Kötü başörtülüler

  • 27.03.2011 00:00

"çünkü dokuzyüz milyon müslüman rüyalarını hatırlamadan uyanmıştır" A.Cahit Zarifoğlu

Türkiye'nin dört bir yanında yaşayan Müslüman kadınların oluşturduğu bir grup olan Buluşan Kadınlar, "Başörtülü vekil istiyoruz" temasıyla benim de içinde yer almaktan şeref duyduğum bir kampanya başlattı. Yıldız Ramazanoğlu, Cihan Aktaş, Hidayet Tuksal, Nihal Bengisu Karaca, Özden Sönmez, Neslihan Akbulut gibi yıllardır bu mücadelenin içinde yer alan kadınların öncülük ettiği kampanyanın ana sloganı "Başörtülü aday yoksa oy da yok"tu. Bu kampanya çeşitli kesimlerden olumlu tepkiler aldı. Ancak bu kesimler içinde kampanyaya -destek veren birkaç istisna dışında- tek köstek olanlar, medyasında yer vermeyenler; söz kampanyaya geldiği zaman da kampanya içerisindeki kadınları ya şahsî menfaatleri peşinde olmakla ya da Ak Parti'ye tuzak kurmakla itham edenler 'muhafazakâr' diye nitelenen kesimden oldu. Hatta bu kampanyanın Ak Parti'nin oylarını etkileyebileceği endişesiyle bizlerin Ergenekoncuların ekmeğine yağ sürdüğümüzü iddia edenler bile oldu.

Anlayacağınız iş fikrî ayrılıktan çıkalı çok oldu, 'muhafazakâr' kesimin içindeki bir zihinsel yarılmaya işaret eder hale geldi. Bir grup Müslüman kadın nasıl olur da on yıllardır gasp edilen seçilme hakkını, elinde kalan tek hak olan seçme hakkı üzerinden kampanyalaştırabilirdi? Hadleri derhal bildirilmeliydi! (Ben bu sözü nerden hatırlıyorum acaba?)

Ak Parti'nin selâmetini kendi haklarımızdan daha üstün tutacağımıza yemin etmediğimiz; Ak Parti'nin takvimine uygun bir biçimde haklarımızı gündeme getirmediğimiz için tövbe etmediğimiz; sivil değil organik toplum olmadığımız sürece de böyle devam edecek gibi görünüyor. Anlayacağınız o tadından yenmez "İyi Kürt-Kötü Kürt" ayrımından sonra bir de nur topu gibi "İyi başörtülü- Kötü Başörtülü" ayrımımız oldu; vatana millete hayırlı olsun. Yalnız bence buradaki mevzu hiçbir zaman AK Parti'nin kendisi değil. Mevzu Ak Parti'den çok Ak Partici olanlar...

Başörtüsü mücadelesinden neden bir Rosa Parks çıkaramadık, bu kampanya vesilesiyle bir kez daha anlamış olduk. Zira "Rosa Parks'ımız" sandıklarımız sadece iradelerine değil hayallerine bile ipotek koydurmuşlar. Topu "Ya aç, ya terk et" sığ sularından çıkmaya çabalayan CHP'ye havale etmeleri de bu yüzden. Biz bu hale düşecek miydik gerçekten? Günlerdir sanki biz "İlle de başörtülü olsun, ister çamurdan olsun" demişiz gibi "Cinsiyet değil, başörtüsü değil, liyakat!" diye didinenlerin CHP'ye başörtülü aday çağrısı yapması ne kadar ironik... Demek ki artık hayallerimizi kendimiz taşıyamayacak kadar aciziz ve bu yüzden onları CHP'ye emanet etmeye karar verdik, öyle mi? Bu çağrı aşırı naif değilse, "Zaten olmaz; hem ilgilenmiş görünür hem de hedef saptırırım" konformizmini barındırıyor.

Diyorum ya mevzu Ak Parti değil. Zira çok iyi biliyorum ki "Daha vakti değil" korosu Başbakan Tayyip Erdoğan'ın ağzından çıkacak tek kelimeye bakar: "Vaktidir". Ondan sonra bu koro hızla nasıl da ağız değiştirip "Ne kadar cesur bir lider, helâl olsun" diyecek şaşıracaksınız. Bu sefer doğru şarkıyı söylüyor olacaklar ama ağızlarının "vakitsizliği" sırıtacak.

Statükonun bekçilerine karşı yıllardır uğruna nice bedeller ödenerek verilen bu mücadelede gelinen son nokta statüko bekçilerinden "Daha vakti değil" bayrağını devralmak mı olacaktı? 'Muhafazakâr' kesimin gelip çattığı "muhafaza etme" çabası bu mu olacaktı? Eskiden haklarımızı alamamaktan korkmamıza rağmen mücadeleden geri adım atmazken, bugün nasıl olup da 'elimizdeki' iktidara halel gelmesi korkusundan ötürü hak taleplerimizi gönüllü bir biçimde askıya alır hale geldik? Anlaşılan bundan sonra asker veya yargı vesayetiyle uğraştığımız kadar kafalarımızdaki vesayetle de uğraşmamız gerekecek.

Kaleminin namusunu bile reel politikaya kurban eden entelektüellerimiz "dengeler uğruna" başörtülüleri, üstelik "başörtülü erkekler" ve kadınlar eliyle kurban edecekler. Bize acilen rüyalarımızı tekrar hatırlatacak entelektüeller ve liderler aranıyor. Aksi takdirde yeni anayasayı yapacak olan mecliste başörtüsü meselesi yine başörtülülerden azade bir biçimde nasıl çözüle(meye)cek göreceğiz. Durum buysa, şimdiden hepimize geçmiş olsun.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums