Şerrin ve şirretin sözcülüğü gazetecilik değildir

  • 5.02.2016 00:00

 Sözcü gazetesi yeni yılın ilk günü “2016 Falınız” manşeti ile çıktı. Harflerden oluşan “tabloda gördüğünüz ilk üç isim bu yıl da hayatınızda olacak” deniyor. Yatay ve dikey olarak sıralanan harflerden okunan üç isim, Recep, Tayyip, Erdoğan... Kendi meşrebince fal bakıyor ve gazetecilik gibi görünüyor. Fakat isimlerin önüne, arkasına konan harflere dikkat edilince, buraya yazamayacağım beddua, küfür, hakaret, aşağılama, dalga geçme ifadeleri ile karşı karşıya kalıyorsunuz. Bir tane de değil. Öylesine hinlik ile “gazetecilik fırlamalığı” ile serpiştirilmiş ifadeler ki, “Cumhurbaşkanına hakaret” demek bile hafif kalır. En hafifi; ÖLRECEP...

Bu, gazetecilik olamaz. Alçaklık tepkisi bile az gelir. Tamam, Sözcü gazetesi AK Parti iktidarının en sert muhalifi. Ama Sözcü’nün yaptığı eleştiri değil. Düpedüz düşmanlık. Düşmanlıkta bile bir üslup vardır. Sözcü, hakareti kin ve nefretle, aşağılık küfürlerle yapıyor. Hep söylüyoruz. Medyanın bir görevi de eleştirmek. Ama düşmanlığın, şirretin, çirkefliğin âlemi ne? Hem de Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanına karşı... Sözcü bu defa haddini çok aştı. “Özgür medya” teranesi de artık Sözcü’ye mazeret olamaz.

Ertesi gün bu manşet haberle ilgili olarak Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı Sözcü gazetesi hakkında res’en soruşturma başlattı. Bunun üzerine Sözcü 3 Ocak’taki birinci sayfasında bir açıklama yayınladı. Okurken şaşırmayalım, şunları yazdı:

“Âdeta bir linç kampanyasıyla karşı karşıyayız. Bahsi geçen bulmacayla hiçbir ilgisi olmadığı halde Sözcü’nün imtiyaz sahibi Burak Akbay’a da hayâsızca saldırılıyor. Neler neler yazmıyorlar ki? Toplumu bölmeye, ayrıştırmaya, nefret tohumları ekmeye çalışıyormuşuz! Türk basın tarihinde kara bir leke imiş! Bulmaca, Cumhurbaşkanı’na yönelik yakışıksız imalar ve hakaretler içeriyormuş!

“İnternet’teki (bobiler.org) sitesinden alıntı yapılarak kullanılan bulmacada ‘Recep’ adının yer aldığı satırın başına, tesadüfen ve sehven (Ö) ve (L) harfleri, gelmiş. ‘Cumhurbaşkanı’nı ölümle tehdit ettiler’ diye kıyamet koparılıyor.

“Böyle bir niyetimiz olsa, ‘Tayyip’ ve ‘Erdoğan’ adları varken niye ‘Recep’ adını kullanalım? ‘Recep’ Cumhurbaşkanı’nın en az kullanılan adıdır. Bulmacada o harflerin sehven yan yana geldiğini belirterek Cumhurbaşkanı Erdoğan’a uzun ömürler diliyoruz.”

İnsan aklıyla alay etmek işte buna denir. “Tesadüfen” ve “sehven” yani öylesine, farkında olunmadan yanlışlık yapmışlar. Recep de Cumhurbaşkanının en az kullanılan ismi imiş.

Ben açıklamadan şunu anladım. Sözcü’nün sahibi ve yayın yöneticileri bu defa gerçekten korkmuşlar. “ÖL” dedikleri Cumhurbaşkanına uzun ömürler diliyorlar... O kabadayılıklarından, çirkefliklerinden eser kalmamış. “Tesadüfen ve sehven”in bir işe yarayacağını zannetmiyorum.

Benim asıl merak ettiğim, Doğan medyası ile Gülen medyasının bu Cumhurbaşkanlığı düşmanlığına ve hakarete, gazetecilik mesleği ile hiç alakası olmayan bu şirretliğe ne tepki verecekleri? Henüz bir tepkilerini görmedik, duymadık. Gülen medyasında iyileşme emareleri hiç yokken, Doğan medyası için hala umut besleyenler acaba yanılacak mı? Böylesine bir hakarete ve yanlışa, yine mesleki ilkeler adına tavır koymayanların inandırıcılığı asla olamaz.

Kendileri bilir. Ancak demokratikleşme yolunda bu ülkede taşlar yerine otururken, medyanın bundan etkilenmeyeceğini kimse sanmasın...

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums