Şehitler Köprüsü için ADALET

  • 16.08.2017 00:00

 Kendisi sakallı ve şalvarlı, oğlu Hava Harp Okulu 3. sınıf öğrencisi olan ve darbe gecesi Kuleli Askerî Lisesi'nden girişime katılan askerlerin içinde yer alan Veysel Kılıç'ı belki hatırlarsınız. Çağlayan Adliyesi önünde yaptığı eylemde 'ana kuzuları'nın yargılanmasını protesto ediyordu. 'nun Ankara'dan İstanbul'a yürüyüşüne katılmış ve sembol isimlerden biri olmuştu.

İşte Kılıç'ın oğlunun da sanıklar arasında yer aldığı iddianame açıklandı. İddianameye göre, 15 Temmuz'da Şehitler Köprüsü'nü kapatan Kuleli Askeri Lisesi'nden çıkan sözleşmeli er ve askeri öğrenciler, WhatsApp'ta kurdukları "Genç Uzm. Çvş.lar" grubundan darbe girişimi öncesi ve sırasında haberleşmişler. O yazışmalardan bazı bölümleri, saatlere de dikkatinizi çekerek sunuyorum:
(19:09) Mustafa ESKİCİ: "Arkadaşlar Kuleli Askeri Lise'deyim. İstanbul'da bütün askerler alarm bekliyor. İş çok karışık. Darbe olabilir diyorlar ..k."
(19:14) Erçin KESKİN: "Hadi ya mercedesin ne işi var orda la (...) Ortalık bu sefer baya karışacak. Hareketlenme var"
(19:15) Mustafa BULUT: "Ya darbe yada biz gidecez",
(19:16) Erçin KESKİN: "Zalım üsteğmen. Askerlere tulum giyin demiş"
(19:17) Mustafa BULUT: "66 da mühümmatları yüklüyomuş"
(19:17) Mustafa ESKİCİ: "Abi burda herkes darbe bekliyor"
(19:18) Erçin KESKİN: "Arkadaşlar face'den, twitter'dan ne biliyim sosyal medyadan kesinlikle bu olaylarla ilgili bir şey paylaşmayın. Dikkatli olun"
(19:31) Mehmet KURT: "Ülkeyi ayağa kaldiracaz ...k. Milletin alarm veresi yoksa da verir artık"
(19:32) Mustafa ESKİCİ: "Saat 10'da İstanbul genelinde alarm verilecek. Biz buradayiz Hilmi astsubayla.
(19:49) Erçin KESKİN: "Şu Gülsuyu, Sultangazi gibi mahallerde korku için tankları yürütsek yeter"

***

(20:44) Orhan ÖVÜT: "Arkadaşlar alarm verildi"
(20:44) Mustafa ESKİCİ: "Alarm verildi arkadaşlar"
(20:44) Orhan ÖVÜT: "Hedef 21.30"
(20:44) Mustafa BULUT: "Aldım. Orhan in aşağı"
20:44) Mustafa ESKİCİ: "Burda da verildi"
(20:45) Mehmet KURT: "Mustafa abi beni unutma"
(20:45)Olcay ÜMÜT: "Alarm"
(20: 48) Erçin KESKİN: "Ben dedim, demi"
(23:15) Ertuğrul UĞURLU: "Allah kolaylik versin dikkatli olun."

***

Yazışmalardan, daha olan bitene darbe adı konmasına dört saat varken, askerî öğrencilerin her şeyden haberi olduğu anlaşılıyor. Üstelik 'tatbikat' kelimesi bir kere dahi geçmiyor.
Ayrıca saat 02:10'da, İsrafil Koçum'un yazdığı, "Aynen biz devam ateş etmeye... Benim tankta Vedat üsteğmen var" mesajı incelendiğinde de, darbeci Vedat Yıldız'ın 195755 plakalı tankın üzerinde kurulu bulunan MG-3 makineli tüfek ile halka ateş ettiği tespit edilmiş.
Şehitler Köprüsü'nde verdiğimiz 36 şehidimiz için ADALET istiyoruz.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums