Değişen, CHP’nin Suriye politikası olmasın?

  • 29.08.2016 00:00

 Kemâl Kılıçdaroğlu, "Binali Bey, Türkiye'nin izlediği dış politikayı 180 derece değiştiriyor. Suriye politikası dediğimiz gibi değişiyor. Bu bizi memnun ediyor" demiş.

Bu açıklamayı görünce şaşırdım. Zira  yönetiminin  konusundaki son çıkışlarına 'nazar' değmesin diye pek konuya değinmiyordum ama sanırım artık şart oldu.
Öncelikle Ak Parti'nin  politikasına bakalım. Ak Parti hükümeti, ilan ettiği üzere, Eylül 2011'den beri Esed'i gayri meşru bir lider olarak görüyordu. Hâlâ öyle görüyor. İran'ın sekter ve yayılmacı bir politika izlediğini düşünüyordu, hâlâ öyle düşünüyor.
Rusya'nın ve ABD'nin ikircikli işbirliğinin krizi uzattığını düşünüyordu, hâlâ öyle düşünüyor.
Öyleyse, değişen ne? Esed'in gayri meşruluğunu vurgulamak dışında, Türkiye'nin diğer konularda eskisi gibi 'yüksek sesli' konuşmayı bırakması dışında değişen bir şey yok. Tek değişen, 'çok laf, az iş' politikasından 'az laf, çok iş' politikasına geçiş yapılmasıdır. Yani, Suriye politikasının esasına/ içeriğine dair bir değişiklik söz konusu değil. Peki ya CHP'nin Suriye politikası? CHP, Suriye politikası olarak Esed'le barışmamızı ve asla ama asla Suriye'ye adım atmamamızı savunan, YPG'ye terör örgütü diyemeyen bir parti haline getirilmişti. Kılıçdaroğlu'nun konuya dair açıklamalarından sadece birisini hatırlatayım:
"Suriye'ye girmeye kalkarlarsa bugün yaşadığımız faturadan daha ağırını ödemeye hazır olmalıyız. Bu iş Saray'da oturmaya benzemez... Uyarıyorum, sakın ha!" 
Peki, Suriye'ye girdiğimizden beri CHP'den destek açıklaması dışında bir şey duydunuz mu? YPG, önceki gün bir tankımızı hedef alarak bir askerimizi şehit etti. TSK mecburen misilleme yaparak YPG'li teröristleri hedef aldı ve öldürdü. CHP buna karşı çıkabilecek mi? ABD bile YPG'ye 'Fırat'ın batısından çekil' uyarısı yaparken ve YPG Fırat'ın batısında bir askerimizi şehit etmişken, CHP, millî çıkarlar konusunda ABD'nin bile gerisine düşmeyi göze alabilecek mi?
Esed'in geçiş sürecinde yer almasına itiraz etmemenin, Ak Parti kanadındaki tek somut muhteva değişikliği olduğunu söylemek gerekir. Yoksa Türkiye'nin kendi başına Suriye'ye girmesi dahi, politika değişikliği olmadığını görmek açısından kâfi. Suriye politikamız CHP'nin istediği şekilde değişmiş olsaydı, sınırlarımızı aynı CHP'nin önerdiği gibi mutlak surette kapatıp içe dönmemiz gerekirdi. Bizse bırakın sınır kapatmayı, sınır ötesi operasyon yapıp, desteklediğimiz Türkmen ve Arap muhalifleri güçlendirmek gibi zor bir görevin altına girdik.
Kimin Suriye politikası değişmiş sizce?

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Resmi İlanlar

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums