B planı olmayanlar...

  • 30.09.2016 00:00

  ve Esed rejimi güçleri, günlerdir hastane demeden, ev demeden, okul demeden acımasızca Halep'i bombalıyorlar.

Sadece bir haftada bin kişinin öldürüldüğü söyleniyor.
Birleşmiş Milletler'de yapılan hiçbir olağanüstü toplantı, kurulan hiçbir acıklı cümle, ima edilen hiçbir tehdit 'nın hem Suriye halkına hem de rejim muhaliflerine karşı insanlık dışı tutumunu değiştiremeyecek.
Uluslararası toplum denilen ama genellikle Avrupa Birliği ülkeleri ve Amerika'dan müteşekkil olan o heyula, artık Soğuk Savaş sonrasındaki en güçsüz zamanlarını yaşıyor.
 Dışişleri, Rusya'nın Halep üzerindeki saldırısını sonlandırmaması neticesinde yaptıkları karşılıklı tüm anlaşmaları askıya alacağını açıkladı. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby, Suriye'deki iç savaşın devamı halinde "bazı aşırıcı grupların saldırılarını sınır ötesine taşıyabileceği" ve Rusya'nın şehirlerinde dahi saldırıların olabileceği yönünde uyarıda bulundu. Hatta "Rus askerleri ceset torbalarında ülkelerine dönebilir. Rusya kaynaklarını ve daha fazla savaş uçağını kaybedebilir" şeklinde örtük biçimde tehdit de etti.
İngiltere, Fransa ve ABD, BM Güvenlik Konseyi'ni Suriye konusunda acil toplantıya çağırdı. Rusya'nın Halep'i teslim almak için sığınak bombası kullandığı, Rusya'nın amacının askerî yoldan sonuç almak olduğu, yapılanın ne kadar insanlık dışı olduğu, vb. sözler sarf edildi, kınamalar yapıldı. Konsey, her zamanki gibi sonuçsuz dağıldı.
Sonuçsuz kalmaya da devam edecekler.
Zira ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mark Toner'ın da itiraf ettiği gibi, "ABD hükümeti,(Suriye hakkında) alternatif siyaset seçeneklerini tartışmaktadır ama ortada bir B planı yoktur." Bu açıklamanın kendisi zaten Rusya'ya ihtiyacı olan yeşil ışığı yakmak için yeterli.
Bu arada, Obama'nın DAEŞ'le Mücadele Özel Temsilcisi Brett McGurk'ün kankalarından PYD lideri Salih Müslim, Rusya'nın 30 Eylül'de başlattığı Suriye işgalini, "Moskova'nın uluslararası arenadaki pozisyonunu güçlendirerek tek kutuplu düzene son verdiği" şeklinde övmüş.
Sputnik'e verdiği demeçte Müslim ayrıca, Rusya operasyonunun, Washington'ın 'terörist' algısını da değiştirdiğini ifade edip, ABD'nin bölgedeki bazı terör örgütlerine farklı yaklaşmaya başladığını vurgulamış. Müslim, bir zamanlar CIA'in desteklediği ama Rusya hava bombardımanıyla vurmaya başlayınca ABD'nin önce tepkisiz kalıp, sonra da terörist listesine aldığı grupları kast ediyor olmalı.
ABD'nin, Suriye'deki yakın müttefikleri Rusya ve PYD'den kesitler okudunuz. Obama mirasının, Suriye başarısızlığından ayrı okunamayacağının nedenlerine dair sanırım bir fikir vermiştir. En azından, "Ortadoğu'da ABD'den izinsiz su içilmez" klişesinin yerle bir olduğunu söyleyebiliriz.

ÖYP'LERDE SON DURUM
Öğretim Üyesi Yetiştirme Programı'ndaki statüsü, 15 Temmuz sonrasındaki kanun hükmünde kararname ile değişen, araştırma görevlileriyle alakalı YÖK yeni bir karar açıkladı.
Buna göre, faal olmayan, laboratuar, vb. altyapıda çalışması gereken asistan sahibi bölüm ve/veya üniversitelerin geri çağırma işlemini durdurması gerekiyor. Ancak YÖK'ün, 27 Eylül'de rektörlerle yaptığı toplantıda alınan kararlar henüz üniversitelere resmi yazı olarak tebliğ edilmediği için, geri çağırmayı durdurması gerekenler durdurmadı. Bu, karışıklığa sebep oluyor. Yapılması gereken, YÖK'ün bu kararları ivedilikle üniversitelere tebliğ etmesi ve uygulanmasını takip etmesi olsa gerek. Bunun ardından da, çoktan geri çağrılmış olanlara da hakkaniyet açısından bir düzenleme yapılması gerekiyor.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums