Laikçiler heyecanlandı, askeri tahrik ediyorlar

  • 28.04.2016 00:00

 Meclis Başkanı Sayın İsmail Kahraman, yeni anayasa çalışmalarının başlangıcında, maalesef AK Parti muhaliflerine tam da aradıkları malzemeyi vermiş oldu. Maksadını aşan bir beyan, bir sürç-ü lisan, yanlış anlamaya açık bir ifade tarzı; laikliği, siyasi bir araç olarak yıllardan beri mütedeyyin insanların karşısına tehdit ve baskı unsuru olarak diken kesimi ayaklandırdı... Seçimlerde yaşadıkları ezikliği üzerlerinden atar diye “heyt, bu ülkenin asıl sahibi biziz, ona göre ayağınızı denk alın” kabadayılığına sarıldılar.

Bunlar laikliği, milliyetçi muhafazakâr kesimin ve onların temsilcisi siyasetçilerin tepesinde, askeri vesayetin cuntacıları eliyle sopa olarak kullanan zihniyetin temsilcileridir. İşte bir defa daha hiç kurtulamadıkları hastalıkları depreşti: Silahlı kuvvetleri tahrik etmek... Seçmenden ümidini kesenler, hala kaos, kriz, terör ve darbeden medet umuyorlar.

Küfür ederek, “yap da görelim” terbiyesizliğinden tutun, “çok tehlikeli bir oyun”, “ gördünüz mü, AK Parti gerçek niyetini ortaya koydu”ya kadar toplu bir saldırı başlatıldı.

Bunu asla laiklik ilkesini savunmak için yapmıyorlar. Çünkü bunları yapanları artık tanıyoruz, ciğerlerini, cemaziyelevvelerini biliyoruz. Bu ülkede kendi değerlerimize sahip çıkmanın karşısına bunlar, hep “laikliği koruma” adına çıktılar. 2008’de halktan yüzde 47 oy almış AK Partisi’ni Anayasa Mahkemesi eliyle “laiklik karşıtı eylemlerin odağı” diye cezalandıran zihniyettir bu. Ne yapmış AK

Partisi laiklik karşıtı eylemler olarak? Başörtüsü takmayı bile laiklik karşıtı gösteri diye yıllarca masum inanç sahiplerinin karşısına dikmediler mi?

AK Parti’nin, devletin bütün inanç gruplarına, inançlarını yaşama konusunda eşit mesafede olma anlamında laiklik ilkesiyle bir problemi yok. Nitekim başta Sayın Cumhurbaşkanı, AK Parti yöneticileri bunun altını bir daha çizdi. Sayın Kahraman da açıklama yaparak “Şahsi düşüncelerimi ifade ettim. Laikliğin yeniden tanımlaması gerektiğine vurgu yaptım. Laiklik her türlü din ve inanç özgürlüğünü güvence altına alır. Doğru anlamıyla, laiklik, özgürlük ve toplumsal barış ilkesidir” dedi.

Evet, yeni bir anayasa yapılırken, laikliğin tanımını net olarak yapmalıyız. Laikliğin, inancını yaşamak isteyen müminler üzerinde bir Demokles Kılıcı olarak sallanmaya devam etmesini önlemeliyiz. Laikliği, bir kavga ve kutuplaşma aracı olarak değil, uzlaşma ve birlikte yaşama adına ifade etmeliyiz.

AK Parti iktidarına, 1 Kasım zaferini zehir etmeye kalkan toplu bir saldırı var. Dışarıdan içeriden her fırsat değerlendiriliyor. En küçük bir zaaf belirtisinde, siperlerden fırlayanları görmüyor musunuz? Sayın Erdoğan’ın şahsıyla ilgili dış basında başlatılan çirkin karalama kampanyası tesadüf değil. ABD’nin ve AB’nin raporlarındaki baskılar, mahkeme kapısındaki konsolosların ajanlıktan yargılananlarla yanak yanağa duruşları tesadüf değil. ABD Başkan Yardımcısının ülkemize gelerek 1128 akademisyene sahip çıkması tesadüf değil. Paralel Yapı’nın, “bu akademisyenleri linç ettirmeyeceğiz” efelenmesi tesadüf değil... Cumhurbaşkanı ile Başbakan arasında fitne çıkartılması çabaları tesadüf değil. PKK’nın, hendeklerden devlet meydan okunması, bu meydan okumayı Meclis çatısı altından sürdürenlerin cüreti tesadüf değil.

Şahsen benim üzüntüm, bu saldırılara fırsat vermeme adına bazen gereken hassasiyetin gösterilmemesidir.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums