarih olmuştur.Hükümet istifa diyen Tayyip karşıtlı ulusalcıların safını gösteriyor.Eski siyasetlerin terminolojisi gençlerin semtine uğramadı.Evet gezi parkı dolayısıyla İstanbul yeni siyasetin beşiği.Doğa-İnsan-Emek.’’Savaşsız bir dünyanın mimarları askerlik hizmetini reddeden gençler olacaktır.’’Albert Einstein  .

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums