MHP’de Paralel Yapı şüphesi

  • 12.04.2016 00:00

 MHP’de siyasi hayatımızın bütününü etkileyecek bir gelişme oldu. Parti içi muhalefetin başvurusu üzerine mahkeme, partiyi kongreye götürmek üzere kayyım tayin etti. Devlet Bahçeli’ye karşı birlikte hareket eden genel başkan adayları, Mayıs ayında kurultay yapılması gerektiğini savunurken, Bahçeli konuyu Yargıtay’a götüreceklerini, 2018’de olağan kongrenin yapılacağını söylüyor.

Sayın Bahçeli, 6 Temmuz 1997 tarihinden beri MHP’nin Genel Başkanı. 2015 yılındaki 11. Olağan Büyük Kongrede 7. kez MHP Genel Başkanı seçilmişti. 7 Haziran 2015 seçimleri sonrasında bugünkü muhalefet, Bahçeli’ye karşı sesini yükseltmedi. Ne zaman ki, 1 Kasım’daki seçimde MHP’nin oy oranı yüzde 16.28’den 11.90’a, milletvekili sayısı 80’den 40’a düştü, kendisine karşı isyan bayrağı açıldı. Hem de en yakın çalışma arkadaşları işin içindeydi. Genel Başkan Yardımcısı, Meclis Başkanvekili gibi…

Şimdi belirsiz bir durum var. Kayyım, Yargıtay aşamasını bekleyecek mi, yoksa MHP Mayıs’ta olağanüstü bir kongreye gidecek mi? Tablo demokrasi açısından da tuhaf. Siyasi partilere dernek, şirket muamelesi yapıp kayyım atamanın demokrasiyle bağdaşır bir yanı yok.

Görünen o ki, MHP her açıdan sıkıntılı bir sürecin içine girdi. Süreç iyi yönetilemezse MHP’nin parçalanması dahi söz konusu. Türkiye’nin gündemine erken seçim bile gelebilir.

Gözler MHP’ye çevrilince, Gülenciler’in devreye girip girmediği tartışması da başladı. Dikkat ediyorum, Paralel Devlet Yapılanması’nın bu meselenin kesinlikle dışında olduğunu söyleyen kimse yok. Tam tersine “Paralel’in eli MHP’nin içinde” diyenler çok...

Bunun üç sebebi var. Birincisi Paralel Yapı bu siyasete bulaşma işinde şaibeli. 30 Mart yerel seçimlerde kapı kapı dolaşıp CHP’ye oy istendi. Bilhassa Ankara ve İstanbul belediye başkanlıklarının CHP’ye geçmesi için canla başla çalışıldı. Cumhurbaşkanlığı seçiminde Erdoğan karşısında Ekmeleddin İhsanoğlu desteklendi. 7 Haziran ve 1 Kasım seçimlerinde HDP’ye oy verildi ve Zaman gazetesi, Samanyolu televizyonu CHP-MHP-HDP restorasyon hükümeti kurulmasını istedi.

İkinci sebep mahkemenin kayyım kararı açıklanır açıklanmaz Paralel’in belli başlı simaları adeta bir bayram sevinci yaşadılar ve sevinçlerini gizlemediler. Cemaat gazetesi iken Bugün’de yazan ve “oyum HDP’ye” diyen Nazlı Ilıcak “Güzel gelişmeler olabilir” diyerek heyecanlandı. Emre Uslu; “Unutma baharın en güzel ayıdır Mayıs…” diye kendince işaretler verdi.

“Paralel’in eli MHP’nin içinde” diye düşünenlerin çokluğunun üçüncü sebebi de, Devlet Bahçeli ve Meral Akşener’in açıklamalarıdır. Hatırlanacağı gibi MHP içinde muhalefet harekete geçtiğinde Bahçeli, 1 Aralık 2015’te partisinin Grup toplantısında şöyle demişti:

“Şu an 3 aday vardır. İçinde birisi vardır ki Fethullah Gülen hareketinin MHP’de görevlendirme girişimidir.”

Ertesi gün Hürriyet gazetesinde Ahmet Hakan’a verdiği röportajda, Akşener; “Siz Cemaat’in adayı mısınız?” sorusuna: “Fethullah Gülen de dâhil herhangi bir dini cemaat ya da tarikatla bir irtibatım yok. Olsaydı gururla söylerdim” cevabını verdi. Gülen’in Paralel Devlet Yapılanması’nın lideri olarak soruşturmalara, yargılamalara konu olduğu, hukuksuz telefon dinlemeleri, sınav sorularının çalınması ve TSK mensuplarına sahte delillerle kumpas kurulması gibi çok ciddi iddiaların bulunduğu sırada Akşener’in bu sözleri, “MHP’de Paralel el” iddialarını daha da kuvvetlendirdi.

Benim kanaatim şu: F. Gülen, gırtlağına kadar siyasete batmış biri. 17/25 Aralık’ta hükümete darbe girişimi, Ocak 2014’te MİT TIR'larının durdurulması komplosundaki ihanetle ilgili ithamlar ve adının “bedduacı hoca”ya çıkması Gülen’i zaten bitirmişti. Mütedeyyin insanları CHP ve HDP’nin peşine takması, onu tamamen sıfırladı. Ama Türkiye’yi yönetme, partilere ayar verme, etkisini sürdürme inadından vazgeçmiyor. “Paralel Yapı’nın eli MHP’nin içinde midir?” sorusuna ben, “içinde değildir” cevabını veremem.

Huylu huyundan, Gülen hayallerinden vazgeçmez...

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums