Putin’le iki saatten sonra

  • 15.11.2017 00:00

 Rusya Devlet Başkanı Putin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı, Devlet Yazlık Sarayı'nda ağırladı. İkilider, planlanan çalışma yemeğini iptal ederek heyetleri ve formaliteleri geçip, baş başa 2saat 10 dakika görüştüler. Görüşmenin geçtiği pozitif hava, liderlerin yüz ifadelerinden ve beden dillerinden dahi anlaşılıyordu. Suriye'de önümüzdeki günlerde gerçekleşecek gelişmelere bu olumlu hava ne kadar yansıyacak, göreceğiz.

Ardından gece saat 1'i geçerken, Cumhurbaşkanlığı TUR uçağı Kuveyt'e indi. Emir El-Sabah, Cumhurbaşkanı ve beraberindeki heyeti sarayı El-Beyan'da karşıladı ve gece orada kalındı. Yapılacak görüşme ve anlaşmalardan sonra Cumhurbaşkanı'nın rotası 'a dönecek.
Hazirandan beri tüm komşularını da içeren bir ablukayla karşı karşıya olan Katar'a, Birleşik Arap Emirlikleri ve  merkezli baskı politikası sürüyor. En son Katar, tüm bankacılıksistemini Hazine Bakanı Mnuchin'i davet ederek ABD'ye açmak zorunda bırakıldı. Katar, sessiz ve derinden ABD'yi yanında tutacak adımlar atmayı gözeterek ablukayı yarmaya çalışıyor. Ancak Katar Emiri dün Şûra'ya yaptığı konuşmasında, "Onlara boyun eğmeyeceğiz, onlarsız daha da iyi olabiliriz. Katar, erdemli olanı savunmayı sürdürecektir" mealinde mesajlar verdi.
Bu arada Suud-İsrail yakınlaşması da tam gaz. Suudi Arabistan müftüsü, İsrail'le savaşmanıncaiz olmadığı ve Hamas'ın terör örgütü olduğu yönünde fetva verdi. Bunun üzerine İsrailli Bakan Kara, Suudi müftüyü tebrik ederek 'e davet etti.
Anlayacağınız Cumhurbaşkanı'nın gezisi, baş döndürücü hızda gerçekleşen bir Körfez gündeminin ortasına denk geliyor.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums