Şemdinli yası

  • 6.08.2012 00:00

 PKK'ya yakın haber ajansları ve takipçileri günlerdir 'Şemdinli'de şu kadar asker öldü' diye ortalığı ayağa kaldırmaya çalışıyordu. En son iddia edilen rakam 100'ü geçmişti. Ancak 'halkın haber alma hakkı' adı altında aslında 'Bakın ne çok 'askeriniz' ölmüş' demek istiyorlardı. PKK'lılar onların, askerler bizimdi; kalan sağların önemli olmadığı bir futbol maçından bahseder gibilerdi.

Şimdi bölgeden acı haberler gelmeye başladı. PKK'nın başlattığı çatışma hâlâ sürerken altı asker ve iki köy korucusu can vermiş bile. Örgütün ölüm saçan stratejisi sebebiyle de 14 PKK'lı can vermiş. Toplamda hepsi bu ülkenin kimliğini taşıyan 22 kişi artık yaşamıyorlar.

PKK liderlerinden Duran Kalkan'ın övünerek sahip çıktığı 'askerî çözüm süreci'nin meyveleri toplanıyor. Ölen gençler, evlerini terk etmek zorunda kalan aileler ve korku içinde geçirilen günler... BDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş ise, Şemdinli üzerine Başbakan Erdoğan'a seslenip çözümün siyasetten geçtiğini deklare etmesini istiyor. PKK, çözümün savaşmaktan geçtiğini en üst perdeden deklare etmişken, mesaj verme amaçlı 'vur-kaç' taktiğinden işi cephe savaşına döndürmüşken BDP liderinin PKK'ya söyleyecek bir çift sözünün olmaması kayda değerdir.

Eskiden devlet aklı silahla kazanacağını sanırdı; o 'akıl' aşıldı. Artık silah yenmek için değil, 'yenilmemek' için kullanılıyor. Ancak PKK aklı, hâlâ silahla kazanım elde edebileceğini sanıyor. En basiretsiz olan saptamaysa bu yolla bir 'Kürt Baharı' başlatabileceklerini düşünmeleridir. Silah, Kürtlerin sadece daha fazla sinmesine ve içe kapanmasına yol açıyor. Klavye silahşörlerinden farklı olarak Kürtlerin büyük çoğunluğu PKK'ya 'vur vur, inlesin' diye tempo tutmuyor. 'Artık yeter' diyor. Geçtiğimiz yıl Barış Annelerinin Hakkâri sınırında beyaz tülbentlerini yere serdikleri zaman olduğu gibi, büyük çoğunluk çatışmasızlıktan barış ortamına geçmeyi arzuluyor.

Yakın gelecekte Kürtler, egemenlerin yüzyıldır gaspettiği haklarına kavuşacaklar. Ancak bu demokratik mücadele yoluyla olacak; tehdit, zor ve şiddet eliyle değil. Silah, güçsüzlerin sığınağıdır. PKK, gerek Suriye'de gerek Türkiye'de iddia edildiği kadar güçlü olsaydı, ezici halk desteği arkasında olsaydı savaşmadan da Kürtler arasında hegemonyasını tesis edebilirdi. Örneğin Ak Parti'li Kürtleri dağa kaldırıp gözdağı verdikten sonra, BDP rozeti takması şartıyla evlerine yollamazdı. Ya da silah zoruyla Kürdistan bayrağını indirtip, yerine PKK bayrağı astırmazdı.

Devletin salt güvenlik eksenli stratejisi çöktüğü gibi, PKK'nın da 'askerî çözüm' stratejisi çökecek. O makul zemin bulunana dek, bize düşen yas tutmak olacak.

Allah rahmet eylesin; geride kalanlara sabr-ı cemîl nasip etsin.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Yorumlar (2)

  • ali uzun
    ali uzun
    2.10.2011 15:39

    Hasan kardeşim güzel bir konuya temas etmişsin islam tarihinde ilk kırılma yazında belirttiğin gibi hz.osman döneminde değil,20 yaşındaki Üsameyi komutanlığe getiren peygamberimizi dinlemeyip itaat etmeyen gruplarla başladı.Adalet islamın 1.kuralıdır .Benim cemaatim benim adamım mantığıyla hareket edenler iktidar nimetleri ellerinden gittiğinde o önem vermedikleri adalete ne kadar ihtiyaçları olduğunu anlayacaklar.ADALET İYİDİR FAKAT BEN iktidar OLMAM KAYDIYLA MANTIĞI doğru bir yaklaşım değildir

  • Ubeydullah Asgar
    Ubeydullah Asgar
    29.09.2011 13:23

    İmam Malik ra. Hazretleri, bir göreve atanmak için dört vasıf aranır der: Sadakat,Liyakat,Cesaret ve Hamakat(yanlış yazmış değilim)Cemaat malesef her görev için sadakat arıyor;bu da yanlış oluyor.Ve cemaat o kadar büyüdü ki menfaat savaşları başladı.Artık cemaat düzeninden bir üst düzene geçmek vacip oldu.Artık herkes cemaat mensubu olduğuna göre İmam Malik ra. Hazretlerine ittiba edilmeli...

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums