FETÖ suikastları, ABD’nin ayağına dolanıyor

  • 29.12.2016 00:00

 F. Gülen’in en büyük özelliklerinden birisi çift kişilikli olması. Bir yüzü ile demokrasiyi, hükümetleri savunurken diğer yüzü ile kumpas, cinayet, terör ve darbe organizasyonları yapıyor. 15 Temmuz darbe girişimi; onun vahşet, ihanet ve husumette nasıl bir cani olduğunu gösterdi.

19 Aralık’ta bir sergide Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov’un öldürüldüğü suikasta bütün oklar giderek FETÖ’yü işaret ediyor. F. Gülen ise Pensilvanya’da yabancı haber ajanslarına, katil polisin Cumhurbaşkanının koruması olduğunu, onu suikast mahalline bu cinayeti işlemek için devletin gönderdiğini söyleyecek kadar pişkin ve yalancı. Geçen yazımda, CHP sözcülerinin de suikastın FETÖ tarafından işlenmiş olması ihtimalinden ne kadar tedirgin olduklarını ve alelacele FETÖ’den bahsetmeden El Nusra’yı işaret ettiklerini, tıpkı F. Gülen gibi AK Parti’yi suçladıklarını hatırlatmıştım.

Şimdi ilginç bir karine daha ortaya çıktı. (Karine: Karışık bir iş veya sorunun anlaşılmasına, çözümlenmesine yarayan durum, ipucu) F. Gülen’in hem patronu hem yayın müdürü olduğu kapatılan Samanyolu TV’de 2 yıl önce yayınlanan bir dizide, büyükelçi suikastının benzerinin sahnelendiği ortaya çıktı.

“Nizama Adanmış Ruhlar-Ekip 1” isimli dizinin 2014 yılının Aralık ayında ekranlara gelen 89. bölümünde Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov’un öldürüldüğü saldırıya neredeyse birebir benzeyen sahneler ve çok çarpıcı diyaloglar var. Dizide bir büyükelçi resim sergisine katıldığı sırada öldürülüyor. Büyükelçinin dizide öldürülmesinin sebebi ise Türkiye ile yapılacak anlaşmayı iptal ettirip, iki ülke arasında kriz çıkartmak. Dizideki suikastçı “Büyükelçi buradan sağ çıkmayacak. Ne olursa olsun, gerekirse çatışıp öleceğiz. Ama onu da öldüreceğiz” diyor.

Rus Büyükelçi Andrey Karlov’u öldüren katil Mevlüt Mert Altuntaş da yerde ağır yaralı olarak yatan Karlov’a müdahale etmek isteyenlere “Çekilin ben buradan canlı çıkmayacağım” demişti.

Rus Büyükelçi Andrey Karlov, 21 Aralık’ta Moskova’da yapılan Rusya, Türkiye ve İran’ın yaptığı Suriye savaşının bitirilmesi anlaşmasından iki gün önce öldürüldü.

Ankara’daki suikasttan sonra Rusya’da başka ölümler, uçak kazası ve cinayetler işlendi. Türkiye ile Rusya’nın, Rus savaş uçağının FETÖ’cü pilot tarafından düşürülmesinin ortaya çıkmasından sonra giderek yakınlaşması ve Suriye konusunda birlikte yürümeleri, bölgede hesapları olanları rahatsız etmiş görünüyor. Sanki bir düğmeye basılmış gibi Türkiye ve Rusya’ya yönelik terör saldırıları ve suikastlar devrede…

Dün de Türkiye ile Rusya, ateşkesin ülke genelinde yaygınlaştırılması için taraflara önerecekleri bir plan üzerinde mutabık kaldı. Terör grupları hariç ateşkesin başarılı olması durumunda rejim ve muhalifler, Türkiye ile Rusya öncülüğünde, Astana’da siyasi müzakerelere başlayacak. 
ABD’nin ve NATO’nun ikinci planda kaldığı yeni bir durum söz konusu. Bu durum, Trump politikalarına hazırlık amacıyla Washington’un bilerek uyguladığı bir taktik de olabilir.

ABD giderek Türkiye’yi kaybediyor. İşte Sayın Cumhurbaşkanı açıkça koalisyon güçlerinin DEAŞ’e yardım ettiğini, anlaşmaya rağmen Türkiye’yi El Bab’da yalnız bıraktıklarını söyledi.

ABD ile hem doğrudan hem de NATO bünyesinde müttefik iki ülkeyiz. Brüksel ve Washington’un Türkiye gibi bir ülkeyi gözden çıkarmasının Batı’da bir izahı olmalı. ABD, Türkiye yerine muhayyel bir Kürdistan’dan medet umabilir. Türkiye’nin buna asla müsaade etmeyeceğini, 15 Temmuz’daki milli ruhumuzun gücünü hatırlayarak anlamaları gerekir...

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums