Anayasa ve Seçimler

  • 4.04.2011 00:00

Dünya dönüyor .Küreselleşme (kapiatalist) sorunları çözme yerine daha da zorlaştırıyor.Japonya depremi ,nükleer santraller,Arap ülkelerindeki sosyal patlamalar ve de Libya Savaşı bizleri doğrudan ilgilendiriyor. Çünkü; Türkiye bu olaylar ve ülkeler ilişkilerinde küresel aktör rolünde . Bu aktörlüğün patronları Türkiye’deki ve Dünya’daki küresel şirketlerin sahipleri. Yani; ulus devletler ekonomik işlerde sonlanırken dünyayı şirketler yönetiyor. Bu döngü içinde düzen partilerine ayrı ayrı görev düşüyor. 2002’ den bu yana AKP ve Başbakan bu görevi başarıyla sürdürüyor,CHP ve MHP ile kayıkçı dövüşü içindeler.30 yıldır Türkiye’yi Kenan Evren anayasasıyla yönetiyorlar . 100 küsur maddesi değiştirildi. Aşağıda belirteceğim temel hak ve özgürlükler güvencesine yanaşmadılar; Yanaşmazlar. Çünkü.. hak verilmez alınır. Yeni anayasal taleplerimizi özgürlükçü demokrasi istenciyle bütünleştirebilirsek hak ettiğimiz anayasaya kavuşuruz. Herkesin anayasası olabilecek maddeleri kısaca belirtirsek :
1 . Farklı kültürlerin anayasal güvence altına alınması..
2. Etnik kökenlerin değil, anayasal yurttaşlığın geçerli olmas..ı
3. Anadil eğitiminin sadece özel değil kamusal alanda da geçerli olması…
4. Farklı inançların özgürlüğü, özgürlükçü laiklik…
5. Sosyal hakların varlığı ve örgütlenme özgürlüğü…
6. Yerel yönetimlerin demokratikleştirilmesi ve yerinden yönetimin güçlendirilmesi..
7. Tarihi süreçte var olan herhangi bir vesayet ilişkisinin olamaması ..
Bu vb. yeni anayasal zorunluluk seçim arifesinde; sadece meclise ve seçilenlere havale etmeden daha katılımcı , kitlesel, düzen partilerinden kopararak ancak sol söylemlerle gerçekleşir. Anketler sonuçları gösteriyor. Bu sonuçları 1965’ teki TİP ( TÜRKİYE İŞÇİ PARTİSİ ) ve şu an meclisteki Ufuk Uras destekli BDP ( BARIŞ VE DEMEOKRASİ PARTİSİ) nin başarılarını daha ileri taşıyarak anket sonuçlarını bozabiliriz. Toplumsal güçlerin bloğu haziran seçimlerinin kaderini değiştirebilir. Bu doğrultuda;
Kürt özgürlük hareketinin asli ortak olarak Türkiye’nin yeniden kuruluşuna katılma iradesiyle başlattığı halkın öz yönetime demokratik özerklik talebinin Savunucuları,…Devlet sünnilerine karşı süren eşit yurttaşlık mücadelesinin sahipleri Aleviler,….Erkek egemenliğine ,taasup, evde ve işte sömürüye karşı güçlenen Kadın Hareketi, ….Her gün azda olsa her yerde dirençleriyle tarih yazan , mevziler kazanan Sendikalar, sendikasız milyonlarca Emekçi… AKP ve düzenbazların; siyasetlerine dur diyecek mücadele geleneğine sahip ve güçtedir .
Hiç bir şey eskisi gibi olmayacak … Eşitlik ve Demokrasi kazanacak!....
 

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Yorumlar (1)

  • ayhan
    ayhan
    27.03.2012 01:25

    okuyamadım reklamlar yüzünden

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums