Allah affetsin ama...

  • 23.06.2013 00:00

 Bu gece  (23 Haziran 2013) Berat Kandili.  Hz. Muhammet  “Bu gece Allah’ın dünya semasına rahmetiyle tecelli ederek, Kelb kabilesinin koyunlarının tüyü adedinden daha çok günahı affedeceğini” beyan ediyor.  İlahiyatçı Prof. Dr. Ali Köse, “Berat Gecesi ile Ramazan ayına temizlenmiş olarak girilmiş olacağını belirterek, “Beratımızı yani Ramazan’ı yaşama ehliyetimizi almış olarak oruç ayına başlamış olacağız.” Bu gecede, “…af dilenip, kişisel bir muhasebe yapılarak, geçmiş hata ve günahlar için tövbe ve istiğfar edilebilir.”

İnananların Beraat kandili kutlu olsun.  Bu mübarek gece Sayın Tayyip Erdoğan’a da hayırlar getirsin, hayırla vesile olsun!

 Recep Tayyip Erdoğan, inanan bir kişi ve bu ülkenin Başbakanıdır. İnançlı olduğunu her vesileyle kamuoyu önünde hatırlatıyor. İnancının gereği gibi yaşadığını, siyaseti inancının gereği olan ahlaki kurallara göre yaptığını, siyaset yapmayı, “ibadet” olarak gördüğünü defalarca söyleyen bir kişi.

Bu gece günahların affolacağı, kişisel muhasebe yapılarak, günahlar için tövbe gecesi.

Sayın başbakan,  bu gece, bu gecenin anlamına uygun olarak ibaretini yapacaktır.  

Her halde son yirmi beş gününün “Muhasebesini” de yapacaktır. Bu muhasebeyi şöyle yapacağını tahmin ediyorum. “Allah’ım, Gezi Parkı olaylarında, kör inat ve kibir içinde verdiğimim siyasi kararlar sonucu dört kişi öldü, onlarca kişi yaralandı. Can yakan kararlar verdim. Canı yananların bedduasını aldım. İktidarı, adil ve adaletli, senin bütün kullarına karşı eşit kullanmadım.  ‘Yaratılanı, yaradan ötürü severim’ dedim.   Ancak, halkım arasında ayrım yaptım. “Sahabe” gibi çevremde duranları, fitne sözlerine kandım. Günahsız insanlara iftira ettim,  bazılarını hedef gösterdim. Yargısız infaz yaptım.  76 milyonun başbakanı olacağımı söyledim. Sözümü tutmadım. Senin yarattığın kulları ‘Onlar ve Bizler’ diye ayırdım.  Onlar dediklerimi, aşağıladım, küçük düşürdüm, firavun gibi tepeden bakan sözler söyledim.  Adalet terazisinin kefelerini dengede tutamadım. ‘Benim’ dediklerimi kayırdım, onları, hâşâ senin makbul kulların olarak ilan ettim, ‘ötekilere’ karşı kışkırtıcı sözler söyledim.  Yüce rabbim, bu mübarek gecede huzurundayım, beni affet” diye dua edip,  muhasebesini yapacağını umuyorum.  Sayın Erdoğan'ın ,bu duayı siyasi bir dile çevirerek toplumdan özür dilemeden vebal altında kalacağını  benden daha iyi biliyordur.

Müslümanlıkta barışmak, Allaha yaklaşmaktır. Allahın yarattıklarıyla kavgalı olmak, Allaha karşı asi, isyankâr olmaktır.

Berat kandili iyiliklere vesile olsun, günahsızlar günahkarlardan korunsun.

http://kuyerel.org/yazarlarimizYaziGoster.aspx?id=1342&yazarId=29#.Ucc_zU_zFt4.gmail

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums